Olympische winterspelen 2014

Vorige week vrijdag reisde het koningspaar af naar Sosji voor de olympsiche winterspelen. Tot afgelopen dinsdag bezocht het paar daar de wedstrijden van de Nederlanders. Een (helaas wat verlaat) overzicht.

Printsreen NOS

Opening
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima startte hun bezoek aan de olympische spelen op 7 februari. Toen woonde het paar de opening van de Olympische Spelen in het Fisht-stadion (Sosji). De live-uitzending liet alleen minister-president Rutte zien, maar het paar was er wel degelijk , zoals te zien is op de beelden bij de NOS.

Na de binnenkomst van de sporter kon openingsceremonie worden vervolgd. Zo werd de Russische historie in het stadion getoond. Met ballet en klassieke muziek werden tsaar Peter de Grote, de Russische revolutie en de Sovjet Unie uitgebeeld.

Filmpje NOSFoto Getty Images

Via het twitteraccount van de RVD lieten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima na afloop weten: “De Olympische Winterspelen zijn geopend. Wij wensen onze Nederlandse sporters veel succes en hopen op medailles!”  

Bezoek Olympisch dorp 

NOC/NSF 

Zaterdag stapten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op oranje fietsen voor een bezoek aan de Nederlandse sporters in het olympisch dorp.

Fotoserie ANP
 
Schaatsen (5 kilometer, mannen) 
Na het bezoek aan het olympisch dorp gingen Koning Willem-Alexander en koningin Maxima naar de Adler Arena waar ze samen met o.a. minister president Rutte en Camiel Eurlings (IOC-lid) keken naar de 5 kilometer schaatsen voor de mannen. Het resultaat van de schaatsers loog er niet om. Sven Kramer won de gouden medaille, Jan Blokhuijsen zilver en Jorrit Bergsma brons.
 

Printscreen NOS

Een dag later mag de koning de medailles overhandigen aan de drie Nederlandse schaatsers

Printscreen NOS

 PPE foto’s – NOS artikel (met filmpje)

Snowboarden (Slopestyle)
Zondag zat het koningspaar op de tribune bij het snowboarden. Hier kwam op het onderdeel slopestyle namelijk Cheryl Maas in actie. Helaas in tegenstelling tot de schaatsers zonder succes.

Schaatsen (3 Kilometer bij de vrouwen)
Na het snowboarden gingen Koning Willem-Alexander opnieuw naar de Adler arena. Hier was er wel succes het paar zag Ireen Wüst de gouden medaille halen op deze afstand.

Printscreen NOS

ANP fotoserie – Fotoserie PPE

Bezoek Holland Heineken House 
Na de medaille uitreiking van de drie Nederlandse mannen gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ook nog even langs bij het Holland Heineken huis. Niet alleen het koningspaar bracht een bezoek , maar ook President Poetin en er werd gezellig een biertje gedronken.
ANP fotoserie – Filmpje

Shorttrack 

Maandag gingen koning Willem-Alexander en koningin Maxima kijken bij het Shorttrack in het Iceberg Skating Palace. Hier kwamen verschillende Nederlanders in actie. Op de 1.500 meter bij de mannen kwamen Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt in actie.  Sjinkie Knegt wist de B finale nog te halen , maar zonder verder succes. 
Bij de 500 meter vrouwen kwamen  Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Lara van Ruijven in actie. Jorien ter Mors wist de kwart finale nog te halen , maar de andere twee Nederlanders hadden geen succes. 
Medaille kansen waren er bij de 3.000 meter aflossing, maar helaas werd het  Nederlandse team ( bestaant uit Sanne van Kerkhof, Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors, Lara van Ruijven en Rianne de Vries) gediskwalificeerd door een val. 
ANP fotoserie

Schaatsen (500 Meter , mannen) 

Gelukkig waren de Nederlandse mannen die meededen aan de 500 meter succesvoller. Opnieuw was de eerste , tweede en derde plaats voor Nederland. Dit keer waren het Michel Mulder , Jan Smeekens en Ronald Mulder die de medailles voor Nederland haalde. 
Printscreen NOS
Dinsdag had het paar in het olympisch dorp ook nog een ontmoeting met de medaille winnaars.

Snowboarden (Halfpipe , mannen) 
De laatste dag van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan de olympische spelen begon  in het Rosa Khutor Extreme Park. Hier keek het paar opnieuw naar snowboarden , op precies te zijn het onderdeel halfpipe bij de mannen. Helaas slaagde Nederlandse snowboarders Dimi de Jong en Dolf van der Wal er niet in  om de halve finales te bereiken. 

Schaatsen (500 meter, vrouwen) 

Na het snowboarden bezocht het Koninklijk paar weer de 500 m. schaatsen in de Adler Arena. Dit keer waren de vrouwen aan de beurt. Margot Boer wist het podium te bereiken. Ze behaalde de bronzen medaille.

Tot slot van deze log nog een reportage bij RTL Boulevard.

3 gedachten over “Olympische winterspelen 2014

 • 14 feb 2014 om 6:19 am
  Permalink

  Succes op school en we zien je log vanzelf wel verschijnen. Ik kom toch wel regelmatig kijken naar je mooie, verzorgde log.

  Beantwoorden
 • 15 feb 2014 om 9:18 am
  Permalink

  En bij deze, mooie verzorgde log van de Olympische spelen. Hoe gaat het op school en met de energie nu; ik weet wat het is als moeder zijnde van 2 studerende jongens dat er veel energie gaat zitten op het school gebeuren en dat er weinig “puf” overblijft voor andere dingen. Succes en ja, school gaat voor en binnenkort is het voorjaarsvakantie en dan kun je een beetje op adem komen, tenzij je in het zuiden woont en van Carnaval houdt. Wij komen dan wel uit het zuiden, maar houden helemaal niet van Carnaval, dus dat wordt voor ons een heel rustig weekje.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.