Nieuwsoverzicht week 36.

Ook deze week hadden de Nederlandse royals verplichtingen en er was ook nog ander nieuws. Hier een overzicht.
Prins Willem Alexander opent handelsdag op Beursplein 5
Prins Willem Alexander heeft dinsdag 7 September de handelsdag op de Amsterdamse beurs geopend tijdens de traditionele Beurstrommeldag. De prins van Oranje sloeg op de beursgong, terwijl tientallen basisschoolleerlingen hem luid trommelend ondersteunden.
Met de jaarlijkse Beurstrommeldag herleeft een eeuwenoude traditie van de Amsterdamse beurs. Op deze dag wordt herdacht dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog een weesjongen wist te voorkomen dat het Amsterdamse beursgebouw werd vernietigd door de Spanjaarden. Als dank mochten weeskinderen een dag per jaar in het beursgebouw trommelen. Enkele jaren geleden werd de traditie opnieuw ingevoerd. Tegenwoordig trommelen basisschoolleerlingen.  Klik HIER & HIER voor foto’s
Prinses Laurentien op ”Dag van de Alfabetisering’ in Den Bosch.
Prinses Laurentien was woensdag  8 September in Den Bosch. De prinses was daar vanwege de Dag van de Alfabetisering. Ze bezocht meesterkok Rudolph van Veen en in het Jheronimus Bosch Art Center nam de prinses een boek in ontvangst. Het boek is geschreven door een man die pas kort geleden leerde schrijven en lezen.  Klik HIER voor foto’s
Koningin Beatrix opent theater ‘Amphion’ in Doetinchem
Koningin Beatrix heeft  op 8 september Amphion geopend door door een levensgroot boek ’42 jaar Amphion’ te stappen. Klik HIER , HIER  & HIER voor een fotooverzicht van de opening.  
Prins Willem Alexander bezoekt TNO.
Prins Willem Alexander heeft donderdagmiddag 9 September een werkbezoek gebracht aan de onderzoekslocaties van TNO in Den Haag en Ypenburg. De Prins liet zich onder meer informeren over veiligheid en bescherming tegen de effecten van explosies. Hij was aanwezig bij een demonstratie van de gevolgen van een ontploffende bermbom (IED).TNO Defensie en Veiligheid werkt is strategisch partner van het Nederlandse ministerie van Defensie. De onderzoekers ontwikkelen kennis en passen deze toe in de vorm van advies, toegepast onderzoek en productinnovatie. Helaas heb ik nog geen foto’s hiervan gezien. Als ik ze tegen kom zal er zo snel mogelijk een link komen.
Prinses Laurentien doet mee aan recordpoging.
Prinses Laurentien was donderdag 9 September samen met 1500 kinderen in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam om een nieuw nationaal record ‘simultaan voorlezen’ Ze las , tegelijk met nog 46000 andere kinderen in het hele land het boek ‘Geel gras’ van Simon van der Geest. Hier mee werd het record gehaald. Het idee kwam van de De stichting Lezen & Schrijven , waar Prinses Laurentien de voorzitter van is. Klik HIER & HIER
ANP-13735695ANP-13735696
Rechtenvrije foto’s ANP.
LaurentieninRotterdam Bron: Betuwseoranjefans NIET OVERNEMEN ZONDER TOESTEMMING!!!
Prinses Margriet opent nieuwe botterwerf in ElburgPrinses Margriet was op Donderdagmiddag 9 September in Elburg. Hier opende ze een nieuwe botterwerf door de naam van de werf te onthullen. De prinses kwam aan in een boot en kreeg een rondleiding van ongeveer een uur.  Klik HIER , HIER & HIER 
Prins Willen Alexander breng werkbezoek aan Ijselmeergebied.
Prins Willem Alexander heeft op Donderdag 9 september een werkbezoek gebracht aan het Deltaprogramma IJsselmeergebied. Hij deed dit in zijn functie van voorzitter van de Adviescommissie Water (AcW). Het Deltaprogramma IJsselmeergebied is onderdeel van het Nationale Deltaprogramma. Het Deltaprogramma IJsselmeergebied onderzoekt hoe in de toekomst water uit het IJsselmeer naar de Waddenzee afgevoerd kan blijven worden en wat de gevolgen zijn van een ander waterpeilbeheer. Verder wordt onderzocht hoe Nederland in de toekomst gebruik kan blijven maken van een zoetwatervoorraad in het IJsselmeer. Tijdens zijn bezoek ontving de Prins uit handen van voorzitter Henk Kroes van het World Sustainability Centre een visiedocument. Het World Sustainability Centre is een centrum dat het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid van publiek en organisaties wil vergroten en een ontmoetingsplaats wil zijn voor het bedrijfsleven en wetenschappers. De Prins van Oranje sprak verder met ondernemers en vertegenwoordigers van natuurorganisaties.
WillemalexanderijselmeergeboedWillemAlexanderinIjselgebied
Prinses Máxima vult eerste schoenendoos
Prinses Máxima heeft donderdag 9 September de eerste schoenendoos voor de actie Schoenmaatjes overhandigd aan Edukans directeur Kees de Jong. Hiermee is de actie dit jaar officieel van start gegaan. Prinses Máxima vulde de eerste schoenendoos van dit seizoen tijdens het startevent op de Bavinckschool in Den Haag. Met twee kinderen zocht ze schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen uit die in de roze schoenendoos gingen. Prinses Máxima vertelde bij het vullen van de schoenendoos dat haar dochters ook meedoen met de actie Schoenmaatjes. Samen praten ze over wat kinderen in ontwikkelingslanden nodig hebben.‘Edukans deelt de schoenendozen van alle Schoenmaatjes uit aan kansarme kinderen in ontwikkelingslanden’ legt directeur Kees de Jong tijdens het startevent uit. ’De schoenendoos van Prinses Máxima gaat naar Oeganda.’ Edukans ambassadeurs Nick & Simon zongen hun nieuwste hit ‘Een nieuwe dag’ tijdens het startevent. Klik HIER & HIER  voor foto’s Maximaschoendoosactie
Bron: Betuwseoranjefans. Niet overnemen zonder toestemming!!!
Maximabijedukans
Bron: Edukans.
Kroonprins opent expositie De Laurenskerk, een monument vol verhalenPrins Willem Alexander opende vrijdagmiddag 10 september in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam de expositie ‘De Laurenskerk, een monument vol verhalen’. Deze  tentoonstelling laat de geschiedenis van de kerk en haar plaats in Rotterdam zien.  Willem Alexander bekijkt de tentoonstelling , W-A brand een kaarsje , W-A bekijkt alles eens goed.
Koningin Beatrix ontvangt delegatieleiders Slot-Ronde Tafel Conferentie
Koningin Beatrix  ontving vrijdagmiddag 10 september op Paleis Huis ten Bosch de delegatieleiders van de Slot-Ronde Tafel Conferentie (RTC), die donderdag plaatsvond ter afronding van het staatkundige hervormingsproces binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
De Nederlandse Antillen worden per 10 oktober 2010 als land opgeheven. Curaxe7ao en Sint Maarten zullen net als Aruba zelfstandige landen binnen het Koninkrijk worden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden openbare lichamen binnen het staatsbestel van Nederland. Voor deze verandering wordt het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden aangepast. Na afloop ging iedereen natuurlijk even op de foto. Een foto kun je HIER
Prins Willem Alexander en Prinses Máxima bezoeken 50e Fruitcorso en weer een officiele verplichting voor hun kinderen. 
Prins Willem Alexander en Prinses Máxima bezoeken vanmiddag ,11 september, met hun kinderen Prinses Amalia , prinses Alexia , en  prnses Ariane het 50e Fruitcorso in Tiel. Dit jaar rijden zeventien corsowagens mee uit dertien dorpen uit de regio Rivierenland.Het Fruitcorso is een evenement dat Nederlands fruit onder de aandacht brengt doormiddel van o.a een optocht van met fruit, groente en zaden versierde wagens. Klik HIER foto’s , er volgen er hopelijk meer.
Tiel1
Tiel2
BronBetuwseoanjefans , NIET OVERNEMEN ZONDER TOESTEMMING 
Nieuwe datum Kerkelijk Huwelijk prins Carlos en prinses Annemarie
Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel wisten zouden Prins Carlos en prinses Annemarie 28 Augustus voor de kerk trouwen , maar dat ging toen door het overlijden van prins carlos Hugo niet door. Prins Carlos liet al weten dat het kerkelijk huwelijk (burgelijk huwelijk was al in juni) nog dit jaar zou plaats vinden. Deze week werd bekend dat de nieuwe datum 20 November is geworden.

4 gedachten over “Nieuwsoverzicht week 36.

 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  Ik ben er echt heel blij mee dat de prinsesjes mee zijn geweest naar Tiel. Ze hadden heel leuke jurkjes aan, gaaf dat we die foto's van hen mogen plaatsen! Je hebt overigens een leuk overzich gemaakt, met al die foto's van de betuwse oranjefans erbij ziet het er gezellig uit! Laurentien én Máxima hadden prachtige outfits!

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:02 pm
  Permalink

  Geweldige mooie foto's, maar waar blijft de uitslag van de Quiz of heb ik iets gemist

  Beantwoorden
 • 19 okt 2011 om 4:08 pm
  Permalink

  Gaaf dat ze voor het eerst een officiële verplichting hadden met het hele gezin!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.