Viering 75ste verjaardag Prof.Mr. Pieter en 25 jarig jubileum Fonds Slachtofferhulp

30 april was hij al jarig  en al zal hij dat vast in kleinere kring wel gevierd hebben was het echt verjaardagsfeestje pas gisteren. In het Beatrix Theater in Utrecht  werd 75ste verjaardag van Prof.Mr. Pieter gevierd. Niet alleen de 75ste verjaardag van de Professor werd gevierd ook het 25 jarig jubileum van het door hem opgerichte Fonds Slachtofferhulp. 

Pieter van Vollenhoven richtte 25 jaar geleden het Fonds Slachtofferhulp op, dat slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen bijstaat. Met pianoconcerten van de ‘Gevleugelde Vrienden’ speelde hij samen met Louis van Dijk en Pim Jacobs in de beginjaren het te besteden budget van het fonds bij elkaar. Pas later verbonden grote organisaties zoals de ANWB, ING en de Staatsloterij zich aan het fonds. Inmiddels steunen zo’n honderd organisaties het Fonds Slachtofferhulp.
Viering

Het programma van de feestavond was samengesteld in overleg met Pieter van Vollenhoven en bestond vooral uit muziek. Onder het thema “Circle of Life”  werden nummer uit verschillende musicals gespeeld. Die nummer werden onder andere uitgevoerd door Freek Bartels , Christanne de Bruijn , Lone van Roosendaal en Tony Neef. Prof. Mr. Pieter opende de avond en Prins Maurits sloot de avond af.

Uiteraard waren onder de gasten leden van de koninklijke familie. Naast Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zelf waren ook Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée, Tjalling ten Cate, Prins Carlos, Prinses Annemarie,  Prinses Laurentien, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix aanwezig. Andere gasten waren o.a. minister Opstelten , staatssecretaris Teeven  en twee oud minister presidenten, Jan Peter Balkenende en Dries van Agt.

Bron: Fonds Slachtofferhulp
Bij een verjaardag hoort een cadeau. De genodigden van het feest konden kiezen uit twee cadeaus voor de jarige; een bijdrage aan zijn hobby natuurfotografie of een donatie voor een noodhulpfonds van Slachtofferhulp. Dat laatste werd vaak genoeg gekozen en zorgde voor een bedrag van 100.000 euro voor Fonds Slachtofferhulp.

Eén gedachte over “Viering 75ste verjaardag Prof.Mr. Pieter en 25 jarig jubileum Fonds Slachtofferhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.