Kennismakingbezoek Caribisch deel van het koninkrijk- Deel 2

Bonaire (Zaterdag 16 november) 
Zaterdag vervolgende het koningspaar het kennismakingsbezoek en was het de beurt aan Bonaire. Hier werd het paar officieel ontvangen  op Flamingo International Airport.

Hierna werd er een bezoek gebracht  aan het Wilhelminaplein. Hier waren sportdemonstraties, de start van de ‘bebe awa’ campagne (stimuleren het drinken van water door jongeren) en presentaties van activiteiten van diverse stichtingen op Bonaire.

Daarna  bracht het paar een bezoek aan de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie (SVPCN). Vervolgens had  het paar een lunch met met de gezaghebber en de rijksvertegenwoordiger van Bonaire. Het paar bracht ook een bezoek aan Cocari, dagopvang voor ouderen en ouderenorganisatie in Rincon ,  jeugdhuis Jong Bonaire voor opening van de fototentoonstelling ‘Dare to Share’, jonge fotografen van de BES-eilanden;
 en het bezoek aan Bonaire werd afgeloten met een receptie van de gezaghebber met o.a. ontmoeting met de leden van het bestuurscollege en de eilandsraad. 

DPP  Fotoserie

Curaçao (Maandag 18  en dinsdag 19 november)
Na zondag even een pauze ingelast te hebben ging het bezoek maandag weer verder. Dit keer op Curaçao. Hier was een welkomstceremonie met erewacht op het Gouvernementsplein. Daarna had het paar gesprekken met  de waarnemend gouverneur , de minister-president en begroeting door de Raad van ministers en werd het paar begroet door de voorzitter en de leden van de Staten.
Na het informele gedeelte was het tijd voor ontmoeting met de bevolking. Eerste punt op de agenda was een bezoek aan het Marnix College (VSBO onderbouw Rio Canario) en de Marnix FO-school (Funderend Onderwijs).
Daarna werd er een wandeling door Otrobanda gemaakt waar  aandacht voor restauratie van monumenten.
 Daarna stond er weer een bezoek aan een school op het programma, namelijk de Techno Future School. Dit is een  project van vrouwenorganisatie SEDA, gericht op het technisch opleiden van vroegtijdige schoolverlaters.
Vervolgens werd er nog een bezoek gebracht aan  aan de University of Curaçao;
 en aan Carmabi (Caribbean Research & Management of Biodiversity Foundation). Waar de opening plaats vond van de nieuwbouw;

Tot slot van de eerste dag op Curaçao woonde het koningspaar van een feestavond op het Brionplein bij.
Fotoserie DPP (Dag 1)

De tweede dag aan bezoek aan Curaçao begon  in Banda Abou, het westelijk deel van Curaçao. Het koningspaar begon de dag met een bezoek aan de visserspier in Westpunt. Het volgende punt van het programma was een bezoek aan  het museum Tula in landhuis Knip te Westpunt. Hier kreeg het paar  uitleg over slavernij op Curaçao. Vervolgens was het tijd voor een ontmoeting met de bewoners van Banda Abou in Soto met diverse activiteiten.

Vervolgens reisden de koning en koningin door naar Banda Ariba, het oostelijk deel van Curaçao. Hier hadden ze een ontmoeting met bewoners van Banda Ariba in de wijk Montagne, brachten ze een bezoek aan de Fortkerk te Fort Amsterdam in Punda met expositie van Curaçaose edelsmeden en de dag werd afgesloten met een receptie van de waarnemend gouverneur.
Fotoserie DPP (Dag 2)

 Aruba (Woensdag 20 en donderdag 21 november)
Ook voor het laatste eiland , Aruba, werd weer twee dagen uitgetrokken. De eerste dag (20 november) werd het paar  met erewacht welkom geheten op de L.G. Smith Boulevard.
Na de welkomsceremonie was het tijd voor een gesprek met de gouverneur, de begroeting door de voorzitter en de leden van de Staten en een gesprek met de minister-president en begroeting door de Raad van ministers.
Vervolgens woonden het koningspaar  een jongerendebat over de toekomst van Aruba in San Nicolas bij. En als slot van de eerste dag werd een feestavond bij Bushiribana (ruïnes van goud-smeltoven aan noordkust) bijgewoond.
Fotoserie DPP (Dag 1)

De tweede dag op Aruba begon met het bijwonen  van een sportevenement voor kinderen van alle lagere scholen op Aruba in het stadion Guillermo Trinidad. Hier verdeelde het koningspaar de aandacht onder de verschillende sporten.

Daarna had het paar een ‘uitblinkerslunch’, een lunch die het koningspaar in Nederland al meerdere malen georginseerd heeft en nu konden dus ook mensen uit Aruba die veel betekend hebben met het paar lunchen.

Na de lunch woonden het paar  het startschot van het project ‘Kansen voor jongeren in de Caraïben’ (Oranje Fonds) bij.  En als einde van het bezoek aan Aruba (en ook aan het Caribisch deel van het koninklijk) woonden Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een receptie bij van de gouverneur van Aruba.
Fotoserie DPP (Dag 2)

Eén gedachte over “Kennismakingbezoek Caribisch deel van het koninkrijk- Deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.