Activiteiten 1 , 2 en 3 juli 2015

Koning opent multifunctionele accommodatie De Heerd
Koning Willem-Alexander opende woensdag 1 juli in Heerde de multifunctionele accommodatie De Heerd. In dit gebouw zijn scholen voor primair onderwijs en kinderopvang gevestigd. Ook het Dorpshuis, jongerenwerk, de bibliotheek Noord-Veluwe en Cultuurplein Noord-Veluwe vinden hier onderdak.Het Dorpshuis wordt ook gebruikt door verschillende verenigingen. De Koning kreeg een rondleiding door het nieuwe gebouw en  hij onthulde daarna een plaquette.

Fotoserie PPE – Fotoserie ANP

Koning bezoekt hoofdkantoor IOC en Olympisch Museum
Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 2 juli op uitnodiging van President Thomas Bach een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Olympisch Museum in Lausanne, Zwitserland.

De Koning tekende het Gouden Boek van het IOC en kreeg een rondleiding  door het Olympisch Museum. Het museum, wat in december 2013 volledig gerenoveerd is , toont beelden van de geschiedenis, erfenis, dromen, uitdagingen en de waarden van de Olympische beweging.

President Bach informeerde de Koning over de toekomstige ontwikkelingen en de visie van het IOC op de rol van sport in de samenleving. Tijdens zijn bezoek werd de Koning vergezeld door IOC-lid Camiel Eurlings en IOC-erelid Hein Verbruggen.

Als Prins van Oranje was de Koning van 1998 tot 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité. Bij zijn aantreden in 2013 legde de Koning zijn lidmaatschap neer. In september 2013 werd hij benoemd tot erelid van het IOC.

Prinses Beatrix opent ‘Verborgen verhalen’ in Koninklijk Paleis Amsterdam
Prinses Beatrix opent donderdagmiddag 2 juli “Verborgen Verhalen, ontdek de mythen”  in het Paleis in Koninklijk Paleis Amsterdam. Tijdens de opening werd in aanwezigheid van Prinses Beatrix een speciaal geschreven kindertheaterstuk ‘Het vertrek van Atlas’ opgevoerd.De tentoonstelling ‘Verborgen Verhalen’ staat in het teken van verhalen uit de klassieke mythologie die terug te vinden zijn in de  schilderijen en beeldhouwwerken uit  zeventiende eeuw die te vinden zijn in het Koninklijk Paleis. Centraal staan de ideeën van de architect van het paleis, dat oorspronkelijk als stadhuis is gebouwd.  De tentoonstelling is nog tot en met 27 september 2015 te zien in Koninklijk Paleis Amsterdam.
Koning bezoekt 750-jarig Oudewater
Koning bezocht vrijdag 3 juli 2015 de stad Oudewater. De Koning woont in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten van Oudewater. In deze werd de geschiedenis van Oudewater verteld  doormidden van toespraken , dans en toneel voorstellingen. Het ontstaan van de Staat der Nederlanden was een belangrijk thema. Oudewater was één van de twaalf steden die in 1572 deelnamen aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. Na de bijeenkomst wandelde de Koning naar de markt waar hij een watermonument onthulde. Vervolgens stapte hij nog in de ‘geelbuik’  , een rondvaart boot. Aan het eind van zijn bezoek sprak de Koning nog na met een groep genodigden.
Prinses Laurentien bij bijeenkomst van Raad van Kinderen Jeroen Bosch Ziekenhuis 
Prinses Laurentien was vrijdag 3 juli in het Jeroen Bosch Ziekenhuis van Den Bosch  aanwezig bij een bijeenkomst met de Raad van Kinderen van het ziekenhuis. De raad van Kinderen had onderzoek gedaan naar hoe het ziekenhuis ‘gezonder’ kan werken en ook andere verbeterpunten op het gebied van onder andere de aankleding.Artikel Brabants Dagblad met foto – Foto – Meer over de werkwijze van deze Raad van Kinderen

Ontvangsten Koning Willem-Alexander
29 juni ontving Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van de Republiek Letland, Z.E. Maris Klisans in afscheidsaudiëntie.3 juli ontving hij op De Eikenhorst in afscheidsaudiëntie de ambassadeur van Canada, Z.E. James Matthew Lambert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.