Nieuws 25 en 26 februari 2014

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ontvangen medaille winnaars van olympische winterspelen

Printscreen NOS

Na dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in Sosji de sporters al hadden aangemoedigd waren de medaille winnaars gisteren (dinsdag 25 februari) welkom op paleis Noordeinde. Hier hadden de sporters de mogelijkheid om met het paar te praten en na afloop werd er op het bordes ook een groepsfoto gemaakt.

Tijdens deze fotosessie was ook zichtbaar dat koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een nieuwe hof  auto hebben , een lange Audi A8. Het kenteken zal altijd AA-86 blijven.

PPE fotoserie , Fotoserie ANP en Fotoserie DPP (Patrick van Katwijk) Filmpje NOS
Prinses Laurentien  in gesprek over plastic tasjes  en lanceert ELINET 
Afgelopen maandag (24 februari) ging Prinses Laurentien bij de Plastic Soup Foundation in gesprek met de vier kinderen over hun oplossingen en ideeën voor minder plastic tasjes. De kinderen hadden naar aanleiding van de column  van prinses Laurentien over plastic afval (die te lezen was in de Kidsweek en 7Days) hun idee voor bestrijden van plastic afval  opgestuurd en waren uitgekozen om hun goede idee. Zo stelden drie zusjes onder andere het volgende voor: ‘Net als bij roken verplicht tekst op plastic tasjes met SLECHT VOOR HET MILIEU NIET WEGGOOIEN’. Koen wil graag inspelen op de kortingsgevoeligheid van Nederlanders door een spaarkaart in te voeren. Het zelf meenemen van een plastic tas levert stickers op en een volle kaart betekent korting.  Maar niet alleen de eigen ideeën maar ook andere ideeën , zo als tasjes maken van materiaal wat eetbaar is , werd besproken.  Alle ideeën werden na afloop gepresenteerd aan de directeur van de Plastic Soup Foundation.
Prinses Laurentien maakt ook notities  – De prinses in gesprek met kinderen – De prinses probeert de eetbare tas uit.

Afgelopen dinsdag lanceerde prinses Laurentien tijdens meerdaags congres in Wenen het ELINET (Europese Literacy Policy Network). Dit netwerk bestaat uit 80 organisaties, waar onder ook de stichting lezen en schrijven waar prinses Laurentien nog altijd ere voorzitster van is,  die afkomstig uit 28 verschillende landen.  ELINET gaat zich richten op het voorkomen en terugdringen van laaggeletterdheid in Europa.

ELINET is ontstaan 2011 gestarte EU High Level Group on Literacy , een groep waar Prinses Laurentien voorzitter van was. De groep onderzocht op welke wijze het niveau van geletterdheid van kinderen en volwassenen bevorderd kan worden. Uit het eindrapport kwam naar voren dat een structeren aanpak moeten komen voor laaggeletterdheid  in Europa en  daarom ontstond het initiatief om een Europees netwerk te creëren dat zich toelegt op bewustwording, beleidsvorming en kennisuitwisseling. ELINET is hier het resultaat van.

Een foto – nog een foto
Morgenochtend op Radio 1 tussen 9 en 12 een interview is met Prinses Laurentien

Eerste foto’s Prinses Zita 
Vandaag verschenen een serie foto’s van het afgelopen vrijdag geboren prinsesje Zita en haar ouders Prins Jaime en Prinses Viktoria. Bekijk de fotoserie HIER 

Eén gedachte over “Nieuws 25 en 26 februari 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.