Prins Friso uit ziekenhuis en verder verzorgt in Nederland.

Bijzonder , onverwachts nieuws  vandaag. Prins Friso is vandaag overgebracht naar Nederland. De RVD meld in een persbericht dat er geen verandering is in zijn gezondheidssituatie, maar dat een behandeling in een ziekenhuis niet meer noodzakelijk is. De komende maanden zal hij verzorgt worden in Paleis Huis den Bosch. Het gezin van prins Friso zal hier ook de zomer doorbrengen. In de periode dat de prins in Paleis huis den Bosch verblijft zal er gekeken worden hoe de langdurige verzorging vorm gegeven gaat worden. Het volledige persbericht.

Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis (Londen) verlaten.

Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van ‘minimal consciousness’. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.                     
Deze zomer zal Prins Friso met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem zal verzorgen. Hij is daar vandaag aangekomen.
De Koninklijke Familie dankt het medische team van het Wellington-ziekenhuis hartelijk  voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

Waar het kort gezegd op neer komt is dat (specialistische) behandeling niet meer ervoor zal zorgen dat de toestand van prins Friso zal verbeteren. De behandeling zal puur gericht zijn op verzorging. Dit wil niet zeggen dat hij snel komt te overlijden. Patiënten waarvan de toestand word omschreven als minimaal bewust zijn kunnen gerust nog jaren doorleven. Al is het wel zo dat hun lichaam verzwakt door dat er weinig activiteit en beweging is en ze dus jonger zullen overlijden dan een gezond iemand.  De overplaatsing naar Huis Den Bosch is tijdelijk en er word gekeken naar hoe de verzorging op de langer termijn er uit zal gaan zien en waar die gegeven gaat worden.

Ik heb geen idee waarom  prins Friso nu is overgeplaatst en waarom naar Nederland en ben erg benieuwd of er snel ontwikkelingen zullen volgen die misschien iets meer laten zien of deze situatie nog lang blijft voortduren. Ik wens de familie en met name prinses Mabel veel sterkte en wijsheid bij de besluiten die genomen moeten worden. 

Wil je weer even opfrissen wat er is gebeurd sinds februari 2012? Ik houd het bij op een speciale pagina die HIER te vinden is.

Eén gedachte over “Prins Friso uit ziekenhuis en verder verzorgt in Nederland.

  • 15 jul 2013 om 7:31 pm
    Permalink

    Ik hoop dat Friso ooit nog weer goed bij komt! Ik vind dit zo erg voor zijn vrouw en kinderen!! Ook alle roddels die over hen verspreid worden, dat is gewoon vreselijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.