Meer over feestelijkheden rond troonswisseling.

Zojuist was er een persconferentie van de voorzitter van het nationaal comité inhuldiging. Een korte samenvatting

Het comité vindt het belangrijk dat iedereen -jong en oud- de troonswisseling samen viert Het motto: Mijn droom voor ons Land, inspiratie voor onze koning.

Op de website www.mijndroomvooronsland.nl kunnen Nederlanders hun ideeën over dit motto delen. De creatiefste ideeën komen in een boek. Dit boek zal aan het nieuwe koningspaar en de aftredende koningin geven worden en verder zullen ook alle huishoudens in Nederland zullen er een krijgen.

Op 26 april worden er Koningsspelen georganiseerd voor leerlingen uit het basisonderwijs. Er is dan geen les! Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima zullen het startsein geven voor de spelen.

Er komt ook een koningslied wat op 30 april via een dirigent die digitaal verbonden is met alle mensen door zoveel mogelijk mensen gespeeld/gezongen moet worden.

Zoals Joop van den Ende al eerder meldde zal er na de inhuldiging nog  een moment komen om de koningin te bedanken. Dit wordt een Artistiek evenement met zang en dans.

De website van het nationaal comité inhuldiging: http://www.nationaalcomiteinhuldiging.nl/

Verder werd gezegd dat de burgemeester van Amsterdam (Eberhard van der Laan) woensdag meer bekend gaat maken over festiviteiten in Amsterdam.

Eén gedachte over “Meer over feestelijkheden rond troonswisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.