Officieel bezoek Prins Albert van Monaco

Prins Albert II van Monaco bracht dinsdag en woensdag een officieel bezoek aan Nederland. Oorspronkelijk zou zijn vrouw hem vergezellen , maar die bleef  (waarschijnlijk vanwege zwangerschapskwalen) thuis.

Het bezoek van Prins Albert begon  dinsdagochtend met een ontmoeting met minister-president Rutte in het Torentje in Den Haag , gevolgd door een ontmoeting  met de voorzitter van de Eerste Kamer Broekers-Knol en de voorzitter van de Tweede Kamer Van Miltenburg. Daarna bezoekt hij ondernemingsorganisatie VNO-NCW in Den Haag. Hier sprak de Prins tijdens een lunch samen met de Monegaskisch zakendelegatie van bedrijven uit de onder andere de sectoren off shore, agro food en energie die hij had meegenomen en Nederlandse ondernemers uit deze sector.

Aan het eind van de middag werd Prins Albert bij Paleis het Loo ontvangen door  Koning Willem-Alexander. De twee staatshoofden waren aanwezig bij de tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’. De tentoonstelling , die nog tot 26 oktober te zien is, toont kleding, foto’s, accessoires en filmbeelden van het leven van de moeder van Prins Albert,  voormalig Amerikaanse actrice en Prinses van Monaco. Prins Albert houdt een toespraak en opent de tentoonstelling.
Fotoserie van de opening (PPE)  – Reportage van EenVandaag over de tentoonstelling

’s Avonds was er een diner georganiseerd op Paleis Het Loo. Hier waren niet alleen Prins Albert , koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij , ook Prinses Beatrix der Nederlanden schoof aan.

Prins Albert sprak woensdag nog met  directieleden van Boskalis en Van Oord in Paviljoen de Witte in Scheveningen over  onder andere kennis van de Nederlandse waterbouw en het Building with Nature (BwN) onderzoeksprogramma.
De Prins sloot zijn bezoek aan Nederland in de middag af bij de High Tech Campus Eindhoven. Daar tekent hij onder andere een overeenkomst tussen het Prins Albert II van Monaco Fonds en Philips voor het leveren van duurzame verlichting voor sportvelden in Zuid-Afrika.

Fotoserie van bezoek van Prins Albert aan Nederland (ANP) – Filmpje NOS 

Eén gedachte over “Officieel bezoek Prins Albert van Monaco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.