Nieuws 12 en 13 februari 2014

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig bij Olympische Winterspelen Sotsji (Zie deze log) , maar koning Maxima had ook nog andere publieke activiteiten en ook Prinses Beatrix had een publieke activiteit. Een overzicht. 

Koningin Máxima bij openingssymposium Centrum Gezond Gewicht 
Een dag na haar terugkomst uit Sosji was Koningin Maxima in het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam aawezg bij het  openingssymposium  van het Centrum Gezond Gewicht van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis. Tijdens het symposium spreken artsen en wetenschappers onder andere over de visie van het nieuwe Centrum Gezond Gewicht en de behandelmethoden.

Het nieuwe centrum bestaat uit een team van medisch specialisten van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis dat zich inzet voor een innovatieve aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Het doel is zorg op maat, aangepast aan de individuele kenmerken van de persoon, zoals medische, genetische, gedragsmatige, psychologische en sociaal-economische kenmerken.

Fotoserie ANP – PPE fotoserie – Fotoserie DPP

Prinses Beatrix bij internationale conferentie Chinese Buddhism
Prinses Beatrix was woensdag 12 februari aanwezig bij de opening van de driedaagse internationale conferentie Chinese Buddhism and the Scholarship of Erik Zürcher aan de Universiteit Leiden.

De conferentie werd georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van het boek Buddhism in China: Collected Papers of Erik Zürcher. Tijdens de conferentie reflecteerde onderzoekers uit onder andere Oxford, Londen, Kyoto en Taiwan op het werk van sinoloog prof. Zürcher (een oud  hoogleraar van de Universiteit Leiden , die gespecialiseerd was in Chinese religie) en het huidige onderzoek naar Chinees boeddhisme. 

Koningin Máxima opent Kunstkameraden in Het Noordbrabants Museum
Donderdag (13 februari 2014) had koning Maxima opnieuw een publieke activiteit. In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch opende ze de expositie Kunstkameraden. De tentoonstelling toont de kunstwerken van vijftig kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar die met jeugdzorg te maken hebben. De kinderen zijn op initiatief van Stichting De Cultuurkantine de afgelopen maanden met Brabantse kunstenaars in hun ateliers aan de slag gegaan.
Stichting De Cultuurkantine is een stichting die probeert kunst en cultuur bereikbaar te maken voor kinderen en jongeren, voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Door de kinderen  bij kunst en cultuur te betrekken wordt ervoor gezorgd dat talenten ontdekt worden , dat de kinderen nieuwsgierig gemaakt worden en wordt er richting gegeven.
Koningin Máxima opent Europese conferentie over cultuureducatie

Na het bezoek aan Het Noordbrabants museum ging Koningin Maxima door naar Amsterdam. Hier hield ze een openingswoord bij Quality Now!, een Europese conferentie over de kwaliteit van cultuuronderwijs in de basisschool.  
De conferentie Quality Now! Arts and cultural education to the next level wordt georganiseerd door het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en de gemeente Amsterdam. Beleidsmakers, wetenschappers en onderwijsprofessionals van de EU-lidstaten kijken naar de kwaliteit van het cultuuronderwijs in het primair onderwijs, met bijzondere aandacht voor het belang van een goed schoolleerplan en goede docenten. Naast koningin Maxima spraken o.a.  minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Stéphan Vincent-Lancrin van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ook. De conferentie vindt plaats in.

Koningin Máxima is betrokken bij dit onderwerp door het programma ‘Kinderen maken muziek’ van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dit programma is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te brengen. 

Kort nieuws 
Prinses Beatrix bedankt via de officiële website iedereen voor de felicitaties n.a.v. haar verjaardag door middel van de onderstaande bedank kaart. 
Prinses Beatrix dankt voor felicitaties
Prinses Mabel spreek zich uit voor tolerantie voor homoseksuele en spreek met de Canadese minister van Buitenlandse zaken. 
Prinses Mabel is weer actief. Via Twitter werd o.a. duidelijk dat ze een ontmoeting heeft gehad met de Canadese minister van Buitenlandse Zaken en ook deelt ze weer volop zaken die te maken hebben met haar werkterrein (kindhuwelijk , AIDS , mensenrechten), zoals een filmpje wat pleit voor tolerantie richting homoseksuele.
Een foto van de ontmoeting van Prinses Mabel met de Canadese minister

Prinses Marilène bij jaarlijkse ‘Patronendiner’
Donderdag vond in het Rijksmuseum het jaarlijkse ‘Patronendiner’ plaats. Het Patronendiner is de jaarlijkse bijeenkomst van particuliere donoren van het Rijksmuseum, of ook wel ‘vriendenavond’ Tijdens deze edititie presenteerde Philips voorbeelden van ‘connected lighting’. Voor deze avond had Philips ook nog speciale lichtgevende Rembrandt-kragen ontworpen. Prinses Marilène poseerde samen met haar collega’s en DJ Hardwell  met zo’n kraag voor de Nachtwacht. Bekijk HIER een fotoserie en HIER een filmpje 

Prinses Margriet en Prof.Mr.Pieter bij de première van Swan Lake on Ice.

Afgelopen donderdag waren Prinses Margriet en Prof.Mr.Pieter in het Luxor Theater in Rotterdam bij de première van Swan Lake on Ice. Deze voorstelling is een op ijs uitgevoerde versie van het Zwanenmeer. Het theaterpodium in het Luxor theater was  omgetoverd  tot een bevroren meer. Na afloop nam het paar ook de tijd om op het podium te poseren.  Bekijk HIER een foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.