Enquete

Na ongeveer 1,5 jaar is het weer tijd voor een Enquête. In deze Enquête worden verschillende vragen gesteld waarmee ik hoop een beetje een beeld te krijgen van wat de bezoekers verwachten van de website of er dingen zijn die voor hun niet interessant zijn bijvoorbeeld omdat ze het ergens anders al gelezen of gewoon omdat het onderwerp hen niet interesseert en wat ze juist wel willen zien op de website.

De Enquête is in te vullen via http://goo.gl/forms/YfZK6iT8xAhnOpUj2. Eind augustus/ begin september zal ik een samenvatting van de uitkomst geven. Met het delen van de uitkomst zal ik ook duidelijk gaan maken wat ik met de uitkomst ga doen. Bijvoorbeeld een aanpassing in de inhoud van nieuwsoverzichten een toevoeging van een of meerdere pagina’s.

Ik hoop jullie reacties te horen. Alvast bedankt voor uw /jouw medewerking!

Tijdelijke stop

Update maart 2017

Na het onderstaande bericht is het stil gebleven.. De motivatie en het plezier in het beheren van deze website die ik ben kwijt geraakt is nog niet terug gekomen. Sterker nog ik heb het idee dat het juist alleen maar verder weg is gezakt. Niet dat ik helemaal niets meer met het Koninklijk Huis heb , maar echt het actieve opzoeken van nieuwsberichten en achtergrondberichten ,  het samenvatten daarvan en afbeeldingen er bij zoeken  is wel een ander verhaal dan gewoon voor het plezier op de hoogte blijven van het nieuws.  Ik heb met veel plezier aan deze website gewerkt en heb het altijd gezien als ‘hobby.’  Zolang het plezier ervan af is en de motivatie ontbreekt lijkt het mij goed deze website even te laten voor wat het is. De website blijft gewoon online , dus je kunt gewoon eerder geplaatste berichten terug lezen.

Ik hoop op jullie begrip en voor de gene met Twitter , Facebook en Instagram: Ik hoop jullie daar te zien en voor de gene die dat niet hebben: Mail gerust als je opzoek bent naar informatie met betrekking tot de Nederlandse Koninklijke Familie! Ik ben nog altijd te bereiken via info@thedutchroyalfamily.nl

Beste bezoeker,

Deze website wordt al weer een tijdje niet geupdate. De belangrijkste reden is dat het mij niet lukt om structuur aan te brengen en ideeën uit te werken. Ik wil mijzelf de tijd geven om wat structuur te gaan creëren in het beheren van de website en wat ideetjes uit te werken. Ik wil me dan ook nog niet vast binden aan een datum.

Op Social Media zal ik wel actief blijven en de oude berichten van de berichten zijn via het menu gewoon terug te kijken.

Hopelijk tot ziens!

Mariska

Ik ben benieuwd naar jullie verwachtingen van de website en hoor graag feedback. Heeft u / heb jij de enquête al ingevuld? Het kan nog steeds via DEZE link

Verandering opkomst

Mijn streven was altijd een compleet overzicht te bieden van activiteiten van de (actieve) leden van het Koninklijk Huis.  Hier gaat tijd en met name energie in zitten. Ik blijf een beetje achter de feiten aanlopen wat betreft de activiteiten / actualiteit. Ik merk dat ik hierdoor plezier in het beheren van deze website verlies en daarmee motivatie en creativiteit. Hierdoor heb ik voor nu besloten mijn streven los te laten. Ik zal minder gaan berichten over de activiteiten. Ik hoop daardoor wat meer motivatie te krijgen  en meer achtergrond (ook rond actualiteit) te gaan plaatsen. Het klink allemaal misschien wat vaag en zelf moet ik qua plannen ook nog wat puntjes op de i zetten.

Ik wil van dit berichtje ook even gebruik maken om opnieuw aan te geven dat ik deze website alleen beheer. Wel krijg ik af en toe hulp.  Anja heeft voor mij de serie ‘Oranjes van het verleden naar heden’ geschreven waarvan een gedeelte nog geplaatst gaat worden. Bedankt daarvoor Anja! Ook is er achter de schermen ook iemand anders aan het werkt aan een nieuwe serie. Daarover later meer! Mocht jij het leuk vinden mij te helpen bij het beheren van de website laat het mij dan weten. Ik kijk dan samen met jou wat de mogelijkheden voor jou zijn

Ik hoop jullie voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. Zo niet schroom niet mij te benaderen met je vraag!

Gezin Koning Willem-Alexander bij Olympische Spelen 2016 – III

Ook gisteren (16 augustus) waren Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane te vinden in Rio de Janeiro  bij de Olympische Spelen. Ze zaten op de tribune bij de kwalificatie springen en de rekstokfinale van het mannen Turnen. Ook werd het Olympisch dorp bezocht. 

Koninklijk gezin moedigt Nederlandse ruiters aan tijdens hun kwalificatie ronde.

Aan het begin van de dag zagen Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima , Prinses Amalia , Prinses Alexia en Prinses Ariane hoe de Nederlandse sprongruiters zich kwalificeerde voor de finale van de team wedstrijd..

Koninklijk gezin getuigen van de val van Epke Zonderland tijdens rekstok finale van turnen.

Later die dag was het koninklijk gezin getuigen van een tegenvaller. Nederlandse kanshebber op medaille bij het turner, Epke Zonderland, had de rek net liet goed vast en viel. Zijn kans op een medaille was daarmee verkeken.

Bezoek olympisch dorp

Verder bezocht het Koninklijk gezin Nederlandse deelnemers in het Olympisch dorp, voor de Koning was het al de tweede keer.  Er werd gesproken met de sporters en natuurlijk werd er ook een groepsfoto gemaakt

2016-08-16 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Koning WIllem-Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes (VLNR) Ariane, Alexia en Amalia met atleten tijdens een bezoek aan het Olympisch Dorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF

2016-08-16 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Koningin Maxima en de prinsesjes Alexia en Amalia praten met atleten tijdens een bezoek aan het Olympisch Dorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF
Handouts NOC*NSF

Gezin Koning Willem-Alexander bij Olympische Spelen 2016 – II

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima en hun Prinses Amalia, Alexia en Ariane zijn nog in Rio en waren weer te vinden op de tribunes van de olympische spelen.

Gezin ziet Sanne Wevers goud halen bij Turnen op het onderdeel balk

Maandagavond (15 augustus) waren Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima , Prinses Amalia , prinses Alexia en Prinses Ariane te vinden op de tribune van de  Rio Olympic Arena. Ze zagen daar hoe de Nederlandse Sanne Wevers het Goud won op het onderdeel balk van turnen.

 

Gezin bij kwart finale Hockey dames tegen Argentinië.

Later op de dag zaten ze op de tribune bij het Hockey. In de stromende regen zag het Koninklijk gezin de Nederlandse Hockey dames op een voorsprong van 3-0 komen, maar het ook dat het Argentijnse Hockey team terug kwam tot 3-2.  Dat maakte het nog even spannend en  de Nederlandse fans zagen dan ook maar wat graag de wedstrijd eindigen. En er wordt dan ook afgeteld , ook door prinsessen.

 

Weer terug..

Ik ben al weer ruim een week terug van vakantie. Ik wilde graag het nieuws weer bijgewerkt hebben , maar echt motiverend was (en nog altijd is) dat niet. Ik liep behoorlijk achter. Eindelijk toch de moed bij elkaar geraapt een begin te maken. Ik heb nu in ieder geval een samenvatting geplaatst van het nieuws van juli. Van juni en juli zijn niet alle activiteiten en overig nieuws geplaatst , maar ik laat het even zo. Ik hoop dat ik langzaam weer in een goed ritme ga komen qua nieuws plaatsen. Er ik heb weer wat achtergrond berichten in de planning, daar over later meer!

Koning met gezin bij Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Bij de fotosessie had  de Koning al min of meer aangekondigd dat met zijn gezin de Olympische Spelen zou bezoeken, maar het liet even op zich wachten. Een week na de opening van de spelen verscheen Koning Willem-Alexander opnieuw in Rio de Janeiro en nu met zijn vrouw Koningin Maxima en dochters de prinsessen Amalia , Alexia en Ariane. 

Koning en Koningin bij finale 50 meter vrije slag vrouwen

Zaterdagavond (in Nederland in de nacht/vroege morgen van zaterdag op zondag) zat Koning Willem-Alexander samen met Koningin Maxima op de tribune in het olympic aquatics stadium om zwemster Ranomi Kromowidjojo aan te moedigen tijdens de finale van de 50 meter vrije slag. Helaas zonder succes. Kromowidjojo werd vooraf gezien een grote kanshebber voor een medaille, maar tikte als 6de aan.

Koning , koningin met dochters bij medaillerace RS:X klasse zeilen.

Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima waren een dag later (zondag 14 augustus) samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane  toeschouwer bij de afsluitende race RS:X-klasse.  Hier kon een medaille voor Nederland niet meer misgelopen worden. Nederlander Dorian van Rijsselberghe kon al niet meer ingehaald worden in het algemeen klassement en net als vier jaar geleden in Londen hoefde hij alleen maar de finishen om het goud te winnen. En dat deed hij in stijl. Ook de zogenoemde madalrace finishte van Rijsselberghe als eerste. Het koninklijk gezin volgde de surfers vanaf een jacht. Na afloop kon Dorian van Rijsselberghe rekenen op felicitaties van alle vijf gezinsleden en die felicitaties gingen gepaard met knuffel.

Koning bij start olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro

Vorige week was de Koning al in Rio de Janeiro. Hij woonden vrijdag 5 augustus onder andere de opening van de Olympische Spelen in het maracana stadion.

Een dag later (zaterdag 6 augustus) had hij samen met Minister President Rutte in het Olympisch Dorp een ontmoeting met de Nederlandse sporters

2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte met Nederlandse atleten tjdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO – Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte met Nederlandse atleten tjdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Koning Willem-Alexander spreekt met (VLNR) Bas Verwijlen, Jacco Arends, Eefje Muskens, Robin Haase en Jean-Julian Roger tijdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. Links Maurits Hendriks. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO – Koning Willem-Alexander spreekt met (VLNR) Bas Verwijlen, Jacco Arends, Eefje Muskens, Robin Haase en Jean-Julian Roger tijdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. Links Maurits Hendriks. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Koning Willem-Alexander spreekt met Anicka van Emden tijdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. Links Maurtis Hendriks. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO – Koning Willem-Alexander spreekt met Anicka van Emden tijdens een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. Links Maurtis Hendriks. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO - Premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander komen aan met de fiets voor een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF
2016-08-04 00:00:00 RIO DE JANEIRO – Premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander komen aan met de fiets voor een bezoek aan het atletendorp tijdens de Olympische Spelen van Rio. ANP HANDOUT NOC*NSF

Later die dag nam Koning Willem-Alexander plaats op de tribune bij het Lagoa Rodrigo de Freitas. Hij moedigde de Nederlandse roeiers aan, die in verschillende rondes in actie kwamen.

Daarna was de Koning  op de  boulevard van de Copacobana nog aanwezig bij de finish van de weg wedstrijd bij het wielrennen.

 

Overzicht belangrijkste nieuws juli

De afgelopen weken heb ik genoten van vakantie en meerdere met mij even een overzicht van wat er in juli gebeurde.  De agenda berichten zullen zo snel mogelijk bijgewerkt worden. 

Koningspaar ontvangt Griekse president

Maandag 4 juli ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de Griekse president Pavlopoulos op Paleis Noordeinde. Samen met zijn vrouw bracht hij een tweedaags officieel bezoek aan Nederland.

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek in kader van zorg voor mensen met dementie

Dinsdag 5 juli was Koning Willem-Alexander met staatssecretaris Van Rijn op werkbezoek in het kader van zorg voor mensen met dementie.

Koning Willem-Alexander bij openingsceremonie EK Atletiek

Koning Willem-Alexander was 5 juli aanwezig bij de openingsceremonie van de Europese Kampioenschappen Atletiek op het Museumplein in Amsterdam.

Koning Willem-Alexander bezoekt Katwijk

6 juli bracht Koning Willem-Alexander een werkbezoek aan Katwijk. Het bezoek stond in het kader van sociale samenhang.

Koning Willem-Alexander bij slot dag 100ste vierdaagse

De Koning bezocht  22 juli de 100e editie van de Vierdaagse Nijmegen. Hij liep een stukje mee met wandelaars over de brug van het Brabantse Cuijk naar het Limburgse Mook, sprak vrijwilligers bij het rustpunt en de geneeskundige verzorgingspost en feliciteert de wandelaars bij de finish op de Via Gladiola in Nijmegen.

Overige nieuws

  • Sinds maart werd er al over gesproken, maar nu is officieel bekend gemaakt door de RVD dat het Koninklijk paar van 31 oktober tot 4 november een staatsbezoek brengt aan Australië. Aansluitend wordt van 7 tot 9 november Nieuw-Zeeland bezocht.
  • Prinses Carolina is vanwege het werk van haar man met haar gezin verhuisd Hongkong

Fotosessie zomer 2016

Vandaag (vrijdag 8 juli) was er weer een fotosessie. Dit keer vond hij plaats in de tuin van de woning van Koning Willem-Alexander en zijn gezin. Vanwege een lichte hersenschudding was het even onzeker of Koningin Maxima er bij kon zijn , maar het gezin was compleet. Ook Prinses Amalia die een dag eerder haar enkel had verstuikt en op krukken liep.

3-prinsessen
gezinsfoto koning-en-koninginkoning-en-prinses-van-oranje Copyright: RVD – Fotograaf: Patrick van Katwijk

 

 

Nog meer beeld

Foto’s: ANP – PPE – MPE – Robin Utrecht –Yvonne van Woudenberg Deel I – Yvonne van Woudenberg –

Video: RoyaltyMagazine

Na het poseren was er voor de aanwezigen journalisten nog de gelegenheid wat vragen te stellen aan de Koning en de Koning en die vragen gingen over verschillende onderwerpen.

De gebruikelijke vragen over vakantie en hoe het op school is gegaan met de prinsessen werden weer gesteld. Koning Willem-Alexander vertelde dat ze nog steeds allemaal mee willen op vakantie, over de invulling van de vakantieplannen wilden hij (zoals ook bij eerdere persmomenten) niets kwijt. Met de meiden gaat alles goed op school, ze hebben veel interesses en willen van alles uitproberen. Prinses Amalia gaat komend schooljaar als bijvak Chinees volgen, haar interesse hiervoor is gewekt tijdens de reis naar China (voorafgaand aan het staatsbezoek) liet het paar weten.

Verder kwam de Olympische Spelen aan de orde , dat de Koning zou gaan had de RVD bekend gemaakt. De Koning heeft geen sport waar hij extra naar uitziet. Hij zei verder dat  ‘de kans dat we met de kinderen naar Rio gaan is aanwezig, dat zit er wel in’. Een vakantie in Argentinië wordt er niet aan vast geplakt.

Ook de Nijmeegse Vierdaagse kwam ter spraken en nee de Koning doet niet mee , hij komt alleen kijken.

De hersenschudding van Koningin Maxima en de verstuikte enkel van Prinses Amalia kwamen ook ter spraken. Ze was af en toe nog wat duizelig, maar het ging wel goed, vertelde Koningin Maxima. Op de vraag of hij zijn dames extra helpt liet de Koning weten dat Prinses Amalia kon zich zelf wel redden , maar Koning Willem-Alexander moest wel zijn best doen zijn vrouw rust te laten houden vertelde hij.

Ook de openstelling van Paleis Noordeinde kwam aan de orde,We willen mensen mee laten genieten” aldus de koning van het mooie paleis. Via digitale media kunnen mensen al een indruk krijgen maar er gaat niets boven het zelf ervaren en beleven. In de zomer is het op zaterdag wat minder druk dan anders, dus was er een mooie gelegenheid om publiek toe te laten. Weliswaar niet zoveel mensen, maar als het een paar jaar kon worden volgehouden, konden toch velen een kijkje nemen.

Beelden van het (grootste deel) van het gesprek met de pers kun je HIER bekijken.

Buiten de draaiende camera’s werd sprak het Koninklijk paar hun medeleven uit aan de familie van de twee militaire die een dag eerder omkwamen.

Ook werd er nog gesproken over  de renovatie van het Binnenhof en alle aanpalend gebouwen. De Tweede Kamer vindt het geen goed idee om in die tijd op Prinsjesdag de Troonrede in de Ridderzaal te laten voorlezen. De koning werd gevraagd naar zijn gedachten hierover. Voor het lezen van de Troonrede staat alleen de dag vast, zei Willem-Alexander. Verder is het aan de uitnodigende partij – de Staten-Generaal – te bepalen waar het feestje wordt gehouden. ‘We worden uitgenodigd’- en waar hij dan moet komen? Het maakt niet uit.

Ook werd er gesproken over de vernieuwde rol voor Prinses Beatrix en Koning Willem-Alexander.  De koning antwoordt dat hij niet wil en kan spreken voor zijn moeder. Iedereen kan echter zien dat ze nog actief is, dat ze hem waar kan ook vertegenwoordigt, en verder doet ze dingen die ze leuk vindt en brengt tijd met haar kleinkinderen door. Koning Willem-Alexander heeft het idee dat ze vol goede moed aan die nieuwe fase is begonnen; de drie jaar waren in elk geval wat hem betreft ‘voorbij gevlogen.