Nieuws 27 t/m 31 januari 2014

Prinses Laurentien draagt het voorzitterschap van de stichting Lezen en Schrijven over aan Marja van Bijsterveld.
Afgelopen maandag (27 januari 2014) heeft prinses Laurentien tijdens de nieuwjaarsbijeenkomstdie tegelijk ook de jubileum bijeenkomst  was, officieel het voorzitterschap overgedragen aan Marja van Bijsterveld.  Tijdens de bijeenkomst kreeg de prinses een boek overhandigd van de taal ambassadeurs  met verhalen en ook werd ze  toegesproken door o.a haar man , Prins Constantijn en opvolger Marja van Bijsterveld. Deze bijeenkomst betekend de echte start van het ere-voorzitterschap van de prinses. Ze gaat zich in die functie bezighouden om ook het onderwerp op de Europese agenda te zetten.

Prinses Beatrix bij bijeenkomst In Vrijheid Verbonden
Prinses Beatrix der Nederlanden woonde afgelopen dinsdag (28 januari) in Utrecht de negende bijeenkomst bij van In Vrijheid Verbonden. In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenwerken. Diverse vertegenwoordigers hebben de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie.De eerste presentatie van In Vrijheid Verbonden vond plaats op 15 december 2005 op initiatief van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix in de Dom in Utrecht. De negende presentatie staat in het kader van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.  
Tijdens deze bijeenkomst presenteren vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom en Islam hun droom voor Nederland. Deze presentatie van dromen is een aanvulling op het boek ‘Mijn droom voor het land’ dat de Koning ontving bij de aanvaarding van zijn ambt.

Fotoserie PPE

Koning Willem-Alexander opent nieuw hoofdkantoor Enexis
Afgelopen woensdagmiddag (29 januari) opende Koning Willem-Alexander in ’s Hertogenbosch het nieuwe hoofdkantoor van netbeheerder Enexis.
 Enexis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aanleg van energiedistributie-netwerken (gas- en elektriciteit) en voor het onderhoud en beheer van deze netten. De netbeheerder levert stroom en gas naar meer dan 2,6 miljoen klanten in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.
In het vestigingsbeleid van Enexis staat duurzaamheid centraal. Medio 2013 werden drie nieuwe  regiokantoren geopend die grotendeels in hun eigen energie kunnen voorzien. Ook in het nieuwe hoofdkantoor in ’s Hertogenbosch zijn voorzieningen aangebracht gericht op energiezuinigheid. Tijdens de opening staan de kernactiviteiten van Enexis centraal, met aandacht voor het (technische) vakmanschap van de medewerkers, de toepassing van ICT in de netten en de ontwikkeling van smart grids.

PPE Foto’s  – ANP foto’s –

Koningin Máxima opent duurzaam bedrijvencomplex Lely Campus
Koningin Máxima opende donderdagmiddag 30 januari 2014 het duurzaam bedrijvencomplex Lely Campus in Maassluis. De Campus bestaat uit het internationale hoofdkantoor van de Lely Groep en twee productielocaties. Op deze locaties werken ruim 800 medewerkers aan innovatieve en toekomstgerichte oplossingen voor de agrarische sector.

Op de ene productielocatie worden innovatieve producten voor het melkveebedrijf geproduceerd, zoals melkrobots, stalproducten en voerapparatuur. Op de andere locatie vindt de productie plaats van de graslandmachines voor ruwvoederwinning. Eind 2013 is de Lely Campus in gebruik genomen. De nieuwbouw was voor Lely nodig vanwege de groeiende marktvraag. Daarnaast wil het bedrijf haar producten in een duurzame omgeving ontwikkelen en produceren.

Na de opening, wordt Koningin Máxima rondgeleid door de Campus. Aansluitend woont zij een rondetafelconferentie bij over de duurzaamheid van de melkveehouder in de toekomst. Diverse autoriteiten uit en rond de melkveehouderijketen geven hun visie op de toekomst van deze sector. Zij staan stil bij de uitdaging voor toekomstige agrarische ondernemers om in 2050 negen miljard mensen op de aarde te voeden.

Foto’s PPE – DPP fotoserie – ANP foto’s

Koning Willem-Alexander bij 10-jarig bestaan MVO Nederland
Koning Willem-Alexander was donderdag 30 januari aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij was niet de enige van de koninklijke familie die er bij was. Prins Carlos was als raad van toezicht van MVO Nederland ook aanwezig.
 MVO Nederland lanceert ter gelegenheid van het jubileum Ambitie 2020, een meerjarig actieprogramma gericht op het versnellen van duurzaamheid in ons land. De organisatie wil met dit programma Nederlandse bedrijven en organisaties activeren hun duurzame en sociale ambities kenbaar te maken en – op weg naar 2020 – verder op te schroeven. Tijdens zijn bezoek neemt de Koning het rapport ‘Ondernemen in de circulaire economie’  in ontvangst en stelt hij op symbolische wijze de website van Ambitie 2020 in gebruik.

Foto’s PPE – ANP foto’s 

Koningin Máxima bij jubileumsymposium Qredits

Royalduo.nl. Niet overnemen zonder toestemming 


Koningin Máxima was vanmiddag (31 januari 2014) in het gebouw van Rabobank Nederland in Utrecht aanwezig bij het jubileumsymposium van Qredits, Microfinanciering Nederland.
Qredits is een landelijke kredietorganisatie, die sinds 2009 op non-profit basis startende én bestaande ondernemers helpt bij het succesvol (door)starten van hun bedrijf. Dit doet Qredits door het aanbieden van microkredieten tot 50.000 euro, MKB-krediet tot 150.000 euro, ondernemerstools en persoonlijke coaching. Het doel is ondernemerschap in Nederland te stimuleren.In 2014 bestaat de zelfstandige kredietorganisatie vijf jaar. Koningin Máxima houdt tijdens het symposium een toespraak als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap.
Foto’s PPE – ANP foto’s

Overig nieuws 

Koning Willem-Alexander ontving woensdagochtend de viceminister-president van de Russische Federatie, Arkady Dvorkovich op Paleis Noordeinde. PPE fotoserie – ANP fotoserie


Gisteren maakte de woordvoerder van Prins Carlos en Prinses Annemarie bekend dat hun dochter ,  prinses Cecilia  in april  in intieme kring wordt gedoopt in de kathedraal van Piacenza door de bisschop van de stad, Mgr. Gianni Ambrosio

Gisteren (donderdag 30 januari) ontving koning Willem-Alexander ontvangt Secretaris-generaal van de NAVO. PPE foto’s  – ANP foto’s 
Vanmiddag (vrijdag 31 januari)  is Prinses Mabel (als initiatiefnemer en voorzitter van Girls Not Brides) een van de sprekers op international congress WILL in Amsterdam, een bijeenkomst voor vrouwelijke leiders en vrouwen in advocatuur en rechtspraak. WILL staat in het Engels voor ‘women in law and leadership’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.