Nieuws 13 t/m 17 januari 2014

Nieuwjaarsreceptie koningspaar op Paleis op de Dam.
Op 14 en 15 januari was het weer tijd voor de traditionele nieuwsjaarontvangsten. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben – in het gezelschap van Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven – ontvingen weer honderden gasten in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Dinsdag ontving het gezelschap enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen.  Ieder jaar worden naast vertegenwoordigers van de Nederlandse samenleving (politici) ook een specifieke groep gasten uit het land uitgenodigd. Tijdens de eerste Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander was dat dit jaar de bouwsector.

 
 
 

Jannemiek/ royalduo.nl. Niet overnemen zonder toestemming!

Woensdag ontving het gezelschap de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. 

Dit jaar werden er ook , voor het eerst, binnen beelden gemaakt.. Bekijk het filmpje HIER

Prinses Anita promoot Relievo’s van Van Gogh in Los Angeles 

Eind vorig jaar jaar onthulde Prinses Anita de Relievo’s van Van Gogh en ze gaf toen al aan dat ze de Relievo’s van Van Gogh zou gaan promoten in Los Angeles.  Dat promoten was afgelopen. De prinses woonde  woensdag samen met directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum de opening bij van de kunstbeurs de LA Art Show 2014 in het Los Angeles Convention Center.
//embed.gettyimages.com/embed/463052605?et=bJyNfM-UWUSv64mACUg6Jw&sig=QDTejbFzTZKVMPwQ1ZdFgJEbAcdPSG3Aqi5Iv8KOG3s=

Foto’s Getty Image  –

Prinses Laurentien bij innovatieve dag rond het thema ‘Changes in Tourism’.

Woensdagochtend (15 januari 2014) was Prinses Laurentien op de Vakantiebeurs in Utrecht te vinden. Hier was een dag rondom duurzaam toerisme georganiseerd.  Hier werden door 25 kinderen , onder de naam Raad van Kinderen,  zomervakantie-ervaringen inclusief vragen en adviezen voorgelegd aan CEO’s van de reisbranche.  De kinderen hadden al vooronderzoek gedaan. Tijdens hun vooronderzoek hebben zij gedurende hun zomervakantie de eigen vakantiebestemming onder de loep genomen. De afgelopen maanden bespraken zij de verschillende aspecten van duurzaam toerisme in de klas. Scherpe vragen, onverwachte opmerkingen en tips zorgden voor een levendige discussie tussen de toekomstige reizigers en de reisorganisatoren.
Onder leiding van de prinses  (oprichter/ directeur Missing Chapter Foundation) gingen de kinderen ook het gesprek aan met CEO’s uit de reisbranche. 
Prinses Laurentien op de Haagse Gezonde Beurs

Gisteren (vrijdag 17 januari) leidde Prinses Laurentien weer een discussie tussen kinderen en volwassenen. Dit keer op de Haagse Gezonde Beurs waar alles draaide om gezondheid en een gezonde leefstijl. Ook werd de ‘Gezond is Vet-campagne’ van de gemeente afgerond. De prinses leidde daar een dialoogsessie tussen kinderen en volwassenen over gezondheid en de strijd tegen overgewicht.
Fotoserie PPE – Artikel en foto’s denhaagdirect – Filmpje boulevard (dinsdag 21 januari)

Kort/overig nieuws 

Koning Willem-Alexander ontving maandagavond in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de deelnemers van de Ambassadeursconferentie. Bij de ontvangst waren ook Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Het ministerie van Defensie maakte woensdag bekend dat Prins Jaime sinds deze maand beschermheer is van de veteranen van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. Het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene is een infanterieregiment van de Koninklijke Landmacht. Het zet de tradities voort van de in 1941 in Engeland opgerichte Prinses Irene Brigade. Deze brigade van Engelandvaarders nam onder meer deel aan de bevrijding van Nederland. Enkele maanden na de oorlog werd de eenheid ontbonden, maar in 1947 werd werd het opnieuw opgericht . Eerder was Prinses Irene al beschermvrouw van dit garderegiment.

2 gedachten over “Nieuws 13 t/m 17 januari 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.