Nieuws 22 t/m 25 april 2014

Koningin Máxima bezoekt Scouting Lunteren 
Koningin Máxima heeft afgelopen dinsdagmiddag, als beschermvrouwe van Scouting Nederland, een bezoek gebracht aan de meisjesscouts van Scouting Lunteren.
Twintig meisjesscouts van Scouting Lunteren lieten aan Koningin Máxima drie specifieke Scoutingactiviteiten zien, waarbij het aangaan van uitdagingen en het lef om leiding te nemen centraal stonden.
Na de demonstraties ontving Koningin Máxima uit handen van de voorzitter van Scouting Nederland, Boudewijn Revis, en één van de scouts het boekje Girls in the lead. Hierin vertellen Scoutingmeisjes en -vrouwen hoe Scouting hen het lef geeft uitdagingen aan te gaan.
Daarna ging Koningin Máxima nog  in gesprek met de vier jonge scouts die aan het boekje hebben meegewerkt. Deze meiden lichtten toe waarom zij graag naar Scouting gaan, wat ze er leren en hoe Scouting hen vormt in hun ontwikkeling.
Foto’s DPP – Fotoserie PPE ANP fotoserie

Koningin Maxima bij toekenning duizendste taaltraject in schoonmaaksector
Koningin Máxima was op woensdagochtend 23 april aanwezig bij de toekenning van het duizendste taaltraject aan medewerkers van Hago Zorg werkzaam in het Erasmus MC in Rotterdam.

Koningin Maxima reikte in het ziekenhuis de schoonmakers, die hun taaltraject versneld afgerond hadden, het certificaat
De taaltrajecten zijn een initiatief van de stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen in de Schoonmaak- en glazenwassersbranche, opgericht door de sociale partners in de schoonmaaksector. De sector kent meer dan honderd nationaliteiten onder haar werknemers. Door laaggeletterdheid en een geringe beheersing van de Nederlandse taal is het voor een deel van deze werknemers moeilijk om een vakopleiding te volgen en een startkwalificatie te behalen. Om dit te bevorderen biedt de RAS werknemers de mogelijkheid de Nederlandse taal te leren. De eerste taaltrajecten zijn medio 2013 gestart. Het duizendste traject werd in december toegekend en wordt op 23 april uitgereikt. Inmiddels zijn al ruim 1.300 taaltrajecten gestart.

De stichting RAS is in 1991 opgericht door de ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. De stichting initieert en financiert activiteiten en projecten op het gebied van arbeidsvoorwaarden, opleidingen en arbeidsomstandigheden voor zowel werkgevers als werknemers en ziet toe op de naleving van het CAO.

Prins Constantijn reikt prijs World Press Photo van het jaar 2013 uit
Prins Constantijn reikte , als 2008 beschermheer van World Press Photo, vrijdagavond in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam in aanwezigheid van o.a. zijn vrouw prinses Laurentien  de prijs voor de World Press Photo van het Jaar 2013 uit.  De stichting World Press Photo ondersteunt en bevordert wereldwijd de fotojournalistiek en zet zich in voor de vrijheid van informatie. World Press Photo is in 1955 in Nederland opgericht en het kantoor zit nog altijd in Amsterdam. Maar het is wel een prijs waar fotografen uit verschillende landen aan mee doen. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie.
Voor de 57e editie van de World Press Photo zijn in totaal 98.671 foto’s ingezonden door fotografen uit 132 verschillende landen.  De jury nam vervolgens de tijd om alle inzendingen anoniem te selecteren. De internationale jury koos een foto die John Stanmeyer (Verenigde Staten) maakte voor National Geographic. De foto toont ‘Afrikaanse migranten op het strand van Djibouti stad die ’s nachts hun telefoon omhoog houden in een poging een goedkoop signaal uit buurland Somalië op te pikken – een dun lijntje met hun familie in het buitenland. Djibouti is een bekend tussenstation voor migranten uit landen zoals Somalië, Ethiopië en Eritrea, die een beter leven hopen te kunnen vinden in Europa en het Midden-Oosten.’Na de prijsuitreiking is een selectie van het ingezonden werk eerst enkele weken te zien in Amsterdam. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden ongeveer 100 steden in 45 landen aangedaan.

Kort en overig nieuws 

  • Net als Juliana en Beatrix deden toen ze koningin waren , viert ook Koning Willem-Alexander zijn verjaardag met leden van de hofhouding en familie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Dit deed hij afgelopen woensdag in het Paleis om de Dam in Amsterdam. Naast personeel waren ook Prinses Beatrix, Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Marilène, Prins Pieter-Christiaan, Prins Floris en Prinses Aimée en uiteraard ook Koningin Máxima erbij

Foto’s royalportraits – Foto’s DPP 

  • In de Kunstzaal van Paleis het Loo zijn donderdagmiddag drie staatsieportretten van Koning Willem-Alexander onthuld. Deze werken waren zijn gemaakt door  Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten. Zij waren gekozen uit een voorselectie.  Bekijk HIER een fotosessie
  • Koningin Máxima sprak afgelopen donderdag op de Eikenhorst in Wassenaar met de heer Gurría. Dit deed ze als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor Inclusieve Financiering voor ontwikkeling, als erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI) en als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Bekijk HIER een fotoserie
  • Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag Bartholomeus I (Oecumenische Patriarch van Constantinopel) ontvangen op Villa Eikenhorst.
  • Koning Willem-Alexander ontving op de Eikenhorst een afvaardiging van het Garderegiment Grenadiers en Jagers en het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. De regimenten brachten een bloemenhulde ter ere van de verjaardag van de Koning. Met de bloemenhulde onderstrepen ze traditiegetrouw hun verbondenheid en trouw aan het Koninklijk Huis in het algemeen en aan de Koning in het bijzonder.  De regimenten  zijn van oudsher nauw betrokken bij het Koninklijk Huis en verzorgen onder andere een deel van de ceremoniën tijdens Prinsjesdag.

 

Uitreiking van de Witte Anjer (Ministerie van defensie / RVD)
  • Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag, 25 april 2014, een witte anjer ontvangen op de Eikenhorst. De Koning kreeg de anjer aangeboden door de voorzitter van de Stichting Anjerveteranendag, dhr. Louis Timmermans in aanwezigheid van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Middendorp. De witte anjer werd mede door Prins Bernhard (sr.),  in de Tweede Wereldoorlog het symbool van verzet, loyaliteit en solidariteit. De witte anjer is nu het symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen, jong en oud, actief dienend of oud-militair en een veel gedragen symbool rond Veteranendag (laatste zaterdag van juni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.