Koningin Máxima bezoekt Colombia en Peru

Afgelopen week (maandag tot en met vrijdag) bracht Koningin Maxima een bezoek aan Colombia en Peru in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Printscreen BlauwBloed

Zondag kwam koningin Maxima in Colombia aan , maar maandag begon het bezoekt aan Colombia, wat  op uitnodiging van de minister Cárdenas Santamaría van Financiën was gepland, pas echt.  Koningin Maxima legde toen ‘veldbezoeken’ af. Veldbezoeken zijn bezoeken om te zien hoe de praktijk werkt. In dit geval dus projecten die gefinancierd worden met microfinanciering. De koningin bracht een bezoek aan een citrusplantage. Later reisde ze door en sprak ze met leden van de stichting Fundación Delamujer en Bancas de las Oportunidades over de producten en de persoonlijke situatie van de klanten. In het centrum van de stad bezocht ze verder een stoffenzaak, kapsalon en een restaurant. Tot slot bezocht Koningin Máxima in Giron een soja bakkerij, waar ze donuts aan het maken waren.

Printscreen Blauwbloed

Dinsdag sprak koningin koningin Maxima in Bogotá met de ministers van Financiën, Landbouw en Onderwijs. Ook was ze aanwezig bij de eerste bijeenkomst van het Nationaal Comité voor Financiële Educatie. Dit is een initiatief van de overheid en diverse stichtingen om financieel bewustzijn bij de bevolking te bevorderen. ’s Middags bezocht Koningin Máxima de Coffee Growers Federation. Dit bedrijf zorgt voor de productie en uitvoer van Colombiaanse koffie. Onder het genot van een kopje koffie sprak de Koningin met koffietelers over de handel naar het buitenland.

De laatste dag van haar bezoek aan Colombia (woensdag) bezocht koningin Máxima samen met de echtgenote van president Santos, María Clemencia Rodríguez de Santos, een project dat zich richt op de ontwikkeling van vrouwen en hun gezin.

Printscreen Blauwbloed

Voor dat bezoek was koningin Maxima nog even kort op bezoek bij de presidentsvrouw om nog wat door te spreken en toen kwam ook de president zelf koningin Maxima nog snel begroeten. Veel tijd had de president niet want hij moest weer door naar bespreken voor vredesonderhandelingen met de FARC.

 Het bezoek aan Colombia werd afgesloten met een toespraak van Koningin Máxima bij de presentatie van de Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering onder gastheerschap van de minister van Financiën.

Dag 1 (Robin van Utrecht / ANP) – Dag 2 (Robin van Utrecht / ANP) – Dag 3 (Robin van Utrecht / ANP)

APA fotoserie – Fotoserie Pure People – Fotoserie AFP (Getty Images)

Printscreen BlauwBloed

Na Colombia reisde koningin Maxima woensdag door naar Peru. Hier woonde koningin Máxima donderdag een rondetafelsessie bij over de voortgang van de nationale strategie voor Inclusieve Financiering. Ook bracht zij een veldbezoek aan een van de buitenwijken van Lima. Hier bezocht ze een markt en ze sprak ze met vertegenwoordigers van organisaties over financiële producten en diensten en hun cliënten.

Printscreen BlauwBloed

Vrijdagochtend houdt Koningin Máxima een toespraak bij de afsluiting van het programma ‘Strengthening Women Entrepreneurship’. Dit internationaal initiatief van onder anderen de Inter-American Development Bank, Mibanco, Thunderbird School of Global Management en de overheid van Australië is gestart in 2010 om 100.000 vrouwen in Peru te steunen bij het ondernemerschap. Hierbij was ook de echtgenote van president Humala aanwezig. Koningin Máxima nam opnieuw deel aan een rondetafelgesprek. Dit keer met publieke en private partners over de stand van zaken van elektronisch bankieren in Peru. Deze vorm van bankieren maakt financiële diensten ook voor mensen in afgelegen gebieden toegankelijk.
Tot slot had koningin Maxima nog een lunch met  president Ollanta Humala en zijn echtgenote

Dag 1 (Robin van Utrecht / ANP) – Dag 2 (Robin van Utrecht / ANP)
Foto’s Getty Images  – APA foto’s 

Eén gedachte over “Koningin Máxima bezoekt Colombia en Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.