Nieuws 15 t/m 20 december 2013

Prinses Beatrix woont het Nationaal Eerbetoon voor Nelson Mandela bij.
Printscreen
Prinses Beatrix woonde zondagmiddag 15 december in de Stadsschouwburg in Amsterdam het Nationaal Eerbetoon voor Nelson Mandela bij. Het eerbetoon had de naam Samen door Mandela en is een initiatief van ZAM Afrika Magazine, het platform voor Afrikaanse vernieuwing. Tijdens het eerbetoon brachten onder andere het Cape Town Opera Choir, Noraly Beyer, Edsilia Rombley, Leona Philippo, Hadewych Minis, Adriaan van Dis, Thom Hoffman, Angela Groothuizen en Freek de Jonge een eerbetoon aan Mandela. Het werd gepresenteerd door Sylvana Simons. Behalve in de zaal, kon men ook buiten op het Leidseplein het programma op grote schermen volgen.

Filmpje – Fotoserie DPP – ANP fotoserie – PPE fotoserie

Prinses Margriet , Prof.Mr. Pieter , Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita bij bijeenkomst Slachtoffer hulp.
16 december  waren Prinses Margriet , Prof.Mr. Pieter , Prins Pieter Christiaan en Prinses Anita waren bij vijftiende editie van het gala van het Fonds Slachtofferhulp. Zoals bij eerdere edities was Prof.Mr. Pieter, voorzitter van het fonds, de  gastheer. Het gala was in de balzaal van het schitterende paleis Het Loo in Apeldoorn er er waren ongeveer 150 genodigden. Onder de aanwezigen oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn, Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en Cabaretier Hans Liberg. En ook werden er een ervaringsverhaal vertelt door Linda Hoogenboom. Zij werd in 2002 op 19-jarige leeftijd tijdens haar bijbaan als hoofdcaissière bij de plaatselijke supermarkt door een overvaller werd verwond door een pistoolschot, waarbij haar 20-jarige vriend Léon werd gedood.

Met een veiling onder leiding D66-voorman Alexander Pechtold en de tafelverkoop werd 180.000 euro voor het Fonds Slachtofferhulp opgehaald. Dit bedrag werd  door het Dr. C.J. Vaillantfonds aangevuld met 75.000 euro tot ruim een kwart miljoen euro.

Het fonds krijgt geen overheidssubsidie en kan het geld wel gebruiken. In de eerste jaren van het fonds kwam het geld onder andere binnen via optredens van de drie Gevleugelde Vrienden: de inmiddels overleden Pim Jacobs , de gedreven Louis van Dijk en Pieter van Vollenhoven die op de piano door het land gingen voor concerten. Nu haalt het fonds middels het bedrijfsleven, donaties en particuliere giften geld op.

Foto


Prof.Mr. Pieter bij conferentie van stichting maatschappelijke veiligheid over Agressie tegen publieke dienstverleners Stichting Maatschappij en Veiligheid

Woensdag 18 december opende Prof.Mr. Pieter in De Balie in Amsterdam als voorzitter van de stichting maatschappelijke veiligheid een conferentie van deze stichting over Agressie tegen publieke dienstverleners. De stichting wil namelijk het probleem aanpakken.

De middag begon met op de documantaire ‘Blinde drift’ die  op 23 januari 2014 op televisie uitgezonden wordt. Vervolgens werd er onder leiding van Sven Kockelmann gediscussieerd over de verschillenden factoren die een rol spelen bij deze vorm van agressie en over mogelijke oplossingsrichtingen. Tijdens de conferentie kwamen onder andere drie journalisten, Henk Valk, Eliza Bergman en Marco de Vries, aan het woord over hun onderzoeken naar een aantal waar gebeurde cases  en ook sprak de voorzitter van de politievakbond ACP.

Beëdigingen en ontvangsten door Koning Willem-Alexander 
Koning Willem-Alexander heeft 17 december op Paleis Huis ten Bosch drs. J. Smit beëdigd  als de nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland.

RVD

18 december 2013 ontving Koning Willem-Alexander ter overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeurs van Brazilië en Zuid-Soedan.

Koning Willem-Alexander heeft 20 december in paleis Noordeinde mevrouw mr. T.H. Tanja-van den Broek en mevrouw mr. E.S.G.N.A.I. van de Griend beëdig tot raadsheer in de Hoge Raad. Daarna beëdigde de koning ook mr. B.J. van Ettekoven en mr. J.W. van de Gronden. Zij werden benoemd tot staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. En ook beëdigde hij De heer Franssen tot staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State.

2 gedachten over “Nieuws 15 t/m 20 december 2013

  • 21 dec 2013 om 6:53 pm
    Permalink

    Je bent er maar weer druk mee geweest! Heftig dat ervaringsverhaal van Slachtofferhulp, leuk dat prinses Anita en prins PC hun (schoon)ouders vergezelden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.