Lymfklierkanker geconstateerd bij Prins Bernhard

Vanavond liet de koninklijke via een persbericht weten dat prins Bernhard leid aan een vorm lymfklierkanker. Prins Bernhard is 43 jaar en de tweede zoon van prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter. Hij is getrouwd met prinses Annette en vader van Isabella (11) , Samuel (9) en Benjamin (5)

Het bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst:
‘Mededeling RVD namens de Koninklijke Familie:
Bij Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven is onlangs een vorm van lymfklierkanker (non-Hodgkin lymfoom) geconstateerd.
Deze ziekte, die nog nader wordt onderzocht, zal voorlopig het dagelijks functioneren van de Prins belemmeren.
De Prins wordt al enige jaren behandeld voor de ziekte van Crohn.’
(Aanvulling van de beheerster van deze website: Ziekte van Crohn is een darmaandoening. Prins Bernhard is ook meerdere malen aan zijn darmen geopereerd)

A summary of the information
The RVD announced in a press release that prince Bernhard is suffering from lymphonia (Non Hodgkin). For now there will be further research and it will limit the prince’s daily activities. The prince has also Crohn’s disease (Crohn syndrome). Prince Bernhard is 43 years old and the second son of Princess Margriet and Prof.Mr. Pieter. He is married to Princess Annette and father of Isabella (11), Samuel (9) and Benjamin (5).. A old photo from the family taken in 2008

Een oude foto uit 2008 van het gezin.  ©RVD

Het gezin in 2013. ©RVD

Reactie van de beheerster

Het nieuws over de gezondheid van prins Bernhard is, zeker zo kort na het overlijden van prins Friso, heel vervelend voor de familie. De familie gaat nu (opnieuw) een onzekere periode te gemoed. Ik wens prins Bernhard beterschap en samen met zijn familie ook veel sterkte. Uiteraard zal er als er meer nieuws is daarvan melding komen op deze site. Voorlopig valt er over het verloopt van de ziekte nog niet heel veel te zeggen..

4 thoughts on “Lymfklierkanker geconstateerd bij Prins Bernhard

  1. Het is erg heftig. Dat had het even goed geweest als prins Friso niet zou zijn overleden. Ik hoop dat de behandelingen goed resultaat mogen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *