Wat gaat er gebeuren!?

Onderweg naar huis hoorde ik over het bericht van de RVD dat er om 19.00 een toespraak komt van koningin Beatrix.  Het lijkt erop dat ze haar aftreden gaat aankondigen. Wat er precies allemaal gaat gebeuren gaan we nog even afwachten , maar ik ga uiteraard jullie op de hoogte houden.

© RVD

Lees hier de tekst van de toespraak

WORDT VERVOLGT!

UPDATE 19.00
Het is nu officieel: Koningin Beatrix treed af. Ze doet dit niet omdat het te zwaar is geworden , maar omdat ze het tijd vind voor een nieuwe generatie. Ze zal ook niet helemaal naar de achtergrond verdwijnen. Hoe het precies gaat lopen wordt even afwachten. Wat vast staat is dat de inhuldiging op 30 April plaats gaat vinden.
Uiterraad zal ik later meer informatie geven en alle voorbereidingen op de voet volgen.

Update 19.30:
Even wat feitjes op een rij:
Inhuldeging op 30 April 2013 in de nieuwe kerk Amsterdam, zonder de familie van prinses Maxima.

Prins Willem-Alexander wordt koning , Prinses Maxima wordt koningin en prinses Amalia wordt prinses van oranje.

Koningin Beatrix wordt weer prinses.

Vanaf 2014 koninginnedag koningsdag. Het wordt gehouden op 27 April. De eerste koningsdag wordt op 27 April in Amstelveen en de Rijp.

Update 20.30
Zoals verwacht: Koningin Beatrix verhuist  na de inhuldiging op een gepast moment naar Drakensteyn. Prins Willem Alexander blijft voorlopig in de eikenhorst wonen , hij zal zal op een ‘gepast moment’ verhuizen . Noordeinde blijft werk paleis.

Prins Constantijn heeft ooit aangeven naar Nederland te verhuizen als de troonswisseling daar is. Waar hij gaat wonen is niet bekend. Woensdag werd bekend dat Prins Constantijn en Prinses Laurentien zullen in Brussel blijven wonen.

EINDE DEZE LOG! ALLE INFO OVER TROONSWISSELING IS TE VINDEN OP DE SPECIALE PAGINA OP DEZE WEBSITE 

Informatie uit dit bericht is afkomstig van de RVD. Alles is terug te vinden  via https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/vragen-en-antwoorden/vraag-en-antwoord/waar-vind-ik-antwoorden-over-de-troonswisseling-in-2013 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.