Nieuws 3 t/m 7 maart

Koning Willem-Alexander aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Willem II – Kunstkoning’ in het Dordrechts Museum

Afgelopen dinsdag (4 maart) was koning Willem-Alexander in Dordrecht aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Willem II – Kunstkoning’ in het Dordrechts Museum.
In deze tentoonstelling , die na aanleiding van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden door het Dordrechts Museum  in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief, de Hermitage in Sint-Petersburg en de Villa Vauban in Luxemburg georganiseerd is, zijn heel veel kunstwerken te zien die Koning Willem II (1792 – 1849) bezat.Het is de eerste keer dat alle  belangrijke schilderijen en tekeningen van Italiaanse, Franse en Spaanse oude meesters, Vlaamse primitieven en Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Rembrandt en Jan Steen,  en werk van negentiende-eeuwse, toen hedendaagse, kunstenaars die de koning in bezit had in een tentoonstelling te zien zijn.

De tentoonstelling is van 5 maart tot en met 15 juni 2014 te zien in Nederland. Daarna reist ‘Willem II – Kunstkoning’ door naar Villa Vauban in Luxemburg. De tentoonstelling was tot 20 januari 2014 te zien in de Hermitage in Sint-Petersburg.
ANP fotoserie – DDP fotoserie – PPE fotoserie

Koning Willem-Alexander opent vernieuwd kaasmuseum

Donderdag opende koning Willem-Alexander in Alkmaar het vernieuwde Hollands Kaasmuseum. Door middel van historische gebruiksvoorwerpen en audiovisuele middelen toont het museum de geschiedenis van de bereiding van kaas- en zuivelproducten.
Met de herinrichting voldoet het museum aan wat de bezoeker tegenwoordig mag verwachten. Met name door gebruik te maken van audiovisuele mogelijkheden is het veel meer een ‘doe-museum’ geworden, waardoor het ook voor kinderen aantrekkelijker is geworden.
Het Kaasmuseum is in 1983 geopend en heeft inmiddels een miljoen bezoekers verwelkomd. Het is gevestigd in het monumentale Waaggebouw en werkt geheel met vrijwilligers. Naast de ontwikkeling van het maken van kaas wordt ook het leven op het platteland in beeld gebracht.  

Fotoserie DPP – ANP fotoserie – PPE fotoserie

Koning Willem Alexander opent Sportcomplex Koning Willem-Alexander
Vrijdag opende koning Willem-Alexander het Sportcomplex Koning Willem-Alexander van de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp. In het gebouw zijn  twee wedstrijdbaden, een recreatief zwembad, een sporthal en een turncentrum. Het Sportcomplex is bedoeld voor zowel amateur- als topsporters.
De sporthal is uitgerust met een centraal veld voor zaalvoetbal, handbal, hockey en korfbal, drie velden voor basketbal, vier voor volleybal en twaalf badmintonvelden.
PPE fotoserie – ANP fotoserie – DDP fotoserie 

Overig en kort nieuws 

Woensdag ontving koning Willem-Alexander geloofsbrieven ambassadeurs Guyana en Ethiopië
 
Prins Pieter-Christiaan  was maandag in strandclub Zwoel aanwezig bij een , door Ronde Tafel Westland georganiseerd , benefietdiner voor Voedselbank Westland. De prins hield, als bestuursvoorzitter van Laureus,  een presentatie en overhandigde de cheque.

Vrijdag ontving prins Carlos medewerkers van Urgenda  een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland. Hij ontving hen op de door hem eerder al geopende  ‘De Green Village’  , een plaats waar ondernemers, beleidsmakers en visionairs komen samen om kennis te delen,  nieuwe samenwerking te starten en laat u inspireren door nieuwe, innovatieve, groene producten, technologieën en ideeën. De mensen van ‘Urgenda’  hadden een ontmoeting met lokale leiders in schone technologie innovatie en ondernemerschap en studenten van de TU Delft via de Energy Club

Bekijk HIER foto’s

Door de situatie in Oekrainie zijn Prof.Mr. Pieter en Prinses Margriet niet afgereisd naar Sosij voor de Paralympische spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.