Nieuws 9 , 10 en 11 januari 2014

Koningin Máxima bezoek aan muziekproject “Ieder kind een instrument”

Koningin Máxima bezocht donderdag 9 januari  op de Haarlemse basisschool De Wilgenhoek.  Hier bezocht ze het muziekproject ‘Ieder Kind een Instrument.’ De koningin kreeg een ‘miniconcert’ voorgeschoteld van kinderen die mee doen met het project.

Printscreen filmpje RTV Noord Holland 

Hier is het initiatief ‘Ieder Kind een Instrument’ moet ervoor  zorgen dat muziekeducatie in drie Haarlemse wijken ingeburgerd raakt. Doel van het project is om zoveel mogelijk kinderen in drie Haarlemse wijken muzieklessen te geven. Leerlingen uit groep 5 en 6 leerden de afgelopen tijd diverse instrumenten kennen. Momenteel krijgen ze les op het instrument van hun keuze. Het uiteindelijke plan is om twee wijkorkesten op te richten. 
Het project maakt deel uit van het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ van het Oranje Fonds. Een programma wat in 2011 na een idee van toen nog Prinses Maxima gestart is.

Fotosessie in Lech 
Gisteren maakte de RVD bekend dat de jaarlijkse fotosessie voor de wintersport dit jaar op 17 februari zijn plaats vinden en dat naast het gezin van de koning ook  Prinses Beatrix, Prinses Mabel met dochters en Prins Constantijn met zijn gezin aanwezig zullen zijn.

Koningspaar met Premier Rutte naar Olympische Spelen

Minister-president Rutte maakte gisteren bekend dat hij samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig is bij de Olympische spelen in Soshji. Het Koninklijk paar zal de openingsceremonie bijwonen, en waarschijnlijk daarna een week lang diverse sporters aanmoedigen.
De aanwezigheid die door het ere lidmaatschap van het IOC van koning Willem-Alexander misschien niet heel vreemd lijkt, was al voor de definitieve keuze onderwerp van gesprek. Er kwam o.a. kritiek vanuit COC Nederland (Nederlandse belangenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) over de eventuele aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders bij de spelen en vanwege de slechte staat van de mensenrechten in Rusland zien landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Frankrijk af van het sturen van een staatshoofd of regeringsleider. In zijn verklaring liet minister-president Rutte weten dat de keuze om te gaan was gemaakt omdat hij al vaker olympische spelen bezocht had , de koning erelid is van het IOC is en het gezelschap op deze manier achter de sporters wil gaan staan. 

Prinses Beatrix bij jubileumprogramma Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek

Vandaag (11 januari 2014) woont Prinses Beatrix der Nederlanden  een deel van het jubileumprogramma voor het 135 jarig bestaan bij van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) in de WTX Expo in Leeuwarden. 

Prinses Beatrix is aanwezig bij de hengstenkeuring van de ingeschreven stamboekhengsten. De keuring is het laatste onderdeel van het jubileumprogramma dat 9 januari van start gaat. Op de overige dagen vinden diverse activiteiten plaats zoals clinics en Faderpaard, een muziektheater met meer dan honderd paarden in de hoofdrol.

Het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek is een vereniging met 14.000 leden in meer dan vijftig landen. De vereniging zet zich in voor het behoud en het promoten van het Friese paard. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de vereniging.
Overig / kort nieuws 
Omdat de vlag van Prinses Beatrix deze week op Kasteel Drakensteyn gezien werd, dachten bewoners van Lage Vuursche dat ze haar intrek al had genomen in het kasteel.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft ondertussen laten weten dat dat niet het geval is , maar dat de prinses wel  bezig is met verhuizen. Eerder werd ook al gezegd de verhuizing eind 2013 , begin 2014 zou plaats vinden 

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven roept mensen op om vandaag en morgen mee te doen met de jaarlijkse telling van overwinterende ooievaars van de Stichting Ooievaars, Research en Knowhow (STORK). Dit doet hij door mensen te vragen opzoek te gaan naar een zwarte ooievaar die een ring had met T188. Deze ooievaar had hij eerder heeft gefotografeerd.

Prinses Laurentien  heeft op 1 januari het voorzitterschap van de stichting lezen en schrijven overgedragen aan Marja van Bijsterveld (oud-minister van Onderwijs). De prinses had nog wel een boodschap voor haar opvolger die te gast was bij Tijd voor Max.Bekijk dat fragment HIER

Prins Pieter-Christiaan neemt de leiding op zich van de Nederlandse vestiging van het hightechbedrijf Sentillian. Een Amerikaanse beveiligingsbedrijf wat gespecialiseerd in het beveiligen van evenementen met behulp van sociale media. De vestiging in Den Haag is gisteren officieel in gebruik genomen
Een foto met een stukje van een artikel over de opening erbij

Afgelopen donderdag werd de start gegeven van 200 jaar landmacht. Hierover maakte ik een speciale log die je HIER terug kan vinden

Prinses Laurentien schrijft columns over problemen in de wereld die gepubliceerd worden in de ‘KidsWeek’. De bedoeling is dat kinderen een creatieve oplossing voor het probleem bedenken.
In haar eerste column schrijft de prinses over de toename van plastic tassen:
De column

3 gedachten over “Nieuws 9 , 10 en 11 januari 2014

 • 11 jan 2014 om 12:41 pm
  Permalink

  Volgens RTL boulevard verhuist prinses Beatrix in het late voorjaar naar Drakensteyn

  Beantwoorden
 • 13 jan 2014 om 5:59 pm
  Permalink

  Afgelopen vrijdag werd dat inderdaad gezegd bij RTL Boulevard. Ik heb er voor gekozen RVD erover zegt te melden omdat het anders al snel speculatie wordt , we moeten maar gewoon afwachten.

  Beantwoorden
 • 18 jan 2014 om 4:56 pm
  Permalink

  Wat leuk, al dat korte nieuws, voor mij ook allemaal echt nieuws, ik zit er niet zo bovenop.. Met name dat over de zwarte ooievaar vind ik echt heel erg leuk om te lezen! En wat leuk dat prinses Laurentien columns schrijft!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.