Prins Carlos Hugo De Bourbon de Parme overleden, Huwelijk Carlos Jr.uitgesteld

Vanochtend om 8.00 is Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme – de ex-man van prinses Irene & vader van Prins Carlos jr. , Prins Jaime , Prinses Margarita , Prinses Maria-Carolina- overleden. Hij leed aan kanker. Het lichaam Prins Carlos wordt overgebracht naar Koepel van Fagel op terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Later zal hij bijgezet worden in Parma {Italie} en in Mardird is er later nog een herdenking. Gisteren kwam al naar buiten dat het huwelijk van Prins Carlos jr. en (prinses) Annemarie uitgesteld is. De nieuwe datum is nog niet bekend.

Met het overlijden van prins Carlos Hugo is zijn oudste zoon meteen zijn opvolger geworden. Voor de andere vorstenhuizen geldt prins Carlos vanaf nu dus als Hoofd van het Koninklijk Huis de Bourbon Parma en als de nieuwe Hertog van Parma en Piacenza. Zijn echtgenote Annemarie mocht na het burgerlijk huwelijk, op 12 juni, al als Hare Koninklijke Hoogheid prinses Annemarie de Bourbon de Parme aangesproken  worden en is nu ook de nieuwe Hertogin van Parma en Piacenza. Prins Carlos zal de dood van zijn vader zelf bekend maken bij andere koninklijke families.

Ik was van plan om vandaag een nieuw logje te plaatsen in de categorie ‘Het fotoalbum van…’ maar ik zal nu later vandaag of morgen een speciale log maken over het leven van Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme.

BRONNEN: RVD & Royalty

UPD: Het lichaam van Carlos Hugo word op 28 Augustus in Parma begraven en 19 augustus is er in Barcelona een herdenkingsdienst. Vrijdag 20 Augustus komt het lichaam van Carlos Hugo in Den Haag aan en zal er gelegenheid zijn voor de {nederlandse} koninklijke familie om afscheid van hem te nemen. Op een later tijdstip zal er in Madrid nog een herdenkingsdienst zijn. Koningin Beatrix zal vrijdagavond niet aanwezig zijn bij het concert van het Eurpees jeugdorkest. Voor de rest zijn er nog geen afzeggingen.

Blauw Bloed besteed zaterdag aandacht aan het overlijden van prins Carlos Hugo. De uitzending zal om 19.18 beginnen en gevolgd worden door een herhaling van de serie ‘De Bernadottes’ {een serie over het leven van de Zweedse Royals.}

2 gedachten over “Prins Carlos Hugo De Bourbon de Parme overleden, Huwelijk Carlos Jr.uitgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.