Activiteiten 25 en 26 juni

Ontvangsten ambassadeurs door Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 25 juni in Paleis Noordeinde achtereenvolgens de ambassadeurs mr. C.J. Bansema (Helsinki), mw. drs. A.E. Luwema (Bern), ir. H.J.J. van Dijk (Cotonou) en mw. mr. G. Willems (Pristina) beëdigd.

De Koning ontving donderdag op De Eikenhorst achtereenvolgens de ambassadeur van de Republiek India, Z.E. Rajesh Nandan Prasad, en de ambassadeur van het Koninkrijk Zweden, Z.E. Jan Gustaf Håkan Emsgård voor afscheidsaudiëntie

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek Rotterdamse wijk Hillesluis

Koning Willem-Alexander bracht donderdag 25 juni op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een werkbezoek aan de Rotterdamse wijk Hillesluis.
De Koning sprak op de in de wijk gelegen  taekwondoschool Abdel Kwan en bij stichting Winkelboulevard-zuid met jongeren, ouders, buurtbewoners en ondernemers over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven. Besproken werd onder meer de vraag in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken. De Koning liep ook even rond op de winkelboulevard.

Persbericht RVD – Fotoserie ANP  – Artikel en beelden  RTV Rijnmond 

Koning Willem-Alexander Paleissymposium ‘energie’

In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond er  donderdagavond 25 juni weer een Paleissymposium plaats, zo’n symposium wordt twee keer per jaar georganiseerd door De Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. Vooraanstaande sprekers wereldwijd bieden tijdens deze bijeenkomsten een verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s.
Dit keer was het thema ‘energie’ Voorzitter van het symposium was professor dr. ir. P. Vellinga, hoogleraar klimaatverandering aan de Universiteit Wageningen en aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Spreker en eregast was professor dr. Steven Chu, die een toespraak hield met als titel ‘Getting from where we are to where we want to be in clean energy’.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren gastheer en gastvrouw van het symposium. Prinses Beatrix was ook aanwezig.

Koningin Máxima brengt werkbezoek ‘muziekonderwijs’ bij Fontys Pabo Den Bosch
Koningin Máxima bracht vanmorgen als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs een werkbezoek in het kader van muziekonderwijs op de basisschool. Het bezoek vond plaats bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Pabo Den Bosch.

Koningin Máxima woonde een deel van een muziekles bij die illustratief is voor het muziekonderwijs binnen de pabo en sprak met  studenten , verschillende muziekdocenten, bestuurders en directeuren uit het hoger onderwijs voor lerarenopleidingen over de mate waarin afgestudeerden op dit moment zijn toegerust om muziekonderwijs te geven.  De koningin liet zich ook informeren over mogelijkheden tot specialisatie voor studenten op het gebied van muziekonderwijs. Ook werd er gesproken over samenwerkingen tussen pabo’s en partners als kunstopleidingen en culturele instellingen.
Prof. Mr. Pieter opent Biesbosch Museumeiland

Prof. Mr. Pieter opende vrijdagmiddag het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Tijdens de opening zette de professor ‘steurs’, zeldzame vissen, uit en liet hij zich rondleiden.

In het vernieuwde museum wordt het verhaal van de Biesbosch verteld in zeven themapaviljoens. Dat gaat van de ontstaansgeschiedenis van het zoetwatergetijdengebied via de Sint Elisabethsvloed in 1421 tot het huidige recreatiegebied.Het vernieuwde museumeiland heeft een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel.

 

Koning Willem-Alexander , Prins Floris en Prinses Aimee bij openingsceremonie WK beachvolleybal

Vrijdagmiddag 26 juni opende Koning Willem-Alexander met het vangen van de bal in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het wereldkampioenschap beachvolleybal. Onder de andere aanwezigen Prins Floris en Prinses Aimee
Het WK vindt van 26 juni tot en met 5 juli plaats in op een drijvend platvorm in de Hofvijver in Den Haag, op de Dam in Amsterdam,  het marktplein van Apeldoorn en op de kade naast cruiseschip SS Rotterdam. Bij het toernooi strijden de beste 96 vrouwen- en mannenteams om de wereldtitel. Aan het WK doen vier vrouwen- en vijf mannenteams uit Nederland mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.