Prinses Margriet bezoekt SOS Kinderdorpen in Ghana

Prinses Margriet bracht  dinsdag t/m donderdag  als beschermvrouwe van SOS kinderdorpen een werkbezoek aan SOS Kinderdorpen in Ghana. Ze deed dat samen met zanger Jan Smit, die  ook ambassadeur is van SOS kinderdorpen. 

© SOS Kinderdorpen (via RVD) fotograaf Joris Lugtigheid


Op haar eerste dag werd er een bezoek gebracht aan het SOS kinderdorp Telma.  In dit kinderdorp werd onder andere de school bezocht. In het kinderdorp is ver ruimte voor studie mogelijkheden voor oudere kinderen en volwassenen. Ook is er medisch centrum. Alles is naast de bewoners van de zo genoemde ‘familie huizen’ van de organisatie ook beschikbaar voor de andere inwoners van het dorp.
© SOS Kinderdorpen (via RVD) fotograaf Joris Lugtigheid

Op de slotdag van haar 3-daagse werkbezoek aan Ghana, gisteren, heeft de prinses onder andere kennisgemaakt met het familieprogramma van SOS-Kinderdorpen, het zogenoemde ‘familiy strengthening’ project. Dit was een project buiten het eerder bezochte SOS-Kinderdorp Telma. Ze kreeg te zien dat kwetsbare families volgens een op maat gesneden ontwikkelingsplan worden begeleid op gebieden als scholing voor de kinderen en het aanleren van vaardigheden zodat vrouwen terecht kunnen op de arbeidsmarkt. Verder krijgen ze voorlichting over gezonde voeding, medische zorg, hygiëne, seks en dergelijke. Doel is gezinnen sterker en zelfredzamer te maken en daarbij de lokale gemeenschap te betrekken. Kinderen kunnen immers het beste opgroeien bij hun biologische ouders.
De prinses ontmoette onder andere een vrouw die via het programma is begeleid bij het opzetten van een eigen bakkerij, en ze zag een waterproject waardoor vrouwen nu gezuiverd (was)water kunnen verkopen. Hun kinderen gaan ondertussen naar school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.