Nieuws 22 en 23 oktober 2013

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ontmoeten president van Griekenland en brengen bezoek aan project. 
Koning Willem-Alexander en  Koningin Máxima hebben dinsdagmiddag 22 oktober in Athene een beleefdheidsbezoek gebracht aan de president van Griekenland, de heer Karolos Papoulias.

Aansluitend op het bezoek aan de president brachten de Koning en Koningin een bezoek aan ‘Orange Grove’: een ruimte waar jonge ondernemers uit Griekenland en Nederland onder andere kunnen werken aan hun bedrijf en trainingen kunnen volgen. De Nederlandse ambassade in Athene en het Nederlands-Griekse bedrijfsleven hebben Orange Grove opgezet om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van jeugdwerkloosheid.

Aangezien de agenda deze week verder leeg is en de kinderen ook vakantie hebben zal het koningspaar rond dit bezoek ook een paar dagen vakantie in Griekenland gepland hebben.


© EINTE  RITSEMA/AMBASSADE ATHENE (ANP Handout)

Meer foto’s van het bezoek kun je HIER bekijken. 

Prins Carlos doet aangifte van de geboorte van zijn twee dochter
Net als elke vader moest ook Prins Carlos de geboorte van zijn kind aangeven bij de gemeente. Dat deed de prins gisteren , 22 oktober,  in Den Haag.  Prins Carlos kreeg van de gemeente Den Haag o.a. een ooievaar voor zijn dochtertje mee naar huis, dit is een traditie in de stad omdat de ooievaar is afgebeeld in het wapen van Den Haag. 
Bekijk HIER twee foto’s. 

Prins Carlos de Bourbon Parme praat over het landelijk Energieakkoord.
Na de geboorte aangifte gisteren was Prins Carlos vandaag , 23 oktober , alweer aan het werk. In Goes sprak hij  voorzitter van de ‘Stichting Nederland krijgt Nieuwe Energie’ over het landelijk Energieakkoord wat hij eerder met verschillende organisaties sloot.
Bestuurders, ondernemers en maatschappelijke organisaties worden door hem en andere sprekers geïnformeerd omdat ze beslissingen moeten nemen over de toekomst van de energie in Zeeland.

In de uitzending van RTL Late Night van 9 september 2013 sprak prins Carlos over dit akkoord . Kijk HIER  het fragment terug.

Prinses Laurentien bij ondernemersontbijt Rotterdam
Prinses Laurentien was vanochtend (woensdag 23 oktober) in Rotterdam samen met nog 300 andere mensen aanwezig bij een ondernemersontbijt in de centrale bibliotheek aan de Binnenrotte. Ze sprak met ondernemers en gaf ook een toespraak.

Het onderwerp van het gesprek tijdens het ontbijt was het bestrijden van ongeletterdheid binnen het bedrijfsleven.

Hier vind je een artikel met foto’s en een geluidsfragment waarin prinses Laurentien spreek met een journalist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.