Kerkelijk huwelijk prinses Carolina en Albert

Vandaag (16 Juni) trouwden Prinses Carolina en Albert in de Basilica di San Miniato al Monte in Florance voor de kerk. Het was een echte familie bruiloft. De pers was binnen niet welkom , maar buiten was er wel gelegenheid om foto’s te maken. De locatie was prachtig en in deze tijd van het jaar kon het weer eigelijk ook niet verkeerd zijn. Het werd dan ook een zonnige dag.

De koninklijke familie was goed vertegenwoordigd. Prof.Mr. Pieter ontbrak vanwege de nasleep van een oud skiongeluk , prinses Anita ontbrak ook vanwege gezondheidsproblemen en Prinses Annemarie ontbrak ook , omdat haar dochtertje ziek was en natuurlijk ontbrak prins Friso die sinds zijn ongeluk nog altijd in coma ligt. Verder waren alle volwassen leden van de familie er wel. Prins Constantijn , Prins Floris en Prinses Margarita hadden zelfs hun kinderen mee genomen.

De bruidsjurk was een ontwerp van Addy van de Krommenacker. In de bruidsjurk was kant van de bruidsjurk van Prinses Irene verwerkt en daarom heeft de jurk ook de naam prinses Irene gekregen. Het bruidsboeket bevat naast Lelietjes-van-Dalen ook Lathyrus, de lievelingsbloemen van wijlen koningin Juliana.

De getuigen van de bruid waren haar zus Margarita, haar broer Jaime en haar vriendin sinds de lagere school Marte Roemer-Visser. Aan de kant van de bruidegom waren de getuigen zijn zusje Cécile Coke-Brenninkmeijer, broer Roderick Brenninkmeijer en goede vriend Prins Nicholas Doimi de Frankopan. Bruidskinderen waren o.a. Gravin Eloise , Eliane (beide peetkind van de bruid) en Julia (Nichtje van de bruid)  Prinses Carolina werd door haar broer , prins Carlos aan de arm naar het altaar gebracht en Albert kwam aan de hand van zijn moeder de kerk in.

De ceremonie werd in het Engels gehouden en geleid door de o.a. de oom van de bruidegom.  De liederen, Bijbelteksten en gebeden waren in het Spaans, Nederlands en Frans. De plechtigheid wordt begeleid door het koor van de katholieke kerk. Aan het begin van de dienst werden er kaarsen aangestoken voor hen die niet aanwezig konden zijn. En ook werd er stil gestaan bij de gezondheidssituatie van Prins Friso.


Foto’s zijn van Justine Marcella (Hoofdredactrice Vorsten Royale.)
Overname alleen toegestaan met bronvermelding VorstenRoyale/Justine Marcella
Meer foto’s HIER

Nog meer…
PPE 
Nog meer foto’s (ook van ’s avonds)

Infomatie met dank aan Iris Schut (http://www.fanvanmaxima.nl/) en Justine Marcella (hoofdredactrice Vorsten Royale). Vanaf 26 juni is er een (extra dikke) Vosten Royale (die vanaf 26 juni te koop is) verkrijgbaar met interview met het bruidspaar.

3 gedachten over “Kerkelijk huwelijk prinses Carolina en Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.