Begrafenis prins Friso

 

Vandaag is prins Friso in Lage Vuurche in besloten kring bergraven.  Rond drie uur vertrok de stoet met familie en vrienden vanaf kasteel Kasteel Drakensteyn naar de Stulpkerk voor de begrafenisdienst. Prinses Mabel liep met prinses Beatrix voorop tussen hun in liepen de gravinnen Luana en Zaria. De volwassenen waren in het zwart gekleed , maar de kinderen (Luana , Zaria , Amalia , Alexia , Ariane , Eloise , Claus Casimir en Léonore) waren in het wit gekleed.

HANDOUT / ANP / KOEN VAN WEEL / EDITORIAL USE ONLY.

De dienst werd door dominee Carel ter Linde geleid. Hij is een goede bekende en leidde o.a. ook de huwelijksdienst van Prinses Mabel en Prins Friso.  In de dienst  werden persoonlijke herinneringen op gehaald. Zo sprak Carl van de Linden (zie de onderstaande  beelden van de NOS) over hoe direct en spontaan hij kon zijn en hoe belangrijk vrienden en familie voor hem waren en andersom en haalde ook prins Constantijn persoonlijke herinneringen op. Gravin Luana had een liedjes gemaakt wat werd gedraaid. In de dienst werden klassieke religieuze liederen gespeeld/gezongen , o.a. Het lied ‘Licht dat ons aanstoot in de morgen’ , onder begeleiding van  het Residentie Kamerkoor , maar  ook moderne nummers. Zo werd het nummer ‘Dat ik je mis’ door zangeres Maaike Ouboter gezongen.  Aan het einde van de dienst sprak predikant en familievriend Huub Oosterhuis de zegen uit.
Na de kerkdienst luidden de kerkklokken twee minuten, waarna de aanwezigen naar de begraafplaats gingen. De kist werd van de kerk naar het graf gedragen door koning Willem-Alexander, prins Constantijn en vier vrienden van Friso.
Onder die vrienden was de Australiër Adam Anders, die eerder deze week in een uitzending van de NOS vertelde over zijn vriendschap met prins Friso. Ook Friso’s studievriend Lodewijk Beijst, die getuige was bij zijn huwelijk, droeg de kist. De andere twee dragers waren studievriend Pieter Leyssius en Robert Dicke, een vriend van de middelbare school.

Aankomst bij de kerk
In de kerk

De NOS had toestemming op de volgende beelden namens de familie te delen:
http://nos.nl/embed/?id=e:541057

Uit respect voor de privacy van de familie heb ik besloten alleen de beelden te linken/te gebruiken die met medewerking van de familie tot stand zijn gekomen. Ik zeg hiermee niet dat beelden van andere websites zonder toestemming zijn maar van deze weet ik dat de familie daar toestemming voor heeft gegeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.