Nieuws 12 , 13 en 14 december

Prinses Laurentien opent netwerk van neuzen
Prinses Laurentien heeft donderdagmiddag het netwerk van 77 e-noses officieel in gebruik genomen in het hoofdkantoor van de DCMR Milieudienst in Schiedam. Dit netwerk van elektronische neuzen geeft een beeld van de veranderingen in de luchtsamenstelling in het Rijnmondgebied. Zo kan snel actie worden ondernomen, als er bijvoorbeeld stank vanuit de industrie ontstaat.

De ‘neuzen’ kunnen nog niet zo precies de  waardes aangeven dat er een procesverbaal gemaakt kan worden. Er kan dan ook geen boetes worden uitgedeeld , wel kan een bedrijf er bijvoorbeeld al wel toe worden gedwongen de activiteiten tijdelijk te minderen of kan bij herhalingen een dwangsom worden opgelegd, zoals nu het geval is bij Abengoa.  Door  verdere ontwikkeling van het systeem kan het wel mogelijk direct boetes op te leggen.

Prinses Anita onthuld 3D reproducties schilderijen van Van GoghPrinses Anita onthulde donderdag op Schiphol reproducties van de schilderijen van Van Gogh waarin de reliëfstructuur van de meesterwerken is nagebootst. Deze zogeheten relievo’s zijn ontstaan uit een jarenlange samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Fujifilm.

De relievo-collectie bestaat uit de vijf werken Amandelbloesem, Zonnebloemen, De oogst, Korenveld onder onweerslucht en Boulevard de Clichy. De relievo’s benaderen het origineel zo dicht mogelijk en tonen alle verschillende diktes verf.

Eerder werden de relievo’s al getoond in Hong Kong en Taipeh. In januari zijn de werken te zien tijdens de LA Art Show in Los Angeles. Ook daar zal prinses Anita bij zijn.

De prinses is een kunst liefhebber en sprak eerder ook al een boek in wat ging over het leven van Van Gogh. Bekijk HIER een interview daarover terug uit november 2011. 

Prins Pieter Christiaan bij de lancering van Laureus Ladies Run
Op donderdag 12 december in Almere een nieuw project van Laures Ladies ,  het Laureus Ladies Run,  gelanceerd werd door Laureus Nederland-ambassadeur Yvonne van Gennip en Laureus Nederland-bestuurslid Clarence Seedorf. Als voorzitter van Laureus Nederland kon Prins Pieter Christiaan niet ontbreken.

De Laureus Ladies Run is een innovatief project dat moeders en dochters aanmoedigt deel te nemen in een hardloopprogramma van zes maanden waarin ze worden voorbereid om een van Nederlands grootste charity events uit te lopen – de Almere City Run volgend jaar juni. Het programma verbetert niet alleen de fysieke en mentale houding van de deelnemers, maar biedt ook sociale workshops zoals ‘Solliciteren’ om werkloosheid te verhelpen en ‘Zelfverdediging’ om hen te helpen om te gaan met fysieke en seksuele mishandeling.
Foto – Foto 2 – Foto 3 – Foto 4 – Foto 5

Koningin Maxima in Tanzania 
Na haar bezoek aan Ethiopië afgelopen maandag en dinsdag kwam koningin Maxima woensdagmiddag aan in Tanzania om haar reis te vervolgens.  Op het Dar Es Salaam International Airport in Tanzania werd met een welkomsceremonie  verwelkomd door president Jakaya Kikwete en zijn vrouw. Na een bijeenkomst over uitbreiding van financiële diensten voor agrarische ondernemers met een laag inkomen werd Koningin Máxima ontvangen in het presidentieel paleis in Dar es Salaam voor een diner.

De tweede dag van haar werkbezoek aan Tanzania begon op de Nationale Bank. Hier had de koning  een ontmoeting met de bankpresident  en  lanceerde ze het nationaal plan voor toegang tot financiële diensten voor de hele bevolking.

Op de laatste dag van haar reis bezocht de Koningin opnieuw boeren, dit keer in wijnbouw gespecialiseerde boeren in het dorpje Gawaye, dichtbij de hoofdstad Dodoma. Op het vliegveld van Dodoma werd Koningin Máxima verwelkomd met diverse dansoptredens. In het dorpje praatte ze met lokale wijnboeren en plantte Koningin Máxima zelf een wijnplantje, waarna ze haar handen met water uit een fles moest wassen.

Fotoserie ANP dag 1 – Fotoserie ANP dag 2 – Fotoserie

Kort/overig nieuws 
Prinses Mabel was donderdag in Istanbul bij de meeting “Challenging Impossible” van de  Sabancı Foundation. 
Foto

Terwijl Koningin Máxima in Tanzania was maakt ze via een hologram presentatie het logo en de naam InnovationQuarter bekend. Een foto hiervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.