Sail 2010

Prins Willem Alexander aanwezig bij SAIL

Prins Willem Alexander was donderdag 19 Augustus aanwezig bij de Sail in , opening van Sail 2010, in Amsterdam. De Prins voer bij de SAIL-IN mee op de Clipper Stad Amsterdam. SAIL Amsterdam vindt plaats op en rond het IJ van 19 tot en met 23 augustus. 

Bij de achtste editie van SAIL varen ruim 50 Nederlandse en internationale grote zeilschepen (Tall Ships) mee. Daarnaast vindt een nautisch en cultureel programma plaats. SAIL Amsterdam wordt sinds 1975 elke vijf jaar georganiseerd. Amsterdam is daarmee voor de achtste keer thuishaven van één van de grootste maritieme manifestaties ter wereld.

De Prins is beschermheer van de Stichting Sail Amsterdam. En heeft ook allerlei andere functies die te maken hebben met water.

De NOS had na afloop een interview met de prins, hierin vertelde hij over zijn passie vor SAIL en water.

De prins zou 22 augustus vanaf de Groene Draeck de vlootschouw af nemen, maar door het overlijden van Carlos Hugo is het nog niet zeker of dat door gaat. De prins liet dat zelfs in het interview met NOS verslaggever Eva Jinek weten.

Interview met NOS verslaggever Eva Jinek.

http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf

 
 
Prins Maurits ook aanwezig bij SAIL.
Naast Prins Willem Alexander was een nog een ander lid van de Nederlandse koninklijke familie aanwezig bij SAIL Amsterdam. Prins Maurits is voorzitter van het Formule E-team en ook bestuurslid van de Sociëteit Sail Amsterdam en was voor promotie van electrisch rijden vandaag aanwezig bij SAIL Amsterdam. Hij verscheen hier in de eerste volledig elektrische auto van Opel. Een foto vind je HIER.

7 gedachten over “Sail 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.