Koning Willem-Alexander , Koningin Maxima en Prinses Beatrix dineren met nationaal comité inhuldeging

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben gisteren , vrijdagavond 28 maart,  in Paleis Noordeinde een diner aangeboden aan de leden van het Nationaal Comité Inhuldiging en hun ondersteuning. Ook Prinses Beatrix was bij dit diner aanwezig.

Het Nationaal Comité Inhuldiging was naar aanleiding van de abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander ingesteld door de ministerraad op voorstel van de minister-president. De taak van het comité was feestelijkheden rondom de dag van de inhuldiging te coördineren. Daarnaast heeft het Comité initiatieven voor dankbetuigingen aan Koningin Beatrix en initiatieven voor huldeblijken aan de nieuwe Koning in goede banen geleid.
Op initiatief van het Comité zijn onder andere de Koningsspelen georganiseerd en is het Droomboek aan de Koning gepresenteerd. De Dankbetuiging aan Prinses Beatrix die plaats op 1 februari 2014 in Ahoy Rotterdam, was de laatste activiteit van het Comité.

Het Nationaal Comité Inhuldiging bestond uit: de heer dr. G.J. Wijers, voorzitter, de heer ing. A. Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, mevrouw M.N. Albertina, televisieproducent en mediaconsultant, de heer J.A. van den Ende, theaterproducent, mevrouw drs. A.C. van Es, wethouder gemeente Amsterdam, de heer R.P.S. Krajicek, directeur ABN Tennis Toernooi en oprichter van de Richard Krajicek Foundation, de heer dr. R. R.R. van der Vorst, merkendeskundige en publicist, en de heer B.P. Woldring, internet-ondernemer.
Het Nationaal Comité Inhuldiging werd ondersteund door twee adviserende leden, een secretaris en een communicatie-adviseur vanuit het ministerie van Algemene Zaken en twee adviserende leden vanuit de Dienst Koninklijk Huis.

RVD/ Jeroen van der Meyde 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.