Nieuws 17 t/m 21 februari

Maandag was de jaarlijkse fotosessie en  gisteren kregen Prins Jaime en Prinses Viktoria en dochter, maar er is meer te melden. Want hoewel een gedeelte van de koninklijke familie afgelopen week vakantie vierde in Oostenrijk waren Prinses Marilène , Prinses Laurentien en Prof.Mr. Pieter namelijk wel actief. 

Prinses Marilène ontvangt ‘Het Staphorst dat verdwenen is’
Afgelopen maandag hadden de kinderen van groep 8 van de Prins Mauritsschool  in het Rijksmuseum in Amsterdam een ontmoeting met Prinses Marilène.

De leerlingen hadden namelijk de etsen van kunstenaar Van den Bosch (een werk wat te zien is in het rijksmuseum) bestudeerd waarop boerderijen uit Staphorst en Rouveen zijn afgebeeld. Het onderzoek van de 11- en 12-jarigen werd verwerkt tot een projectboek met de titel “het Staphorst dat verdwenen is”. Omdat het Rijksmuseum over deze kunstenaar en zijn etsen niet veel informatie had wilde de school het boekje graag in het Rijksmuseum achterlaten. Daniëlle Russcher mocht het boekje overhandigen aan prinses Marilène, werkzaam op de afdeling Development in het Rijksmuseum. Janieke Kuiper overhandigde een exemplaar aan conservator Schapelhouman. 
Een fotoserie


Prinses Laurentien in Maassluis en Waalwijk 
Terwijl in ieder geval koning Willem-Alexander en zijn gezin nog in Lech waren was Prinses Laurentien donderdag al weer terug van haar vakantie in Lech

Donderdag  was Prinses Laurentien bij officiële overhandiging en ingebruikneming van een tweetal E-noses (luchtmeetstations) in Maassluis  Een e-nose meet stoffen van bedrijven en ontgassende schepen, zodat de bron van bijvoorbeeld stank en schadelijke stoffen snel achterhaald kan worden. Prinses Laurentien is als strategisch adviseur van het Havenbedrijf nauw betrokken bij de belangen op het gebied van milieu in het havenindustriegebied en was ook aanwezig bij de E-nose die al eerder in gebruik genomen zijn.

Foto 1 – Foto 2 – Foto 3 – Foto 4

Vrijdag was de prinses in Waalwijk waar ze samen met leerlingen van basisschool Pieter Wijten aan de slag met WaterSpaarders. Waterspaarders is een project met als doel dat iedereen in Nederland maximaal 5 minuten gaat douchen in plaats van de huidige 8 minuten. WaterSpaarders wil een gedragsverandering in Nederlandse gezinnen voor elkaar krijgen ten aanzien van warm waterverbruik. En dus om te beginnen met douchen. De Missing Chapter Foundation , opgericht door prinses Laurentien, werkt mee aan dit project. 
Fotoserie

Prof.Mr. Pieter spreekt tijdens aftrap  ‘Meesterweek’
Vrijdag sprak Prof.mr. Pieter tijdens de aftrap van de zogenoemde Meesterweek voor de studenten van de Erasmus Universiteit. Het thema van de 24ste editie van de Meesterweek ‘If success suits you’. Met dit thema wil de organisatie studenten laten inzien dat zij breed moeten leren denken en zichzelf doelen moeten durven stellen die wellicht onhaalbaar lijken. Om studenten daartoe te inspireren werden er sprekers uit verschillende disciplines uitgenodigd die hun succesverhaal met ons zullen delen.  Prof.Mr. Pieter was daar een van. De professor heeft veel werk verzet op het gebied van van Veiligheid, maar dat ging niet vanzelf.  In zijn lezing blikte de professor terug op zijn lange loopbaan en praatte hij de Rotterdamse studenten bij over de Veiligheidswet die hij de Kamer wil laten aannemen.  Een veiligheidswet waar hij in deze notitie aandacht vraagt. 

Voor zijn werk op het gebied van Veiligheid zal de professor 5 maart de Oranje Boven prijs van de SGP-jongeren krijgen. Een video van de overhandiging zal 8 maart getoond worden tijdens de jongerendag van de SGP.

5 gedachten over “Nieuws 17 t/m 21 februari

 • 22 feb 2014 om 12:05 pm
  Permalink

  Je schrijft na de wintersport in Lech stond er voor de prinses een activiteit op het programma, maar ze zijn toch nog in Lech deze week, dus dit kan dus pas plaatsvinden komende donderdag 27 februari of zie ik dat verkeerd. Haar eerst volgende afspraak is vrijdag 28 februari in Gouda volgens de agenda van het Koninklijk huis

  Beantwoorden
 • 22 feb 2014 om 12:30 pm
  Permalink

  Het gezin van koning Willem Alexander was inderdaad de hele week in Lech (en misschien nog steeds). Misschien is gezin van prins Constantijn eerder gekomen en ook eerder weggegaan? In ieder geval was Prinses Laurentien (en haar gezin??) blijkbaar weer terug. Haar aanwezigheid word toch echt gemeld (zie ook foto's in het bovenstaande bericht)

  Beantwoorden
 • 22 feb 2014 om 1:19 pm
  Permalink

  In België hebben de kinderen ook geen vakantie Anja, dus wie weet zijn ze maar een weekend geweest?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.