Nieuws 10 t/m 13 november

Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij jubileumconcert Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
Afgelopen zondag waren Prins Constantijn en Prinses Laurentien in Den Haag.  Hier was het paar aanwezig bij een concert ter ere van het 25-jarig bestaan van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Prins Constantijn is beschermheer van het Fonds wat muziekinstrumenten ter beschikking  stelt om musici te helpen bij hun ontwikkeling. 
 
Tijdens het concert treden 25 viool- en cellotalenten op in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. Ze spelen op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.   De jonge muzikanten vormen samen de Fancy Fiddlers, een strijkersensemble onder supervisie van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Dit ensemble bestaat sinds 1984 en treedt op bij diverse gelegenheden in binnen- en buitenland. De concerten zijn met name bedoeld om de talenten zoveel mogelijk podiumervaring te laten opdoen.


Fotoserie PPE  en een groepsfoto

 Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 uit aan Piet Oudolf

Printscreens filmpje Blauwbloed


Voor dat de koningin samen met haar man naar het Caribisch deel van het koninkrijk vloog voor het kennismakingsbezoek reikte de koningin eerst nog de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs uit. Dit is een prijs die het Cultuurfonds  jaarlijks toe kent aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied. Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is een geldbedrag van 75.000 euro verbonden. Daarnaast krijgt de winnaar een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro, waarvan de winnaar de naam en doelstelling zelf mag bepalen.
Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en Het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

De uitreiking vond de laatste jaren plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en ging dit jaar naar  tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf.

Fotoserie PPE , ANP fotoserie en een filmpje

Prinses Laurentien presenteert haar sinterklaasboekje ‘Pietje Pienter Pakt Uit’

Printscreens Shownieuws en ShowbizNewz

Gisteren , dinsdag 12 november, was Prinses Laurentien bij de presentatie van de sinterklaasboeken van Douwe Egberts. De prinses heeft namelijk een van de drie boeken geschreven. Haar boek heet ‘Pietje Pienter Pakt Uit’ en gaat over pietje Pienter die is dit jaar de baas van de inpakpieten. In het boek is aandacht voor duurzaamheid. Er is namelijk geen sinterklaasinpakpapier en de pieten gaan opzoek naar ander (oud) papier, waardoor de ‘bomen sparen’  Het boek is deze week gratis bij Douwe Egberts actieproducten bij de Jumbo en de C1000.

Naast Prinses Laurentien  hebben ook Ivo Niehe en Najib Amhali een boek geschreven. Het boek van Ivo Niehe, Sinterklaas en de lege tonnen, is verkrijgbaar in de week van 20 november. De Ontvoering van de Hoofdpiet, van Najib Amhali, is verkrijgbaar in de week van 27 november.

Alle boeken zijn in alle C1000 en Jumbo Supermarkten verkrijgbaar en krijg je week dat ze verkrijgbaar zijn gratis bij bepaalde producten van Douwe Egberts en zijn ook te bekijken op www.hetbegintmetlezen.nl. Bekijk HIER het boek van prinses Laurentien

Douwe Egberts doet het ondertussen al weer voor het tien jaar en sinds 5 jaar steunt DE met de uitgave de stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting is door Laurentien opgericht. Tot 1 januari is ze nog de voorzitter van de stichting en daarna zal ze  als erevoorzitter aan de slag gaan.
Fotoserie ANP ,  nog een fotoserie ,  Filmpje  en nog een filmpje.

Het boek van Prinses Laurentien is ook verwerkt tot een korte sinterklaasmusicial die uitgevoerd kan worden op scholen, bijvoorbeeld bij ontvangst van sinterklaas. Op de website www.hetbegintmetlezen.nl kun je meer tips vinden om met de boeken aan de slag te gaan.

Prins Constantijn spreekt op onderwijsdagen

 
Printscreen onderwijsdagen/Mediamission 

Vandaag was Prins Constantijn in het WTC gebouw in Rotterdam bij de onderwijsdagen.
Dé Onderwijsdagen zijn twee dagen die inzicht moeten bieden in de trends en ontwikkelingen over  ICT in het onderwijs en is bedoeld voor die gene die daar mee te maken hebben.

Prins Constantijn was een van de sprekers. Hij sprak over de Digitale agenda van Europa (dat is het werkterrein van de prins) en legde daarbij de nadruk op de digitale kloof en ICT mogelijkheden in het onderwijs. Hij sprak niet alleen als chef van het kabinet van eurocommissaris Nellie Kroes, Commissaris voor Digitale Agenda.  Hij begon met wat ervaring van zijn kinderen en ICT. Naast het spreken nam hij samen met Hans vd Vlist een  boek over Mediawijsheid op de basisschool in ontvangst en nam hij een kijkje bij de stands , waar hij  met klap op kop-van-jut  New ECDL officieel opende.

Bekijk HIER  zijn toespraak.

Nog twee foto’s
Prins Constantijn neemt boek in ontvangst.  Prins Constantijn neemt kijkje bij de kraampjes. , Prins Constantijn slaat op de kop van jut

Het koningspaar begint vandaag het bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk , daar zal ik volgende week donderdag een verslag van plaatsen!

Eén gedachte over “Nieuws 10 t/m 13 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.