Nieuws 2 tot en met 6 december

Prinses Margriet bij kap kerstboom voor Sophia Kinderziekenhuis
Afgelopen maandag, 2 december,  heeft Prinses Margriet samen met een patiëntje van het Sophia Kinderziekenhuis een boom gekapt op Kroondomein Het Loo.
Deze boom zal volgende week geplaatst worden bij de entree van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Bedrijven en particulieren kunnen een lichtje in deze boom kopen. De opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van het Sophia Kinderthoraxcentrum. Op deze nieuwe afdeling wil het ziekenhuis de oorzaken en gevolgen van hart-, long- en luchtwegaandoeningen bij kinderen gaan onderzoeken.

Fotoserie PPE

Koningin Máxima bij jubileumsymposium Autismecafé Leiden

Koningin Máxima woonde op dinsdag 3 december 2013 in het Volkshuis in Leiden een symposium bij ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Autismecafé Leiden. Tijdens de bijeenkomst nam Koningin Máxima het eerste exemplaar van het boek “Autismecafé: de kracht van ouders” in ontvangst.

Het Autismecafé biedt ouders van een kind met autisme door middel van thema-avonden de mogelijkheid om dicht bij huis informatie van deskundigen te verkrijgen en ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Uitgangspunt is de eigen kracht van ouders om antwoorden te vinden op alledaagse vragen en problemen bij opvoeden en autisme. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van de ouders en hun sociale netwerk bevorderd en kan een beroep op zwaardere hulpverlening vaak worden voorkomen. Het jubileumsymposium wordt georganiseerd door Stichting Ovaal, een organisatie die maatschappelijke initiatieven op het gebied van autisme stimuleert en ondersteunt.

In navolging van het Leidse initiatief hebben ook andere ouders met hulp van Stichting Ovaal inmiddels twaalf Autismecafés in Nederland gerealiseerd. De thema-avonden zijn door ruim 13.000 mensen bezocht.
Fotoserie PPE – ANP Fotoserie  – Fotoserie DPP

Koning  Willem-Alexander opent nieuw hoofdkantoor Applikon Biotechnology
Koning Willem-Alexander heeft woensdag 4 december het nieuwe hoofdkantoor van Applikon Biotechnology BV op de Biotech Campus in Delft geopend.
Applikon Biotechnology BV is een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en assembleren van innovatieve bioreactor systemen. Deze systemen worden gebruikt voor research & development en de productie van vaccins en geneesmiddelen. Alle producten worden in Delft ontwikkeld en wereldwijd vermarkt.

Applikon Biotechnology is het eerste biotechnologische bedrijf dat zich vestigt op de Biotech Campus. De verwachting is dat de vestiging op deze locatie zal bijdragen aan een verdere groei van het bedrijf.
Fotoserie PPE – ANP Fotoserie – Fotoserie DPP

Prof. Mr. Pieter reikt de Pieter van Vollenhoven penning uit.
Woensdagmiddag 4 december reikte Prof.Mr. Pieter in het stadhuis van Rotterdam voor de tweede keer de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uit aan mensen die zich het afgelopen jaar op moedige wijze hebben ingezet voor de veiligheid in onze samenleving. Uit alle voordrachten heeft de Stichting Maatschappij en Veiligheid vijf mensen gekozen. De keuze viel op  een 90-jarige man uit Rotterdam die een meisje uit het water heeft gered; een 76-jarige mevrouw uit Nieuwegein die een inbreekster in haar huis heeft vastgehouden tot de politie arriveerde; een mevrouw uit Venray die zich sterk heeft gemaakt voor de veiligheid en rust rond het zorgappartementencomplex en verpleeghuis waar zij woont door overlast veroorzakende jongeren op hun gedrag aan te spreken; een 70-jarige heer uit Schoonhoven die wist te voorkomen dat de bus met het zeemanskoor waarvan hij lid is verongelukte en een buschauffeur uit Arnhem die een vastzittende rolstoeler van een spoorwegovergang redde. Vier mensen hen kregen de bronzen penning en één de zilveren penning. De penning wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het vfonds, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg
Filmpje RTL Boulevard

Prinses Beatrix door Raad van State bedankt met concert
Prinses Beatrix kreeg woensdagavond 4 december 2013 a een concert van de New Dutch Academy, aangeboden door de Raad van State in zijn gebouw aan de Kneuterdijk in Den Haag. Met het concert gaf de Raad van State uiting aan zijn dankbaarheid en waardering voor zijn voormalige voorzitter. De Prinses werd vergezeld door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Koningin Máxima bezoekt ‘Kamers met Kansen’
Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 6 december als beschermvrouw van het Oranje Fonds in de Molukkenstraat in Amsterdam een bezoek gebracht aan het initiatief Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel.

Kamers met Kansen bereidt jongeren, die voortijdig hun school hebben verlaten, voor op een zelfstandig bestaan met een diploma of met een baan. Daarbij biedt het jongeren een veilige woonplek en individuele coaching. In Amsterdam werkt Combiwel samen met Albert Heijn, die jongeren intern opleidt en ook huiswerkklassen in de bedrijfskantines van de winkels organiseert. Kamers met Kansen is een internationaal beproefd totaalconcept dat jongeren in anderhalf jaar tijd opleidt naar een zelfstandig bestaan.

Koningin Máxima sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van private en publieke organisaties over het verbeteren van kansen van jongeren tussen de 18 en 23, die zonder startkwalificatie hun opleiding verlaten. Vervolgens vertelden deelnemende jongeren over hun eigen ervaringen met Kamers met Kansen.

Combiwel neemt met Kamers met Kansen deel aan het Oranje Fonds programma Kansen voor Jongeren. Met dit programma ondersteunt het Oranje Fonds twintig initiatieven, die zich richten op voortijdig schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie.

ANP fotoserie


Leden van de Nederlandse koninklijke familie reageren op overlijden van Nelson Mandela
Gisterenavond laat werd bekend dat Nelson Mandela , de oud president van Zuid-Afrika die uitgroeide tot het symbool van de strijd tegen de apartheid, overleden is. De leden van de Nederlandse koninklijke familie hebben een goede band met hem gehad.  Dit bleek onder andere uit de aanwezigheid van Nelson Mandela bij het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in 2002 en Prinses Mabel heeft gewerkt voor de door Nelson Mandela opgerichte organisatie The Elders. Vivian maakte voor haar site een mooi overzicht van contacten tussen de leden van de Nederlandse koninklijke familie en Nelson Mandela. Bekijk dat overzicht  HIER. Het is dan ook niet verrassend dat ook vanuit de Nederlandse koninklijke familie reactie is gekomen op zijn overlijden.

Prinses Mabel is sinds het ongeluk en overlijden van haar man niet echt actief op twitter, maar gisteren reageerde ze wel via twitter in het Engels en later ook in het Nederlands op het overlijden van Nelson Mandela.
“Laten we Nelson Mandela eren door onze levens te leven in de geest van de vele lessen die hij ons heeft geleerd” 
Ze retweten ook de reactie van The Elders en van Desmond Tutu , een filmpje en ook de volgende tweet.
“Death is something inevitable.When a man has done what he considers to be his duty to his people&his country,he can rest in peace”
Prins Pieter Christiaan reageerde ook via twitter. Hij plaatse de volgende tweet
 ‘A great human, inspirational leader, deeply missed’
Hij retweten verder een artikel en een tweet van Laureus over het overlijden van Nelson Mandela.

Koning Willem-Alexander heeft een brief gestuurd naar de nabestaanden van oud-president Nelson Mandela waarin hij o.a. het volgende schreef  “His wisdom, integrity and kindness set an inspiring example.”

Kort nieuws 
Afgelopen Prins Jaime , in functie van speciaal gezant Natuurlijke hulpbronnen, op 3 december te zien in het programma ‘Altijd Wat’.

Koning Willem-Alexander heeft afgelopen dinsdag (3 december) de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz ontvangen. Bekijk HIER een fotoserie van het ontvangt op Huis den Bosch

Koning Willem-Alexander ontving 4 december ter overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeurs van Burundi, de Filipijnen en Mali.

Koning Willem-Alexander heeft afgelopen donderdag , 5 december ,  Atifete Jahjaga, president van Kosovo, ontvangen op Paleis Huis ten Bosch.  Een fotoserie van dit ontvangst vind je HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.