Nieuws 25, 26 en 27 maart

Koningin Máxima bezoekt muziekproject voor jeugd van Koninklijke Luchtmacht
Koningin Máxima bezocht woensdag het muziekproject ‘Young Musicians Spread Their Wings’ op vliegbasis Eindhoven. Young Musicians Spread Their Wings’ is een initiatief van de Koninklijke Luchtmacht en is speciaal gericht op muzikanten van 10 tot en met 18 jaar van diverse fanfare- en harmonieverenigingen uit de regio Noord-Limburg en Zuid-Oost-Brabant. Bij het project krijgen z’n 250 jonge muzikanten  muziekworkshops onder leiding van orkestleden van de Koninklijke Luchtmacht. Het resultaat lieten de deelnemers aan het eind van de dag horen in een concert voor familie en vrienden.

De Koninklijke Luchtmacht wil met het project jonge mensen aanmoedigen muziek te blijven maken en het talent binnen deze muziekkorpsen te stimuleren. Daarnaast kunnen de jonge muzikanten via dit project ook kennis maken met defensie.
Filmpje ministerie van defensie – Foto’s ANP – Foto’s PPE – DDP foto’s

Prinses Margriet opent gerenoveerd gemeentehuis Velsen

Prinses Margriet opende woensdag in IJmuiden het gerenoveerde gemeentehuis van Velsen. Het oorspronkelijke gemeentehuis is gebouwd naar ontwerp van architect de heer W.M. Dudok uit 1949.  Het gebouw werd uiteindelijk in 1965 geopend, net als nu , door Prinses Margriet. Daarna was er niks meer aangedaan en dus was het pand nu wel toe aan renovatie.
Het doel van de renovatie is een toekomstbestendig gebouw dat tegelijkertijd zijn historische waarde heeft behouden.

Tijdens de opening was er een lezing van dr. H. van Bergeijk, architectuurhistoricus aan de Technische Universiteit Delft en voorzitter van De Dudok Stichting. Ook werd er een nummer gezongen dat in 1965 bij de opening van het gebouw werd voorgedragen, maar nu in een moderne ‘rap’ wordt uitgevoerd en is voorzien van actuele tekst door stadsdichter van Velsen, de heer B. van Houten.

Koning bezoekt de Kanselarij der Nederlandse Orden. 
Koning Willem Alexander  bezocht woensdag de Kanselarij der Nederlandse Orden in Den Haag.
De Kanselarij der Nederlandse Orden adviseert over alle voordrachten voor Koninklijke onderscheidingen en is verantwoordelijk voor de uitgifte, het beheer en de registratie ervan. Koning Willem-Alexander is Grootmeester van de Nederlandse Orden. De Kanselarij voert deze taak namens het Staatshoofd uit.

Tijdens het bezoek sprak de Koning met leden van zowel het Kapittel voor de Civiele Orden als het Kapittel der Militaire Willems-Orde. Ook sprak hij met management en medewerkers van de Kanselarij. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod waaronder de viering van het tweehonderdjarig bestaan van de Militaire Willems-Orde en de Orde van de Nederlandse Leeuw in 2015.
Foto

Koningin Máxima spreekt op Morningstar Investment Conference Europe

Koningin Máxima hield donderdag als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI), een openingstoespraak op de vierde Morningstar Investment Conference Europe in Amsterdam. Morningstar biedt beleggers onafhankelijke informatie over aandelen en beleggingsfondsen. Aanwezigen  zijn onder anderen topbestuurders van Europese pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, banken en vermogensbeheerders.
Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op het belang van verantwoord investeren voor het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Aansluitend op de toespraak van Koningin Máxima is er een paneldiscussie over ‘Financial Stewardship 2014 and beyond’. Een internationaal panel gaat in op de vraag hoe beleggingsinstellingen het vertrouwen van beleggers weer kunnen winnen en hoe hun maatschappelijke rol nog beter kan worden vervuld. Beleggingsinstellingen kijken behalve naar hun financiële doelstellingen ook steeds meer naar goed bestuur, milieuaspecten en sociale factoren. Daarnaast spreken de deelnemers aan de conferentie over de nieuwste inzichten die hen kunnen helpen om de aan hun toevertrouwde middelen op een verantwoorde manier optimaal te beheren.
DDP foto’s – ANP foto’s – Foto’s PPE

Koningin Máxima bij viering 10 jaar ROC Midden Nederland

Donderdag was Koningin Máxima aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het ROC Midden Nederland in Utrecht. Als onderdeel van de viering werd een nieuwe locatie van ROC geopend. Tijdens een rondleiding op deze locatie neemt Koningin Máxima deel aan een gastles over ondernemerschap en spreekt zij met huidige en voormalige studenten van de twaalf mbo-colleges van ROC Midden Nederland.

ROC Midden Nederland is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs voor volwassenen, bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht. De circa 24.000 studenten volgen een opleiding op verschillende locaties in Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Zeist. Samen met gemeenten, ondernemers, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties realiseert het ROC opleidingen die aansluiten op de vraag van werkgevers.

PPE foto’s – ANP foto’s 

Prinses Beatrix woont derde Prins Claus Concert bij

Prinses Beatrix woonde gisteren (donderdag 27 maart) in De Oosterpoort in Groningen de derde editie bij van het Prins Claus Concert. Dit  concert wat een keer in de vier jaar plaats vindt werd georganiseerd door het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Onder leiding van chef-dirigent Stefan Asbury van het Noord Nederlands Orkest speelt het symfonieorkest van het conservatorium de Zesde Symfonie ‘Pathétique’ van Tchaikovsky en Ouverture Cyrano de Bergerac van Johan Wagenaar.
In opdracht van het Prins Claus Conservatorium heeft componist Klaas de Vries een nieuwe compositie geschreven die gewijd is aan Prins Claus. Het orkest speelt de wereldpremière van ‘Two African Studies’ onder leiding van dirigent Hans Leenders
Overig nieuws
Koning ontvangt Kroonprins van Abu Dhabi in audiëntie
Prins Maurits en prinses  Marilène waren dinsdag  bij schaatsgala in het Rijksmuseum.
Donderdag ontving koningin Maxima op de Eikenhorst in Wassenaar het nieuwe Strategisch Programma 2014-2018 van Wijzer in geldzaken in ontvangst genomen. Het programma richt zich op het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland. De afgelopen vijf jaar was financiële bewustwording het hoofddoel van Wijzer in geldzaken. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Een foto van deze overhandiging 
Vanmiddag (vrijdag 28 maart) ontving  de koning de ambassadeurs Peru en Macedonië voor afscheidsaudiënties

Het duurt nog even , maar eerste uitgaande staatsbezoek van koning Willem-Alexander zal aan Polen zijn. Op 24 en 25 juni.

Over ontvangsten rond Nuclear Security Summit en nieuws rond Prins Bernhard heb ik aparte logs gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.