Huwelijk Prins Jaime en Vikoria

Afgelopen donderdag 3 oktober trouwde Prins Jaime in Wijk bij Duurstede al voor de wet. Dit was goed geheim gebleven en er zijn dan ook geen beelden van verschenen.

De dag erna (op vrijdag) werd in Apeldoorn alvast even het een en ander doorgenomen, vooral met de bruidskindjes. RTL Boulevard was er bij een maakte een korte reportage.

Zaterdag was het dan echt zover. In Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk in Apeldoorn gaven prins Jaime en (sinds donderdag prinses) Viktoria voor de kerk het ja-woord.
http://nos.nl/embed/?id=e:559131&autoplay=0

Rond kwart voor een kwam de eerste auto met de Nederlandse familieleden van prins Jaime. Ze werden verwelkomt door Tjalling.
In de eerste auto die aankwam zaten prinses Margriet , Prof.Mr.Pieter met hun jongste zonen , schoondochter en drie van hun kleinkinderen.

Even later kwam de koninklijke bus met de overige (Nederlandse) familieleden van prins Jaime. Eerst stapte het gezin van koning Willem-Alexander uit. Daarna volgde prinses Beatrix , prinses Mabel , Gravin Luana, Prins Constantijn , Prinses Laurentien , Gravin Eloise , Graaf Claus Casimir , Gravin Léonore , prinses Carolina , prins Carlos ,  Prinses Christina, Bernardo , Nicolas, Juliana en ook Prins Maurits en Prinses Marilene waren erbij.  Prins Bernhard en Prinses Annette waren er niet , vanwege de ziekte van prins Bernhard. Ook prinses Annemarie was er niet zij is uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis.

Na de koninklijke bus kwam er een open cabriolet aan gereden. Hier zat prins Jaime in samen met zijn moeder.

Ondertussen stonden de bruidskinderen samen met prinses Margarita al klaar en was het wachten op de bruid. Onder de bruidsmeisjes waren Gravin Zaria (dochter van Prinses Mabel) en de dochters van Prinses Margarita (Julia en Paola)


 
 
 Om kwart over een kwam de bruid aan in de oude Minerva van Prins Hendrik. Prinses Viktória droeg een jurk met ruime sleep ivoor crêpe zijde en crêpe Georgette gemaakt door Claes Iversen. Verder droeg de bruid het Korenaar diadeem. Het diadeem wat eerder gedragen is door  Prinses Marilène, Prinses Anita, Prinses Annette, Prinses Aimée, Prinses Carolina en Prinses Margarita (tijdens haar eerste huwelijk).

Toen kon de ceremonie beginnen. De ceremonie was besloten. Wel werd bekend dat prinses Margarita schriftlezing deed en dat prins Jaime een bijzondere ring had uitgekozen. Het goud van de ring was afkomstig uit Peru en werd aangekocht via het Fair Tradeprogramma van Solidaridad. De verlovingsring van prinses Victoria bevat ook bijzonder goud. Hij is gemaakt van goud dat afkomstig uit microchips en oude mobieltjes.
Klik HIER voor een fotoserie van tijdens de kerkdienst en de officiële foto’s gemaakt bij Paleis het Loo.

Rond kwart voor drie verliet het bruidspaar de kerk in de bloemenregen.  Daarna gingen de gasten naar paleis het Loo, waar nog gedineerd werd en een feest gehouden werd.

 

 

Foto’s in deze log komen van Jannemieke en mogen niet zonder haar toestemming overgenomen worden! Bezoek ook haar site http://royaltypictures.blogspot.nl

HIER en HIER voor een fotoseries en HIER voor nog een fotoserie met o.a. ook foto’s van de gasten bij paleis het Loo.

4 gedachten over “Huwelijk Prins Jaime en Vikoria

 • 9 okt 2013 om 3:38 pm
  Permalink

  Prachtige foto's zijn het!
  Leuk dat er zoveel royals weer bij waren. De kinderen worden wel echt groot!

  Beantwoorden
 • 15 okt 2013 om 5:24 pm
  Permalink

  Leuk om alle foto's weer te zien, wat zijn ze schitterend. We boffen echt dat we ze mogen gebruiken! Het was een prachtig kerkelijk huwelijk, een mooie bruid, maar het hoogtepunt is voor mij dat er zoveel Oranjekinderen bij waren.

  Beantwoorden
 • 15 okt 2013 om 5:24 pm
  Permalink

  Leuk om alle foto's weer te zien, wat zijn ze schitterend. We boffen echt dat we ze mogen gebruiken! Het was een prachtig kerkelijk huwelijk, een mooie bruid, maar het hoogtepunt is voor mij dat er zoveel Oranjekinderen bij waren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.