Bedankfeest voor Prinses Beatrix.

Nadat het eerder was uitgesteld vanwege het overlijden van Prins Friso kwam het er  zaterdag dan toch nog van. In Ahoy Rotterdam werd Prinses Beatrix met een muzikale avond bedankt. 

Het bedankfeest ‘Beatrix met hart en Ziel’ werd bijgewoond bijna de volledige koninklijke familie. Naast Prinses Beatrix , het koningspaar , Prins Constantijn , Prinses Laurentien en Prinses Mabel waren ook Prinses Irene ,  Prins Carlos , Prinses Annemarie , Prinses Margarita , Tjaling,  Prins Jaime , Prinses Viktoria, Prinses Carolina , Albert , Prinses Margriet , Prof.Mr. Pieter van Vollenhoven , Prins Maurits , prinses Marilène , Prins Floris , Prins Pieter Christiaan , Prinses Christina en Bernardo er bij. Prinses Aimee was afwezig in verband met de bruiloft van haar broer , Prins Bernhard kampt nog altijd met gezondheidsproblemen en zijn vrouw Prinses Annette bleef daarom ook thuis. Ook prinses Anita , Juliana en Nikolas waren niet aanwezig , hier is niet van bekend waarom ze niet aanwezig waren.
Naast de familie bestonden de 4.000 aanwezigen uit uitgekozen ‘burgers’ en  verschillende hoogwaardigheidsbekleders inwoners vanuit het gehele koninkrijk.

Het programma was samengesteld door Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen.  Er waren verschillende optredens te zien van onbekende nederlanders , maar ook van o.a Nederlands Dans Theater en Corpus Acrobatics en de oud vorstin werd toegesproken door Erica Terpstra, Humberto Tan, Jeroen Henneman en Anita Witzier. De hele avond stond onder leiding van het Nederlands Blazers Ensemble

Hoewel de algemene reacties wat kritisch waren, kwam er vanuit de familie wel een positief geluid

Prinses Mabel twitterde (@mabelvanoranje)
#Beatrixbedankt was fantastisch! Genoten van @deblazers @NDTdance en alle anderen die bijgedragen hebben aan een prachtige avond.

Prof. Mr. Pieter lliet via twitter (@pietervvol) het volgende weten
Eerlijk gezegd heb ik zeer genoten vh concert ter ere van Prinses Beatrix. Mijn complimenten voor het Ned Blazers Ensemble! En voor de programma samensteller Bart Schneemann de artistiek leider vh NBE!

Prins Pieter Christiaan reageerde voor de camera van RTL boulevard

Foto’s zijn printscreens van de NOS uitzending..

Getty Images fotoserie  – PPE fotoserie – ANP fotoserie –Fotoserie DDP – RTL Boulevard fragment

De hele uitzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.