Nieuwsoverzicht week 6

Maxima aanwezig bij G20 bijeenkomst
Prinses Máxima was op maandag 8 Februari in Frankfurt. Hier was zij aanwezig bij een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan het MKB. Ze hield een korte toespraak over het belang van toegang tot financiële diensten voor iedereen. Dit in haar rol als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon
Bekijk HIER een foto.

Prinses Máxima bezoekt DeeltijdCafé Taskforce DeeltijdPlus
De prinses had het er maar druk mee. Maandagavond 8 Februari was ze namelijk al weer in Leiden. Hier bracht ze een bezoek aan het Deeltijdcafé van de Taskforce Deeltijdplus. Het ‘Deeltijdcafé’ was georganiseerd om verschillende aanwezigen met elkaar in gesprek te brengen over het combineren van zorg en werk. De Taskforce DeeltijdPlus is door het kabinet en sociale partners in het leven geroepen om met name vrouwen in kleine deeltijdbanen te stimuleren meer te werken. Anp11933106
Dit is een reachtenvrije foto
Beeldgegevens:
Beeldnummer 11933106 Beelddatum 09-02-2010 07:52:08
Referentie (1) 41446-f7254478-1547-11df-be1d-f70b6e86d98e
Bron ANP Perssupport

Maxima in Vlissingen.
Dinsdag 9 Februari was Prinses Máxima in Vlissingen. Ze bezocht daar het bedrijf Vi Computers en snackbar de Smulpaap als lid van de Raad van Microfinanciering. De twee bedrijven worden namelijk begeleid door het MF-ondernemerspunt Microstarter Zeeland. Máxima heeft zich laten informeren over de betekenis van krediet en coaching in de betreffende bedrijven.
Vanvivian

Deze foto is gemaakt door ROYALFANVIVIAN voor meer foto's klik HIER en HIER

Koningin Beatrix doopt de Sleephopperzuiger 'Willem van Oranje'
Koningin Beatrix was donderdag 11 Februari in Kinderdijk. Hier heeft ze de sleephopperzuiger 'Willem van Oranje' gedoopt. Het schip wordt gebouwd op de werf van IHC Merwede in Kinderdijk in opdracht van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. uit Papendrecht. Het schip heeft een lengte van 137 m, een breedte van 28 m en een laadruim van 12.000 mxb3. Direct na de doop wordt het schip te water gelaten waarna het aan de kade wordt afgemeerd voor verdere afbouw. Het schip komt eind 2010 in de vaart en wordt wereldwijd ingezet op grote waterbouwkundige projecten. De doop en de tewaterlating staan in het teken van het 100-jarig jubileum vanKoninklijk Boskalis Westminster N.V.
Een foto is HIER te zien

Prins Willem Alexander en gezin in Vancouver
Prins Willem Alexander woonde van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 februari in Vancouver de 122ste zitting van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bij. Prins Willem Alexander is namelijk sinds 1998 lid van dit comite en daarnaast ook lid van de Coxf6rdinatiecommissie Vancouver. Deze commissie ondersteunt de organisator van de Spelen van 2010 en houdt toezicht op de voortgang van de voorbereidingen. De Prins is niet alleen voor de vergadering in Vancouver maar ook voor de spelen zelf. Gisteren was hij aanwezig bij de opening (hier heb ik nog geen foto's van gevonden) en vanaf vandaag zal hij samen met zijn vrouw en dochters tijdens de 21ste Olympische Winter Spelen de Nederlandse spoters aan moedigen. Hopelijk gaat dat leuke spotane foto's opleveren.
Willem alexander bij vergadering van IOC , Fotoreportage van het ANP ,

Het AD had een interview met Willem Alexander. Op de site zijn daar artikeltjes over te vinden. Klik daarvoor HIER , HIER.

Meer nieuws…

Prinses Margriet aanwezig bij de Paralympische spelen.
Vancouver krijgt naast Willem Alexander nog een lid van de Koninklijke familie op bezoek Prinses Margriet zal namelijk van donderdag 11 tot en met maandag 15 maart in Vancouver zijn om daar de Paralympische Winterspelen bij te wonen. De Prinses zal aanwezig zijn bij de opening en zal de daaropvolgende dagen wedstrijden bijwonen van skiën en 'sledgehockey'. Ook zal zij prijzen uitreiken en een bezoek brengen aan het Paralympisch dorp. Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Winterspelen in haar hoedanigheid van lid van het erebestuur van het IPC (International Paralympic Committee).

4 gedachten over “Nieuwsoverzicht week 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.