Nieuws 15 t/m 20 december

Koning Willem-Alexander aanwezig bij Koninkrijksconcert

Koning Willem-Alexander was maandagavond ter gelegenheid van Koninkrijksdag aanwezig bij het negende Koninkrijksconcert in de Meervaart in Amsterdam. Het concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het concert staat dit jaar in het teken van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, dat zestig jaar geleden, op 15 december 1954, in de Ridderzaal in Den Haag werd bekrachtigd door Koningin Juliana. Tijdens het concert wordt door verschillende artiesten uit verschillende delen van het Koninkrijk door zang, muziek en dans een invulling gegeven aan het thema Harmonie.

RVD bericht –  Fotoserie ANP

 
Koning Willem-Alexander bezoekt Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden
Handout: JOS STUART  / RVD
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend  in Gorinchem een werkbezoek gebracht aan de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD AV). Doel van het bezoek was inzicht te krijgen in het begeleiden van mensen naar werk. Het bezoek van de Koning startte met een gesprek over de verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Aansluitend heeft de Koning gesproken met medewerkers over de wijze waarop zij in de praktijk mensen begeleiden naar werk. Het werkbezoek werd afgesloten met een bijeenkomst van betrokken organisaties als Avelingen Groep, UWV en Dress for Succes, wethouders, vertegenwoordigers van de ondernemingsraad en medewerkers van de RSD.
Vorige maand bezocht de Koning samen met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het UWV in Groningen, om ook daar inzicht te krijgen in het begeleiden van mensen naar werk. Voor de Nieuwjaarsontvangst van de Koning in januari 2015 worden onder meer vertegenwoordigers uit deze sector genodigd; mensen die andere mensen aan het werk helpen.
Koning Willem-Alexander bij viering 50 jaar Europese samenwerking in de ruimte

Koning Willem-Alexander was dinsdagmiddag aanwezig bij de viering van 50 jaar Europese samenwerking in de ruimte bij ESA/ESTEC in Noordwijk.  Tijdens zijn bezoek kreeg koning Willem-Alexander  onder andere demonstraties over de ruimtevaart die ontwikkeld waren door scholieren te zien.

RVD bericht – Filmpje RVD – Fotoserie ANP  – Fotoserie PPE

 
Koning Willem-Alexander neemt geloofsbrieven ambassadeurs Peru en Timor-Leste in ontvangst

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van de Republiek Peru, Z.E. Carlos Herrera Rodríquez, en de ambassadeur van de Democratische Republiek Timor-Leste Z.E. Joaquim Antonio Maria Lopes da Fonseca.
RVD bericht 

Ingenieursprijs wordt voortaan Prins Friso Ingenieursprijs.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) maakte woensdag bekend dat de naam van Z Prins Friso wordt verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur
van het Jaar, een jaarlijkse prijs die door het instituut toegekend wordt. De eerste Prins
Friso Ingenieursprijs wordt op de Dag van de Ingenieur op 18 maart 2015 op de
Universiteit Twente uitgereikt.
Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.
Het volledige persbericht

Koning Willem-Alexander beëdigt commissaris van de Koning Utrecht

Koning Willem-Alexander heeft woensdag op Paleis Noordeinde de heer W.I.I. van Beek, de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, beëdigd.
Koninklijke aandacht voor Serious Request

Het is een traditie geworden. Sinds 2004 laten 3 FM dj’s zich opsluiten in een glazen huis en eten ze niet om zo geld op te halen voor het Rode Kruis.  Met de actie wordt dit jaar aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Prins Pieter Christiaan, vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, droeg ook zijn steentje bij vandaag. Hij deed mee met de actie “Heel Haarlem holt voor Serieus Request 2014 ”  Dit is een actie waar tijdens de actie continu iemand (of een groep) een uur op de lopende band loopt.  Een foto van deze actie

Prinses Mabel twitterde vandaag over Serious Request
.@SeriousRequest hebben jullie #Woman van Neneh Cherry al gedraaid? #handsofourgirls #endchildmarriage

Prins Jaime overhandigt geloofsbrieven aan de Paus

Hij is al in oktober van start gegaan als ambassadeur van de heilige stoel (Vaticaanstad) en had al kopieën van de documenten ingeleverd , maar vandaag was het officiële moment daar.  Prins Jaime overhandigde  zijn geloofsbrieven aan de paus . De Paus en prins Jaime praatten met elkaar in het Spaans, en na afloop van de ontmoeting werden ook echtgenote prinses Viktória en dochtertje prinses Zita aan de paus voorgesteld.

Artikel ANP – Prins Jaime vertelt over zijn nieuwe werk (NOS) – Foto’s ANP – Engels interview – Fotoserie buiten (PPE)

Van Vollenhovens bij uitreiking Oscar Carré Trofee

Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven , Prinses Margriet , Prinses Marilene , Anna, Lucas , Felicia , Prins Bernhard , Prinses Annette , Isabella , Samuel , Benjamin, Prins Pieter Christiaan , Prinses Anita , Emma , Prins Floris , Prinses Aimee , Magali en Eliane waren vandaag aanwezig bij de uitreiking van de Oscar Carré Trofee.  De jaarlijke trofee die uit wordt gereikt aan mensen die van betekenis zijn in het circus werd dit jaar uitgereikt aan Henk van der Meijden, Deze uitreiking vond plaats tijdens een voorstelling van het jaarlijkse kerst circus in theater  Carré.

3 gedachten over “Nieuws 15 t/m 20 december

 • 20 dec 2014 om 7:45 pm
  Permalink

  De koning heeft een drukke week gehad en was in de plaats waar ik een jaar lang heb gewerkt. Zouden er ook foto's gemaakt van kleine Zita? Mooie complete nieuwslog weer.

  Beantwoorden
 • 21 dec 2014 om 7:44 am
  Permalink

  Een heel mooi verslagje heb je er van gemaakt en hopende komen er ook nog gezinsfoto's van Jaime, Victoria en de kleine zita

  Beantwoorden
 • 22 dec 2014 om 7:58 am
  Permalink

  Ik hoop ook nog op een foto van Prins Jaime met Prinses Viktoria en Prinses Zita. Als ik een foto tegen kom zal ik hem plaatsen! Helaas tot nu toe nog niet gevonden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.