Aftellen tot 30 april

Het is een beetje stil geweest op deze website. Ik kan niet beloven dat dat de komende week anders gaat zijn, maar ga mijn best doen om de komende drie weken nog wat terugblikken en achtergronden te plaatsen.

Zoals jullie misschien al opgemerkt hadden is de kopfoto van deze website sinds maandag aangepast. Met nog een maand (ondertussen zelfs nog maar 24 dagen) te gaan wordt er steeds meer duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren rond 30 april. Ik loop wat achter dus hoog tijd voor een overzicht van het nieuws.

Het koningslied
Op Radio 2 is het ‘Oranje’ maand. Om half 9 , half 1 en half 6 is er een oranje journaal met daarin het laatste nieuws rond de troonswisseling. Met name over het officiele koningslied. Afgelopen week zijn er al veel artiesten bekend gemaakt die meewerken. Benieuwd wie het allemaal zijn? Kijk dan op de website http://www.hetofficielekoningslied.nl/ . Hier kun je ook zelf ook een zin insturen voor het nummmer.

Diner in Rijksmuseum
Op 29 April wordt er een diner georganiseerd in het Rijksmuseum.

Nieuws over de inhuldeging
Over hoe de ceremonie er uit gaat zien is nog niet heel veel duidelijk. Wel meldt de telegraaf dat de toekomstige koning Willem-Alexander komt op 30 april op dezelfde muziek de Nieuwe Kerk binnen als koningin Beatrix in 1980. Hij kiest voor ’Entrada della Regina’, een stuk voor koperblazers, dat de componist Jurriaan Andriessen schreef voor de inhuldiging van de Koningin.

De eerste bevestiging van koninklijke gasten is er: Het zweedse hof heeft officieel bekend gemaakt dat prinsesVictoria en prins Daniel namens Zweden zullen komen.  Wanneer de officiele gastenlijst bekend gemaakt wordt is niet duidelijk. Het zal niet ver van te voren zijn. Waarschijnlijk de laatse week van april.

TV uitzendingen
Ondertussen is ook bekend dat de NOS voorbereidingen treft voor een uitzending van 14! uur. Ook thuis hoef je dus niks te missen.

Volgende week wordt het a.s. koningspaar ook geinterviewd door Mariëlle Tweebeeke en Rick Nieman, NOS en RTL. De uitzending is op 17 april  om 20.30 op Nederland 1 en RTL4.

Op 28 april zal – ter afscheid van Beatrix als Koningin – een tv-portret van haar worden uitgezonden op Nederland 1. De beelden zouden van commentaar voorzien worden van de Koningin zelf, wat natuurlijk erg interessant klinkt. Echter doelt de NOS op (helaas) oude tv-interviews… Wat uiteraard ook leuk is.

Op 29 april wordt er ook een toespraak van koningin Beatrix uitgezonden. Deze is eerder  opgenomen. De koningin heeft op dat moment namelijk een diner in het rijksmuseum.

Kennismakingstour
Ook is er een overzicht gekomen welke plaatsen er worden bezocht tijdens de inhuldigingstour. Deze heb ik neergezet op de speciale pagina op deze website.

Koningsspelen
Bijna driekwart van de basisischolen hebben zich aangemeld voor de koningspelen op 26 April. Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima zullen de spelen in enchede openen.

Volgens mij ben ik zo weer een beetje bij. Voor alle informatie bekijk dan de speciale pagina van deze site: http://www.thedutchroyalfamily.nl/p/troonswisseling-2013.html

Op deze site zullen ook nog terugblikken geplaatst worden de komende drie weken en vergeet ook niet te stemmen voor de creatie wedstrijd. Op 1 mei zal de finale starten! Ik hoop volgend week ook weer een nieuw overzicht te plaatsen met nieuws!

2 gedachten over “Aftellen tot 30 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.