Nieuwsoverzicht week 35

Zoals jullie mischien al op twitter gelezen hadden was ik dit weekend op kamp en was het mij niet gelukt om dit nieuwsoverzicht vrijdag al te plaatsen. Hier is het alsnog. Het was een aardig volle week , vooral voor koningin Beatrix.

Prins Willem-Alexander bij inwijding van synagoge van van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam
Zondag 29 Augustus was Prins Willem Alexander in Amsterdam om daar de inwijding van de nieuwe synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam bij te wonen. ‘De synagoge annex gemeenschapscentrum is ontworpen door architect Bjarne Mastenbroek’ Naast synagoge moet het gebouw worden waarin mensen met verschillende geloven en nationaliteiten elkaar kunnen ontmoeten. Klik HIER & HIER voor foto’s.

Prins Willem-Alexander huldigt Nederlands Jeugd Olympisch Team.
Prins Willem Alexander heeft op 30 Augustus de nederlandse madaillewinaars van de Jeugd Olympische spelen gehuldigd. De 36 Nederlandse sporters haalden 1 keer goud {Meisjes Hockey} , 2 keer zilver {Boogschieten en Zeilen} en 1 keer brons {wielersport , gemengdteam} tijdens de eerste jeugd olympische spelen in Singapore. Klik HIER & HIER  voor foto’s.

Koningin opent gerestaureerd Flora gebouw
Op 31 Augustus opende koningin Beatrix het gerestaureerde gebouw van Flora in Boskoop.Het Floragebouw is in 1935 gebouwd als bloemententoonstellingsgebouw met een theater en een restaurant. In 2001 werd het gebouw uitgeroepen tot Rijksmonument. Het Floragebouw dreigde verloren te gaan vanwege de vervallen staat waar het in verkeerde. Dankzij een particulier initiatief is het gebouw voor Boskoop behouden en in oude glorie hersteld.
Het gerestaureerde gebouw biedt ruimte voor onder meer theatervoorstellingen, concerten en exposities. Hierdoor vervult het gebouw, net als in het verleden, weer een maatschappelijke functie voor Boskoop en haar omgeving. Klik HIER & HIER & HIER voor foto’s


Prins Willem Alexander brengt een bezoek aan projecten van het Oranje Fonds.
Op 31 Augustus bezocht prins Willem Alexander twee projecten die gesteund worden door het Oranje Fonds, waar hij samen met prinses Maxima het beschermpaar van is. Hij begon ’s ochtends in Arnhem waar hij het kunstproject ‘Zon op Zuid’ van de Stichting ‘Beleven’ bezocht, daarna ging naar Zutphen waar hij ‘Het Dagelijks Bestaan’ bezocht. Het dagelijks bestaan is een leer- en ervaringsplek voor jongeren die vroegtijdig het onderwijs hebben verlaten.


Prins Willem-Alexander opent de Gevangenpoort en Galerij Prins Willem V.
Op 1 September opende prins Willem Alexander het gerestaureerde Museum de Gevangenpoort en Galerij Prins Willem V door op een poort te kloppen. Na de opening kreeg de prins een rondleiding door de beide musea. Klik HIER & HIER  voor foto’s

Máxima wordt erevoorzitter van ‘Centiq, Wijzer in geldzaken’
Vanaf 1 September is Prinses Máxima de erevoorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze nieuwe functie zal Prinses Máxima onder meer aandacht vragen voor het belang van financiële educatie voor jongeren en het verstandig omgaan met geld. De Prinses zal als speciaal adviseur optreden richting het platform en met belanghebbenden spreken over de manier waarop financiële zelfredzaamheid kan worden vergroot. Prinses Máxima was al geruime tijd betrokken bij de activiteiten van CentiQ, Wijzer in Geldzaken zo gaf ze  op 10 maart dit jaar het startsein van de jongerencampagne van CentiQ, Wijzer in geldzaken.

Prins Willem-Alexander bezoekt Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten
Op 2 September bracht Kroonprins Willem-Alexander een bezoek aan de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee. Deze speciale ‘eenheid’ van de Marechaussee heeft verschillende taken, het is een arrestatieteam maar beschermt ook belangrijke personen die in levensgevaar zijn. Daarnaast worden ze ook ingezet om criminelen onopvallend te observeren en voor observatie bij grote, risicovolle evenementen (o.a met betrekking tot het Koninklijk Huis). De prins kreeg onder andere een demonstratie te zien van het arrestatieteam, waarna er gesproken werd met het personeel. Vervolgens werd er weer een demonstratie opgevoerd en bracht Willem-Alexander nog een bezoek aan de afdeling Techniek waar hij uitleg kreeg over de nieuwste observatietechnieken. Nadat de prins de afdeling Techniek uitgebreid bekeken had was het tijd om te eten en schoof de prns gezellig aan.


Prinses Margriet bij symposium ‘Jongeren en Diabetes’
Vrijdag 3 September was prinses Margriet in het nieuwe hoofdkantoorgebouw van Mediq aanwezig bij het symposium ‘Jongeren en Diabetes’ . Het symposium was georganiseerd ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe gebouw. Mediq helpt diabetespatiënten in 5 landen. Voor de bouw van het nieuwe gebouw is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een of ander energiebesparend systeem.  Klik HIER voor foto’s.
Koningin Beatrix opent nieuwe woonvoorzieningen Stichting Epilepsie Instellingen Nederland.
Koningin Beatrix heeft vrijdagvanmiddag 3 September negen nieuwe woonvoorzieningen van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland op de Cruquiushoeve in Cruquius geopend. De Koningin verichtte de opening door op een knop te drukken en kreeg nog een rondleiding. De nieuwe woonhuizen zijn  mensen met een epileptische aandoening.  Klik HIER & HIER voor foto’s.

Koningin Beatrix  bij opening Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival
Koningin Beatrix bracht vrijdag 3 september een beoek aan het 15de Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. Ze woonde hier het officiële openingsconcert bij.  Onder leiding van Valery Gergiev speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest die avond onder meer Sjostakovitsj’ Achtste symfonie. Het concert is een van de ruim dertig concerten en events van deze festivaleditie, die duurt van 2 tot en met 10 september. Klik HIER & HIER voor foto’s

Koningin Beatrix bezoekt samen met kleindochters Breda Hippique
Koningin Beatrix was zaterdag 4 September samen met haar kleindochters Prinses Amalia en prinses Alexia  in Breda om daar het paardensportevenement ‘Breda Hippique’ te bezoeken. De Koningin bezocht met de prinsesjes de vierspanwedstrijden en daarna het ‘Farewell-moment’ voor de ruiters die naar Kentucky reizen om Nederland daar te vertegenwoordigen tijdens de Wereld ruiterspelen. Klik HIER & HIER & HIER voor foto’s


Koningin opent gerenoveerde Concernlocatie Politieacademie
Koningin Beatrix opende vandaag   -6 september-  de gerenoveerde Concernlocatie van de Politieacademie in Apeldoorn. Het gerenoveerde gebouw vormt het hart van het politieonderwijs in Apeldoorn. Op de locatie vindt werving en selectie van politiemedewerkers plaats. Daarnaast geeft de Politieacademie op de Concernlocatie onderwijs en wordt er onderzoek gedaan. Na de verbouwing en uitbereiding van de locatie zijn verschillende opleidingen uit de regio naar Apeldoorn verhuisd. Het onderwijs in Oost-Nederland wordt hierdoor meer geconcentreerd aangeboden. Klik HIER voor foto’sPrinses Máxima spreekt op conferentie over microfinanciering in Londen.
Vandaag  -6 September- was prinses Maxima in londen aanweizg bij de op conferentie over microfinanciering.  Klik HIER voor een foto. Meer foto’s volgen mischien nog.

Prins Willem Alexander bij jaarvergadering International Association of Prosecutors
Prins Willem Alexander heeft vandaag -6 September-  in de Ridderzaal in Den Haag de opening bijgewoond van de 15e jaarvergadering van de International Association of Prosecuters (IAP). De jaarvergadering van de IAP is een ledenvergadering in combinatie met een congres voor procureurs-generaal. Het thema van het congres is “Crossing Borders”. Het is de eerste keer dat deze vergadering in Nederland wordt gehouden.  Ik heb nog geen foto’s ervan gevonden. Als ik foto’s tegen kom word er nog een linkje geplaatst

6 gedachten over “Nieuwsoverzicht week 35

 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  echt een hele drukke week! Geweldig dat Amalia en Ariane met Beatrix mee mochten! Echt super leuk!

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  Veel activiteiten hadden de royal afgelopen week, zeg! Ik ben trouwens naar de koningin in Rotterdam geweest! 🙂

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:08 pm
  Permalink

  Tjonge, wat hadden onze Nederlandse Royals het druk.. Dat wordt weer eens goed duidelijk als je zo'n reusachtig overzicht ziet! Het hoogtepunt van de week was zeker weten dat de koningin mét kleindochters Amalia en Ariane naar Breda ging. Heb je een leuk kamp gehad?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.