Nieuws 18 t/m 23 november

Prinses Beatrix bij viering 125-jaar ARCADIS en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij
Prinses Beatrix was woensdagmiddag (20 november) aanwezig bij de viering van het 125-jarig bestaan van ARCADIS en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens die bijeenkomst spraken prof.dr. Pavel Kabat, directeur van het International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) en prof. Björn Stigson, tot 2012 president van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Ook vond de finale van The Challenge plaats. Het winnende team krijgt 10.000 euro.

De bijeenkomst was de afsluiting van een jaar waarin ARCADIS en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappijvinden samen hun jubileum vierde door diverse evenementen te houden waarbij experts, studenten, collega’s en burgers onder de noemer ‘Creating Tomorrow’ met elkaar innovatieve manieren konden bedenken om de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving te verbeteren. Onderdeel van het  programma is de competitie ‘The Challenge’ waarin negen studententeams aan oplossingen werken voor maatschappelijke vraagstukken van organisaties.

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) is opgericht in 1888 met het doel om te adviseren bij en het stimuleren van de ontginning van woeste gronden, uitvoeren van bevloeiings- en grondverbeteringswerken en het aanleggen en in standhouden van bossen. De vereniging kende ook een werkorganisatie: de Heidemij. In 1972 werden ze gesplitst. De vereniging KNHM behield zijn ideële karakter en de werkorganisatie werd een commercieel bedrijf, het huidige ARCADIS.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Ze was ook aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan. 

Fotoserie PPEFotoserie ANP  ,

Prins Pieter Christiaan bij Richard Krajicek Gala
Terwijl zijn ouders naar New York vertrokken waren voor het Peter Stuyvesantbal was Prins Pieter Christiaan bij het 11e Richard Krajicek gala. Het Richard Krajicekfonds zet zich door ondersteunen van playgrounds, sportleiders, maar ook scholarshippers, sportclubs en zelfs een eigen leerstoel in om sport voor kansarme jeugd in achterstandwijken mogelijk te maken

De prins was bij het gala als voorzitter van Laureus Nederland. Een stichting die zich net als de Richard Krajicek fonds bezig houd met sport in achterstandswijken. Laureus Nederland financiert projecten waarbij sport wordt ingezet als middelen om maatschappelijke veranderingen te creëren en gaat samenwerken met het Richard Krajicek Fonds bij het project Midnight Futsal Cup. Dat is een wekelijkse zaalvoetbalcompetitie voor jongeren van 14-20 jaar om jongeren uit Haagse achterstandswijken te bereiken en te stimuleren om aan sport te blijven doen , hen te begeleiden naar een sportvereniging of naar verschillende jongerengroepen in de stad. Verder krijgen de jongeren wekelijks een workshop aangeboden die onder andere gaan over normen en waarden
Een foto

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij Peter Stuyvesantbal
Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren gisterenavond 22 november aanwezig bij de 32e editie van het Peter Stuyvesantbal in New York. Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de ‘Netherland-America Foundation’ waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn.

De ‘Netherland-America Foundation’ ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesantbal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma’s op het terrein van onderwijs. PPE Fotoserie

Prinses Beatrix plant Koningsboom.
Na Koning Willem-Alexander , was het gisteren de beurt aan Prinses Beatrix om een koningsboom te planten.  Dit deed ze in de (openbare) Prinsessetuin van Paleis Noordeinde een Koningsboom geplant.

De Koningsboom, met bijbehorend sierhekwerk van kunstenares Margot Berkman, werd aangeboden door initiatiefnemers Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) als dank voor haar jarenlange betrokkenheid bij kind en natuur.
 Rond de koningsbomen is door de initiatiefnemers is een  project  gestart om Nederlandse gemeenten te stimuleren een Koningsboom te planten om het begin van het koningschap van Koning Willem-Alexander te markeren.

Overig nieuws
Prins Pieter Christiaan was dinsdag bij DAG bijeenkomst in Huis ter Duin (Noordwijk) over samenwerking in luchtvaart.

Prinses Laurentien was woensdag bij het  Environmental Dinner Eneco. Een diner om het gesprek over duurzaam ondernemen met de bestuurders van bedrijven te stimuleren.

Prinses Laurentien bij jubileumbijeenkomst van de stichting lezen en schrijven

Donderdag 21 november sprak Prinses Laurentien in de Amsterdamse RAI op de jaarlijkse conferentie van de ECIS (European Council of International Schools). Een conferentie over internationaal lesgeven.  Een foto

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben de afgelopen week hun kennismakingsbezoek aan Caribisch deel van het koninkrijk af  gemaakt. Gisteren bezocht het paar Colombia en vandaag staat Venezuela  op de planning. Later meer hierover op mijn site!

Eerste foto’s van prinses Cecilia vrijgegeven.. Bekijk ze HIER

Eén gedachte over “Nieuws 18 t/m 23 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.