Nieuws 15 & 17 Augustus

Prinses Margriet was vandaag in Eindhoven aanwezig bij het WK Zwemmen 2010 voor gehandicapten.
Margriet mocht – als lid van de Honorary Board van het Internationaal Paralympisch Comité – de medailles uitreiken. Het WK zwemmen is zo’n twee dagen geleden al van start gegaan in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Na de Paralympische Zomerspelen is het WK één van de grootste gehandicaptensport evenementen ter wereld. 660 atleten uit 54 landen zullen aan de wedstrijden deelnemen.

Klik HIER voor foto’s

Koningin bij herdenking capitulatie Japen ‘45
Koningin Beatrix was 15 Augustus samen met Minister-president Jan Peter Balkenende bij de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking werd gehouden bij het  bij het Indisch Monument in Den Haag. Door de capitulatie van Japan kwam 65 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting ‘Herdenking 15 Augustus 1945’ organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet. De Koningin legde o.a. een krans bij het monument.

Klik HIER voor foto’s

Willem-Alexander bezoekt Abdij Rolduc in Kerkrade
Kroonprins Willem-Alexander was 17 Augustus in Kerkrade. Hier bracht bij een bezoek aan de abdij van Rolduc en het Hertoglimburgpad, een 140 kilometer langeafstandswandelpad. De abdij Rolduc is een van de grootste abdijcomplexen in de Benelux en werd in 1104 gesticht door Ailbertus van Antoing. Tot aan de Franse tijd – eind 18e eeuw – woonden in de abdij Augustijner Koorheren, die zowel op religieus, bestuurlijk als economisch vlak invloed hadden in het gebied dat tegenwoordig aangeduid wordt als de Euregio Maas-Rijn. Halverwege de 19e eeuw werd de abdij eigendom van de bisschop van Roermond. Sindsdien is in het complex een gymnasium en een priesteropleiding gevestigd. In de jaren zeventig werd een deel van het complex in gebruik genomen als hotel en conferentieoord. Het Hertoglimburgpad is sinds 2009 in gebruik. Het pad leidt van Limbourg-sur-Vesdre, de middeleeuwse residentie van de hertogen van Limburg in België, naar Rolduc (Kerkrade).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.