Nieuwsoverzicht week 16

Prins Willem-Alexander niet naar Polen , maar als nog bij Run for water
Kroonprins Willem-Alexander deed afgelopen zondag , 18 April , alsnog mee aan Run for Water, de 6 km. Loop van Live Earth in Amsterdam. De RVD maakte eerder bekend dat hij niet zou deelnemen omdat hij samen met Minister President Jan Peter Balkenende naar de begrafenis van de Poolse president zou gaan , maar omdat de vliegtuigen nog steeds niet vlogen ging de prins toch niet naar Polen , en deed hij alsnog mee aan de 6 km. loop. Klik HIER , HIER & HIER voor foto’s.

Máxima spreekt op conferentie FMO
Prinses Máxima hield Dinsdag 20 April in het Haagse Vredespaleis een toespraak op de conferentie ‘Be Social, Make Profit: Financing the Future of Developing Countries’ De conferentie werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).Maximabijfmo
Rechten vrije foto ANP Perssuport. beeldnummer:12464068 referentie (1)44799-8c22f1fd-4c71-11df-b1e0-3db6a470fced
Klik HIER & HIER voor foto’s.

Willem-Alexander op bezoek bij Kema
Kroonprins Willem-Alexander bracht op dinsdag 20 April een onaangekondigd werkbezoek aan Kema. Tijdens dit bezoek kreeg de Prins informatie over het bedrijf wat actief is in de energiesector ( op technisch gebied) en hoe het dienstverlening biedt in de vorm van metingen, inspecties, testen en certificatie. Ook kreeg hij een lesje elektriciteitsopwekking.Klik HIERvoor een foto.

Koningin op pad in Utrecht.
Koningin Beatrix bracht op 20 April in Utrecht in het kader van het project Binnenplaats een werkbezoek gebracht aan de Geneeskundige en Gezondheidsdienst en twee opvanglocaties voor (verslaafde) dak- en thuislozen. Ze liet zich informeren over de zogenaamde ‘ketensystematiek’ van het project BinnenPlaats. Aansluitend bezocht de Koningin twee locaties en sprak met bezoekers en bewoners. Zij ging langs bij de Stadsbrug, waar het bureau Dagloon, een internetcafé en een kapsalon zijn gevestigd. Vervolgens bezocht de Koningin hostel De Hoek.

Koningin bij 200 jaar ‘Staatszicht op de Mijnen’
Koningin Beatrix was woensdag 21 April in Den Haag , hier woonden ze in de Ridderzaal de viering van het jubileumjaar van ‘Staatszicht op de Mijnen’ bij. In de Ridderzaal ontving de Koningin het eerste exemplaar van het jubileumboek “200 jaar vernieuwend toezicht vanuit gewortelde tradities” Het boek geeft behalve een beschrijving van de geschiedenis van de delfstofwinning in de Nederlandse bodem. Hiernaast beluisterde Koningin Beatrix speeches, bekeek ze films, luisterde ze naar muziek en had ze ontmoetingen met betrokkenen en vertegenwoordigers van mijnbouwondernemingen. Klik HIER & HIER

Prinses Máxima aanwezig bij brainstormsessie
Prinses Máxima was woensdagochtend 21 April op het ministerie van Financiën in Den Haag. Hier werd een ontmoeting gehouden waarbij jongeren konden ‘brainstormen’ over verstandig om gaan met geld.Thema’s als lenen, budgetteren, uitgaan en vakanties kwamen aan bod. En er werden workshops uitgevoerd. Uiteindelijk presenteerden de 18 hun ideeën over welke middelen en boodschappen jongeren bewuster kunnen maken van deze thema’s.
Klik HIER & HIER

Prinses Margriet bij 700 jarig bestaan Sint Nicolaaskerk
Prinses Margriet was donderdagavond 22 April in de Oude Sint Nicolaaskerk in IJsselstein aanwezig bij het concert ter gelegenheid van de viering van het 700-jarig bestaan van deze kerk. Na het concert stak Margriet de verlichting aan vanaf het bordes van het historische stadhuis.

Prinses Máxima op bezoek bij de Koninklijke Landmacht
Prinses Maxima bracht donderdag 22 April een bezoek aan de Koninklijke Landmacht. Tijdens het bezoek stond de loopbaan van militairen centraal, ook sprak de Prinses met verschillende militairen over de opleiding, de plaatsing bij een parate eenheid, de uitzending en het verlaten van de militaire dienst als veteraan. Ze bezocht ook een aantal trainingen een tentenkamp, dat is een opleidingplaats waar militairen hun eerste weken van de opleiding doorbrengen en kennismaken met het militaire leven. Ook kreeg Prinses Máxima tijdens haar bezoek uitleg over wapens en transport.>
Maximabijlandmacht_4MaximabijdefensieMaximabijdefensie2_2
Bron: Miniserie ban Defensie. Meer foto’s van dit bezoek vind je HIER

Prinses Irene presenteert haar nieuwe boek: ‘Leven in verbinding’
Prinses Irene presenteerde donderdag in Nijmegen haar nieuwe boek: ‘Leven in verbinding’ bij de presentatie waren ook zoon Carlos met z’n verloofde Annemarie aanwezig. Prinses Irene schreef het boek samen met de professor Matthijs Schouten, die behalve biologie ook godsdienstwetenschappen, oosterse filosofie, Keltische taal – en letterkunde gestudeerd heeft. Dat gecombineerd met Irene die Spaans, Letterkunde en agogiek gestudeerd heeft. Foto’s hiervan vind je HIER

Koningin Beatrix in de Veluwe
Kongin Beatrix was donderdag 22 April aanwezig bij de viering van het 75 jarig bestaan van de ”Stichting Het National Park De Hoge Veluwe” in Hoenderloo. De koningin overhandigde Koningin Beatrix het eerste exemplaar van ‘het hoge Veluwe’ , een boek dat speciaal is uitgegeven voor dit jubileum.
Foto’s van dit bezoek

Prinses Maxima bij start campagne ‘Burendag 2010’

Prinses Máxima heeft vrijdagochtend 23 april de start van de campagne van Burendag in de wijk Lombok in Utrecht bijgewoond. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan het bevorderen van contact tussen buren. Met de campagne worden mensen in Nederland opgeroepen om projectvoorstellen voor hun buurt in te dienen. Prinses Máxima overhandigde als start van de campagne namens het Oranje Fonds twee cheques van 500 euro aan bewoners uit Lombok. Hiermee kunnen zij op Burendag hun projecten realiseren. De Prinses sprak met hen over hun motivatie en bezocht in de wijk de locaties waar de projecten uitgevoerd gaan worden.
Burendag2010
Screenshots Youtube filmpje
Maximaburendaganp1
Rechtenvrije foto ANP Perssupport. Beeldnummer:12487137. referentie (1)45035-9c518e22-4ee2-11df-b1e0-3db6a470fced
Burendag2010maximaanp
Beeldnummer: 12487134 Referentie (1):45033-5cadb468-4ee1-11df-b1e0-3db6a470fced
Foto’s van dit bezoek vind je HIER

Prins Willem Alexander van 21 tot 23 april 2010 bij UNICEF en Wereldbank in Washington voor water en sanitatie
Prins van Oranje is van 21 tot en met 23 april in Washington DC om twee ‘high level’ bijeenkomsten over water en sanitatie toe te spreken. Het gaat om de bijeenkomst ‘Sanitation and Water for All’ van waterministers georganiseerd door UNICEF en een bijeenkomst van ministers van Financiën georganiseerd door de Wereldbank. Daarnaast heeft de Prins diverse afspraken met ministers en topmensen uit de financiële en de waterwereld.De Prins is voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB). Deze VN-adviesgroep adviseert de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties over maatregelen die genomen moeten worden om de millenniumontwikkelingsdoelen voor drinkwater en sanitaire voorzieningen te kunnen bereiken.

6 gedachten over “Nieuwsoverzicht week 16

 • 26 apr 2010 om 7:39 pm
  Permalink

  Vooral leuk dat je er een filmpje tussen hebt staan van de burendag, die kon ik namelijk ook bekijken (van You Tube gaat dat helaas niet vanwege het filter) Het was een drukke week voor de Oranjes. De foto’s van de landmacht zijn ook echt mooi.

  Beantwoorden
 • 27 apr 2010 om 8:23 pm
  Permalink

  Mooie foto’s heb je nog toegevoegd, grappig dat Máxima zich in het oranje hulde als oranjefondsvertegenwoordiger.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.