Nieuws 12 Mei t/m 21 Mei

Zoals ik al eerder gezegd gemeld had in een berichtje heb ik weinig tijd om te update , maar hier is dan toch {later dan gepland} een nieuw nieuws overzicht.
Prof.Mr. Pieter en Prinses Margriet in Canada 
Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet brachten 10 t/m 16 Mei een offcieel bezoek aan Canada. Klik HIER voor het logje hierover.

Koningin Beatrix , Prins Willem Alexander , Prinses Maxima bij jaarlijkse diner voor de Corps Diplomatique
12 Mei gaf koningin Beaxtix in het Paleis op de Dam het jaarlijkse diner voor de Corps Diplomatique , ambassadeurs. Naast de koningin waren ook Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aanwezig. Tijdens het diner verschijnen de dames in avondjurken en tiara’s , maar helaas krijgen we er nooit foto’s van te zien. Dit jaar werd het diner versoberd i.v.m de vliegramp en werd er ook een minuut stilte gehouden.
Koningin, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven betuigen medeleven met nabestaanden vliegtuigramp Libië
Op 12 Mei vond er in Libie een vreselijke vlietuigongeluk plaatst. Ook leden van de koninklijke familie betuigen hun medeleven aan de nabestaanden. Zo liet de RVD weten dat: “De koningin heeft met ontzetting kennisgenomen van het vliegtuigongeluk in Tripoli en de slachtoffers die zijn gevallen””De koningin, leeft intens mee” met de nabestaanden van de overledenen” en ook werd het het jaarlijkse diner voor de Corps Diplomatique versoberd en hingen de vlaggen op paleis op de dam en in canada , waar Pieter en Margriet op dat moment een offcieel bezoek aan brachten, half stok en ook werd een bij alle ontvangsten een minuuut stilte gehouden.
Prins Willem-Alexander houd ‘Haarlemse Voordracht’
Op zaterdagmiddag 15 Mei hield Kroonprins Willem Alexander in Haarlem een ‘Haarlemse Voordracht‘ over ‘Water als ontwikkelingsfactor’. Deze lezing word elk jaar georganiseerd door de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.
Koningin Beatrix bij première van de passiespelen
16 Mei was Koningin Beatrix in Tegelen aanwezig bij de première van de 19e editie van de Passiespelen bij te wonen. Het passiespel is een grootschalig, religieus toneelstuk over het lijden van Jezus Christus, dat in Tegelen om de vijf jaar wordt opgevoerd in openluchttheater De Doolhof. De koningin bezocht in de pauze in een nabijgelegen theater een speciaal paviljoen van het bisdom. Ook was er een visuele presentatie van verschillende aspecten die tijdens het afgelopen jaar aan bod kwamen. Na het tweede deel van het openlucht toneelstuk, had Koningin Beatrix nog tijd voor een ontmoeting met de hoofdrolspelers.
Willem-Alexander & Máxima bezoeken World Expo Shanghai
17 , 18 , 19 Mei brachten prins Willem Alexander en Prinses Maxima een bezoek aan Shanghai. Ik zal nog een apart logje erover maken.
Koningin bij viering 600e verjaardag Nieuwe Kerk
Op 19 Mei bracht Koningin Beatrix een bezoek aan de Nieuwe kerk in Amsterdam. Hier woonden ze de viering van de 600 jarig bestaan van deze kerk bij.
Prinses Laurentien lanceert module ‘herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers’
Op 19 Mei was prinses Laurentien te gast in Zwolle. Hier was de prinses samen met demissionair minister Donner aanwezig bij de lancering van de e-learning module ‘herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers’ bij Werkplein De Lure van het UWV. De module is een computerprogramma, waarmee werknemers van het UWV worden geschoold om laaggeletterdheid bij cliënten te herkennen.
Anp12684152
Rechtenvrije foto ANP Perssupport. beeldnummer:12684152. referentie (1) 46157-980dd0fe-6350-11df-8ebb-3972bb611419
Prinses Annette opent kinderboerderij ‘Samenzo’
Prinses Annette opende 19 Mei de kinderboerderij ‘Samenzo’ in Staphorst. De kinderboerderij was eerst een hertenkamp , maar daar is nu verandering in gekomen. Naast de ‘gewone’ kinderboerderijdieren als konijnen en schapen zijn er nu ook exotische dieren als wallabies (kleine kangoeroe’s) en nandoes te zien. Prinses Annette opende de boerderij door de naam te onthullen en liet daarna vijftig witte duiven los.
Máxima volgt lesje ‘geld lenen’
Prinses Máxima was donderdag 20 Mei te gast bij het ROC Mondriaan in Den Haag om daar een les ‘geld lenen’ bij te wonen. De les was bedoeld voor volwassen en is een onderdeel van de cursus ‘Wijzer in geldzaken’. In deze cursus worden zaken als verzekeringen, hypotheken en leningen behandeld, om financiële kennis en vaardigheden bij volwassenen te verbeteren. Uit onderzoek van CentiQ blijkt dat veel Nederlanders niet genoeg kennis hebben van financiële producten. Mensen vinden het veelal ingewikkeld om met geldzaken bezig te zijn. Zeker mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Voor hen zijn financiële informatie en formulieren vaak moeilijk te begrijpen.
Prins Willem-Alexander bezoekt Hondsbroeksche Pleij
Prins Willem-Alexander bezocht 20 Mei de Hondsbroeksche Pleij bij Westervoort. Hij liet informeren over het project ‘Hondbroeksche Pleij’ en het programma ‘Ruimte voor de Rivier’. Willemalexander2Willemalexander_2Waingezoomt_2Afbeeldingenbron: RVD
Prinses Maxima reikt de appeltjes van Oranje uit.
Prinses Máxima heeft vrijdagochtend 21 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2010 uit gereikt. Ook Prins Willem Alexander en Koningin Beatrix waren aanwezig. Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs die door het oranje fonds word uitgereikt voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. De prijs, een beeld van een Appeltje van Oranje, is ontworpen en gemaakt door de Koningin. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro. De Appeltjes zijn dit jaar toegekend aan de ‘Be Interactive’ uit Amsterdam, ‘Het Wereldkampioenschap van Eindhoven’ en aan ‘Aminta Sprockel Challenger Little League’ uit Curaxe7ao.
Anp12707979
Rechtenvrije foto ANP Persupport , beeldnummer:12703913. referentie (1) 46320-1e41d1d5-64f1-11df-8c2c-2b9452759e7e.
Anp12703913
Rechtenvrije foto ANP Perssupport. beeldnummer: 12703913 referentie (1)46320-1e41d1d5-64f1-11df-8c2c-2b9452759e7e

Eén gedachte over “Nieuws 12 Mei t/m 21 Mei

  • 25 mei 2010 om 8:34 pm
    Permalink

    Wat ziet jouw web-log er modern uit zeg.. Mooi overzicht, vooral de foto's van prins Willem-Alexander op de fiets vind ik erg mooi, met dat typische Hollands landschap. Je hebt trouwens per ongeluk de foto van Máxima en de appeltjes van Oranje twee keer geplaatst.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.