Nieuws 25 oktober

Prinses Margriet opent tentoonstelling Henri Fantin-Latour – Dromen op doek

Prinses Margriet der Nederlanden heeft vanmiddag in Museum Gouda de tentoonstelling Henri Fantin-Latour – Dromen op doek geopend.

Deze solotentoonstelling bestaat uit ruim zestig schilderijen, onderverdeeld in drie thema’s: stillevens, portretten en mythologische werken. De Franse schilder Henri Fantin-Latour (1836–1904) werd onder andere geïnspireerd door muziek van componisten als Schumann, Berlioz en Wagner. De werken zijn afkomstig uit twintig musea uit binnen- en buitenland, waaronder Musée d’Orsay in Parijs en Museum Kröller-Müller, en uit particulier bezit.

Museum Gouda is gespecialiseerd in religieuze kunst uit de 16e eeuw, Haagse en Franse School uit de 19e eeuw en Gouds Plateel uit de 20e eeuw. Het museum wil met de tentoonstelling bezoekers kennis laten maken met Henri Fantin-Latour en een beeld te geven van zijn leven en zijn veelzijdige oeuvre.

De tentoonstelling wordt onder andere gesteund door het VSBfonds, de Turing Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds en is te zien van 26 oktober 2013 tot en met 30 maart 2014.

Klik HIER en HIER voor een foto en HIER voor een fotoserie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.