NL doet 2014

Vandaag hebben Koning Willem-Alexander , Koningin Máxima en andere leden van de Koninklijke Familie weer meegedaan aan NLdoet. De landelijke vrijwilligersdagen van het Oranje Fonds. Het fonds wat het koningspaar voor hun huwelijk kreeg en waar het paar nog altijd beschermpaar van is. 

De vrijwilligersactie NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. In tien jaar tijd klaarden 1,5 miljoen vrijwilligers ruim 40.000 klussen. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deden vanmorgen verschillende klussen bij kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk. Samen met de andere vrijwilligers hielpen zij onder andere met het verven van een schuur en het plaatsen van palen voor een nieuw hekwerk. De regen mocht de pret hierbij niet drukken. 

© Oranje Fonds – Bart Homburg

Bovenstaande beelden zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van het fotocredit.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima steken tijdens NLdoet 2014 de handen uit de mouwen bij Kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk.
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet dit jaar voor de 10e keer.


Foto’s via Blauwbloed – Foto’s koningspaar PPE  – ANP foto’s van het koningspaar – DPP foto’s van het koningspaar – Filmpje van NOS

Prinses Beatrix, Prinses Margriet, Prinses Marilène en mr. Tjalling ten Cate hebben zich vanmorgen ingezet voor de afdeling Zeewolde van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Zij hebben meegeholpen met klussen in en rond de expositieruimte De Roode Schuur en het onderhoud van het natuurpad dat in de omgeving is uitgezet.
© Oranje Fonds – Jeannette Schols

Bovenstaande beelden zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van het fotocredit.
Prinses Beatrix, Prinses Margriet, Prinses Marilène en de heer Tjalling ten Cate steken tijdens NLdoet 2014 de handen uit de mouwen bij IVN Zeewolde.
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet dit jaar voor de 10e keer. © Oranje Fonds – Jeannette Schols, van Jeanette Schols

Foto’s PPE van de prinsessen en Tjalling – ANP foto’s van de prinsessen en Tjalling – DPP foto’s van de prinsessen en Tjalling

Twee verslagen over NLDoet (Niet alleen beelden van de koninklijke familie)
Verslag van RTL Boulevard – NOS uitzending over NLDOET 

OVERIG NIEUWS VAN DEZE WEEK VOLGT MORGEN! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.