1 t/m 3 december

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit

Koningin Máxima reikte maandagmiddag  in Theater Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit aan theaterregisseur Johan Simons. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op gebied van cultuur of natuur in Nederland.
RVD bericht – Fotoserie ANP – Fotoserie PPE – Fotoserie (MPE/Patrick van Katwijk)


Koningin Máxima neemt publicatie Dutch Sustainable Growth Coalition in ontvangst

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag de derde publicatie van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) in ontvangst tijdens een seminar in Amsterdam. In de publicatie ‘Sustainable innovation’ staan praktijkvoorbeelden van innovatieve producten en samenwerkingsverbanden die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, biodiversiteit, honger, gezondheidszorg, sanitatie en armoede.
RVD bericht – Fotoserie ANP – Fotoserie PPE

Koningin Máxima bezoekt S-Team

© Oranje Fonds/Bart Homburg 

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend op het Nordwin College in Leeuwarden een bezoek gebracht aan het S-Team van Stichting Het Buro. Het S(choolTalent)-Team koppelt jonge vrijwilligers of stagiaires één-op-één aan scholieren om vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen. Het Buro neemt met het initiatief deel aan het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds, en werkt hierbij nauw samen met de gemeente Leeuwarden. Tijdens haar bezoek sprak Koningin Máxima met de initiatiefnemers van het project over de resultaten en de toekomstplannen van S-teams. Vervolgens hoorde zij van vrijwilligers, stagiaires en deelnemende scholieren over hun ervaringen en de betekenis van S-team voor hun leven.
RVD bericht – Fotoserie ANP 

Koning op werkbezoek in Arnhem
 

© Kick Smeets/ Ministerie van Binnenlandse Zaken


Koning heeft dinsdagochtend 2 december met minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst een werkbezoek gebracht aan Arnhem. Het bezoek stond in het teken van de gemeentelijke invulling van het woningmarktbeleid waarbij transformatie van leegstaande gebouwen en energiebesparing in bestaande bebouwing aan bod zijn gekomen. Hij bezocht de(her)ontwikkellocatie Saksen Weimar, een voormalig defensieterrein waar kazernegebouwen zijn omgebouwd tot sociale huurwoningen, een woonzorgcomplex en atelierwoningen voor kunstenaars en de wijk Presikhaaf. Tot slot ging de koning in De Grote Enk, het voormalig hoofdkantoor van AKZO Nobel,  in gesprek over leegstaande panden weer een bestemming te geven. Het bezoek met minister Blok is onderdeel van de reeks werkbezoeken van  Koning Willem-Alexander met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Koning Willem-Alexander ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs Togo en  Djibouti,

Koning Willem Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Togo, Z.E. Kokou Nayo Atsumikoa M’Beou, en de ambassadeur van de Republiek Djibouti, Z.E. Omar Abdi Said.
RVD-bericht –  Fotoserie (ANP) 

Koningin Máxima bezoekt KOTUG

© KOTUG


Koningin Máxima heeft woensdagochtend  een bezoek gebracht aan internationaal maritiem dienstverlener KOTUG in Rotterdam. Op 13 mei van dit jaar overhandigde koningin Maxima, als ere voorzitter van de koningin Willem I stichting ,  de Koning Willem I Prijs aan dit bedrijf.
Tijdens het bezoek maakte de koningin een vaartocht op de nieuwste sleepboot RT Evolution van KOTUG,  bezocht ze de nieuwe Rotortug-simulator bij de STC-Group, een onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie, waar ze sprak ze met twee cursisten over het interactieve trainingsprogramma. Tot slot bezocht ze het hoofdkantoor.
RVD-bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.