Koningspaar bij bijeenkomst en eerste aankomst slachtoffers MH17

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima waren maandag 21 juli bij een besloten bijeenkomst voor nabestaanden van de crash van vlucht MH17/ KL4103 (gecombineerde vlucht van Malaysia Airlines en KLM). Bij deze crash (hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door racket) in Oost-Oekraïne kwamen donderdag 17 juli bijna 300 mensen om het leven. Onder hen waren 195 Nederlanders.

Na afloop gaf de koning een toespraak. Bekijk toespraak van de koning – Lees de toespraak

Woensdag was  het koningspaar , samen met vertegenwoordigers van de landen slachtoffers vandaan kwamen en  een deel  nabestaanden (werden niet inbeeld gebracht) bij de aankomst van de eerste lichamen. De aankomst van de twee vliegtuigen met 40 lichamen vond plaats op Vliegveld Eindhoven.
Na de landing van de vliegtuigen en het spelen van de last post werd er een minuut stilte gehouden. Daarna haalden militairen één voor één de kisten uit de vliegtuigen om ze naar de gereedstaande lijkwagens te brengen.  Vervolgens reden de veertig lijkwagen in een stoet richting de Korporaal Van Opheusdenkazerne in Hilversum waar alle mensen geïdentificeerd zullen worden. De overige geborgen lichamen zullen met dezelfde ceremonie aankomen.

Eén gedachte over “Koningspaar bij bijeenkomst en eerste aankomst slachtoffers MH17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.