Nieuws vanaf 7 juli

De afgelopen week heb ik geschreven over het bezoek van Prinses Margriet aan SOS kinderdorpen in Ghana en koningin Maxima haar activiteiten als speciaal pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion.  Nog even een overzicht andere activiteiten. 

Koning Willem-Alexander beëdigd nieuwe Statenleden
De afgelopen twee weken heeft  koning Willem-Alexander verschillende mensen beëdigd voor een functie binnen de Raad van State. Zo werden maandagmiddag 7 juli op Paleis Noordeinde de heren mr. J.Th. Drop en mr. F.D. van Heijningen beëdigd voor hun functie als staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Woensdag 16 juli beëdigde de koning (ook in Paleis Noordeinde) de heer mr. B.P.M. van Ravels.  Ook de heer mr. B. P. M. van Ravels is benoemd tot staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Koning Willem-Alexander ontvangst ambassadeurs 
Vorige week heeft Koning Willem-Alexander verschillende ambassadeurs ontvangen. Zo ontving hij woensdag 9 juli op  Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van Zijne Majesteit de Koning der Belgen, Z.E. Frank Geerkens, en de ambassadeur van Nieuw-Zeeland, Z.E. George Robert Furness Troup voor  afscheidsaudiëntie. Op vrijdag 11 juli was het de beurt aan de  ambassadeur van de Zwitserse Bondsstaat, Z.E. Markus Börlin, de ambassadeur van Ierland, H.E. mevrouw Mary Whelan, en de ambassadeur van de Franse Republiek, Z.E. Pierre Henri Ménat om op Noordeinde langs te komen voor een afscheidsaudiëntie

Koning Willem-Alexander beëdigd nieuwe ambassadeurs  en rijksvertegenwoordiger
Vrijdag 11 juli heeft koning in Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeurs drs. R.W. Zaagman (Wellington), mr. drs. J.H.A.C. de Mol (Abu Dhabi), drs. H.J. Bakker (Kaboel) en mr. drs. J.L. Sandee (Tripoli) beëdigd.
Dinsdagochtend 15 juli was het , ook in Paleis Noordeinde,  onder andere de beurt aan een neef van Koning Willem Alexander om de eed af te leggen. Prins Jaime wordt namelijk de nieuwe ambasadeur van de heilige stoel (Vaticaanstad). Die zelfde dag werden ook de ambassadeurs drs. R.J. van den Dool (Juba), drs. G.J.C. Bijl de Vroe (Lissabon),
mr.drs. A.H. Gierveld (Sana’a) ,  mevrouw drs. M.L. Gerards (Pretoria),
drs. G.H.C. van der Lingen (Vilnius) en mevrouw mr. A.W. van Haaften (Algiers) beëdigd.

Op woensdagmiddag  beëdigde koning Willem-Alexander 16 juli in Paleis Noordeinde
de heer G.P. Isabella. Hij wordt de nieuwe Rijksvertegenwoordiger BES ( BES staat voor Bonaire , Sint Eustatius en Saba).

Prinses Laurentien bij internationaal congres taalontwikkeling kinderen

www.royalduo.nl  Niet overnemen zonder toestemming! 


Prinses Laurentien hield maandag (14 juli 2014) op de Universiteit van Amsterdam een toespraak tijdens de opening van het International Congress for the Study of Child Language.
Het congres vindt driejaarlijks en is bedoeld  om van internationale en interdisciplinaire samenwerking in het onderzoek naar kindertaal te bevorderen. Dit keer is de Universiteit van Amsterdam de locatie. Het congres duurt nog tot morgen.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima voor bespreking bij Premier Rutte in ‘Het torentje’
Koning Willem-Alexander die in gesprek gaat met de premier Rutte is niet bijzonder en werkoverleg met de Premier en het koningspaar komt ook wel vaker voor, maar de koning en koning op bezoek bij de premier dat zal niet vaak voorkomen.  Na verluid zou tijdens deze bespreking gesproken zijn over een toekomstig bezoek aan Kaapstad.

Koning heropent VDL Nedcar
Vandaag opende koning Willem-Alexander de vernieuwde fabriek van VDL Nedcar in Born.  De verbouwing van de fabriek was in gang gezet naar dat  Nedcar  was overgenomen door de VDL Groep. De bedoeling was om de fabriek geschikt te maken voor productie van de nieuwe MINI in opdracht van de BMW Group. Met deze heropening is ook het startsein gegeven voor de productie van de MINI in Nederland.  Na de heropening van VDL Nedcar maakte Koning Willem-Alexander onder toeziend oog van medewerkers een ritje met de eerste bij NedCar geproduceerde Mini.
Het was niet de eerste keer dat de autofabriek in Born door het staatshoofd werd geopend. Ook de  moeder en grootmoeder van de huidige koning deden het. In 1968 opende Koningin Juliana de DAF fabriek in Born, Koningin Beatrix opende op haar beurt in 1995 Nedcar. In de autofabriek werden destijds Mitsubishi’s en Volvo’s gebouwd.

ANP foto

 

Eén gedachte over “Nieuws vanaf 7 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.