Zomerfotosessie 2013

Het is een traditie geworden en vandaag was het weer zo ver. Er was een fotosessie met het gezin van Willem-Alexander. Dit keer dus op een vrijdag en ook  niet ’s ochtends maar ’s middags. Waarschijnlijk moesten de prinsesjes vandaag nog naar school.
http://nos.nl/embed/?id=e:531328

Zoals gebruikelijk verzamelde zich weer een aardige groep mensen van de pers. Dit keer waren er meer dan 80 mensen van de pers om het gezin vast te leggen. De locatie was  de tuin van het huis van het gezin op landgoed de Horsten.
De prinsesjes zijn al aardig wat gewend en het gezin liet zich weer geduldig vastleggen. Dit keer kwam voor het eerst ook de hond Skipper eens een kijkje nemen. Geduldig werd er geposeerd. De koning zei de pers geduldig waar ze moesten staan en stuurde ook zijn gezin aan en andersom riep de pers naar het gezin welke kant het gezin moest kijken.


 Foto’s RVD (Marcel de Vogel)

Voorgaande jaren was er voor journalisten nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan Willem-Alexander en Maxima. Maar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hadden nu al eerder via de RVD laten weten dat ze vonden dat ze het afgelopen half jaar al genoeg gesproken hadden. De koning hield het dan ook kort en veel  meer dan aanwijzingen voor pers en zijn gezin ,  ‘U had ook voor een Londens ziekenhuis kunnen staan, dan was hier maar de helft van de fotografen geweest’ (tegen Engelse pers n.a.v aanstaande bevalling van Hertogin Catherine) , ‘Prettige vakantie en tot daarna ‘  en ‘Tot Ziens’ kwam er dan ook niet uit de mond van de koning (en koningin). Maar toch was het al heel wat dat er naast provincietour en de foto’s die eind juni vrijgegeven zijn er ‘gewoon’ een fotosessie was.

Een film verslag van de RVD
//www.youtube.com/get_player

HIER  de fotoserie van het ANP
Filmpje Antoin Peeters
Verslag Refdag
Fotoserie PPE
Artikel met foto’s op nos site
Reuters
Radio verslag
Op mijn Twitter (@royalfanmaris)  en Facebook (Mariska van Andel) account heb ik meer foto’s gedeeld van journalisten die er bij waren.

Eén gedachte over “Zomerfotosessie 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.