4 en 5 Mei: Herdenken en vieren

4 Mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 5 Mei vieren we onze vrijheid. Dit jaar is het thema Vrijheid geef je door. Leden van de koninklijke familie zoals elk jaar ook weer aanwezig bij verschillende activiteiten. Een overzicht.

4 Mei: Herdenken 

Koningin Beatrix , Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima waren aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe kerk in Amsterdam. Na afloop woonden zij ook de nationale herdenking op de Dam bij. Hier legde de koningin en Prins Willem-Alexander de eerste krans.
Foto’s ANP , Vervolg foto’s ANP , Foto’s PPE

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Prinses Margriet , Prof.mr. Pieter van Vollenhoven  en Prins Pieter-Christiaan waren aanwezig bij de 4 mei herdenking op de Grebbeberg in Rhenen.
Foto’s Royal Nature Press  , Foto’s van ANP  en Foto’s PPE

5 Mei: Vieren

5 Mei was Prins Willem-Alexander aanwezig bij de 5 Mei lezing. De 5 Mei lezing is onderdeel van de start van de festiviteiten van Bevrijdingsdag. Elk jaar vindt deze lezing in een andere provincie plaats. Dit keer was de eer aan Noord-Brabant , om precies te zijn de stad Breda. De 5 Mei lezing werd gehouden door President Gauck van Duitsland. Prins Willem-Alexander haalde hem eerder op de dag op bij het vliegveld van Rotterdam.
Foto’s ANP & Nog meer foto’s ANP

Koningin Beatrix woont vanavond het 5 mei concert op de Amstel bij. Dit concert is de traditionele afsluiting van de viering van de bevrijding. Bijzondere gast dit jaar was President Gauck en zijn echtgenote.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Tijdens het nummer ‘we meet again’ kreeg de koningin vochtige ogen. Dit leverde ontroerende foto’s op

Foto’s ANP & Foto’s PPE


Eén gedachte over “4 en 5 Mei: Herdenken en vieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.